Pensjonist med sesongkort

Terje Bringsli gjorde det en del av oss nok bare kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

På bildet: Sondre Mikalsen, Johan Holmefjord og til høyre, Terje Bringsli.

Denne saken stod på trykk i medlemsmagasinet United-Supporteren i forrige nummer.

Den er ett eksempel på en type supportersaker som du også får i medlemsbladet hvis du er medlem i Supporterklubben. Ikke medlem? Bli medlem her.

Manchester is my heaven…

Av: Cato Martinsen

Mange reiser til England for å studere eller jobbe, og samtidig få en bit av Manchester United. Terje Bringsli nyter pensjonisttilværelsen med sesongkort på Old Trafford.

12. august hadde han sin siste arbeidsdag som fengselsbetjent i Sem fengsel. To dager etter var han på plass i Manchester i en leid leilighet i bydelen Eccles, vest for Salford. Der har Terje Bringsli fra Sandefjord tenkt til å bli i hvert fall et par år, og deretter se hva som skjer.

manheav

– Det første jeg gjorde var å skaffe meg sesongkort, eller så hadde det ikke vært noen vits i å bo i her, sier Bringsli.

FIKK SVAR PÅ BREVET TIL FERGIE

60-åringen var i Manchester for første gang i 2004. I forkant sendte han brev til Sir Alex Ferguson for å høre om de to kunne ta et glass sammen på deres felles bursdag, nyttårsaften. Mens Bringsli fylte 50, fylte Sir Alex 63.

– Jeg var forberedt på at han ville si nei, de skulle jo ha kamp i Middlesbrough dagen etter, men det var morsomt å få et svar tilbake hvor han takket høflig nei, og sendte en diplom med United-logoen på, forteller Bringsli.

Etter den tid har det blitt tre-fire-fem turer til Manchester i året. Kontrasten er stor fra den gangen han fulgte United i tippekampens barndom.  Nå kan han jo følge hver eneste hjemmekamp fra tribuneplass.

– De sendte jo bare lag fra Midlandsområdet på tippekampen den gangen, og veldig sjelden United. Så jeg får ta igjen nå, smiler mannen som ikke har barn, men en søster og en United-glad bror, som visstnok verker etter å komme på besøk.

PÅ BISHOP FØR KAMP

United-Supporteren kom i prat med Bringsli på   Supporterklubbens Kick off -arrangement dagen før Sunderland-kampen 26. september. Der var Bringsli sammen med noen norske supportervenner han har truffet i Manchester, Sigve Mikalsen fra Porsgrunn og Johan Holmefjord fra Stord.

De to pleier å bo i andre etasje på Circus Tavern, hos pubvert Barry Hayes. Men akkurat den helgen hadde Hayes prioritert noen andre, og da var det jo greit å bli kjent med Terje Bringsli, som uten å blunke tilbød husrom. Bringsli liker selv å ta turen til Circus Tavern i Portland Street, men har også funnet sitt et eget stamsted, på Nags Head i Eccles.

Men før kampene tar den spreke pensjonisten turen på Bishop Blaize, rett ved Old Trafford.

Der liker han å komme i kontakt med de norske supporterne som varmer opp før kamp. Han har ikke blitt kjent med så mange engelskmenn ennå, annet enn å være på hils med noen i nærområdet. Men vaktmesteren i blokka han bor i, har han har fått god kontakt med.

– Vaktmesteren har også sesongkort på Old Traff ord, så vi stopper alltid opp og prater om United, forteller Bringsli.

På Nags Head fyller de pinten hans med John Smiths så fort han kommer inn døra, før han rekker å si noe som helst.

– Men på kampdagene tar jeg ikke mye. Jeg liker å gå inn på stadion 45 minutter før. Da er det fortsatt stille der inne, og jeg kan roe helt ned og forberede meg til avspark, sier Terje Bringsli.

 

Powered by Labrador CMS