Nikita Parris som ser litt oppgitt ut, 24. januar 2024.

KAN GÅ GLIPP AV UNITED-REKORD:

Måltørke for toppscoreren før cupfinalen

Publisert

I midten av mars skrev undertegnede en artikkel om at Nikita Parris er på god vei mot United-rekord i antall mål i løpet av en sesong.

Hun hadde da nettopp scoret sitt 16. mål for sesongen i FA-cupkvartfinalen mot Brighton.

Rekorden for antall mål i løpet av en sesong etter at kvinnelaget ble startet opp igjen, er på 18 mål. Den rekorden har Jess Sigsworth, og er fra den aller første sesongen.

Parris' tall er nok mer imponerende siden United spiller i toppdivisjonen i motsetning til hva en gjorde da Sigsworth scoret 18, men akkurat nå ser det ikke ut til at Parris kommer til å ta rekorden. 

Hun har nemlig ikke scoret siden nevnte mål mot Brighton, og står fortsatt på 16 mål. 

Etter det har hun spilt sju kamper uten scoring. I ligaen har hun spilt åtte ligakamper på rad uten mål. 

Geyse og Nikita Parris jubler etter å ha samarbeidet om enda et mål mot Brighton, 4. februar 2024.
Parris så ustoppelig ut en periode – men nå er hun ikke i sin beste form.

Det gjenstår to kamper av sesongen; FA-cupfinalen mot Tottenham og ligakampen hjemme mot Chelsea. Hun har altså ikke så god tid på seg til å ta rekorden nå. 

For Parris selv er neppe rekorden det viktigste nå. En større bekymring er nok det faktum at hun har denne formduppen i forkant av søndagens FA-cupfinale på Wembley.

Mange andre har vist bedre form enn Parris, og den klare United-toppscoreren risikerer dermed å bli plassert på benken i finalen. Hun må bare krysse fingrene for at Marc Skinner legger mer vekt på andre ting enn formen de siste månedene når han skal ta ut finaleelleveren sin. 

Parris skal ha takket nei til et lukrativt tilbud fra NWSL-klubben North Carolina Courage i april fordi hun ønsker å få med seg FA-cupfinalen. 

Søndagens FA-cupfinale starter klokka 15.30 (skandinavisk tid), og vises på V Sport 2 i Norge, og på Viaplay i hele Skandinavia.

Powered by Labrador CMS