TV 2 svarer på oppropet: Prisen øker som planlagt

20 000 underskrifter til tross – det blir fortsatt dyrere å se engelsk fotball på norske skjermer.

I sitt svar til Supporterunionen for britisk fotball skriver nemlig organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, at det ikke lar seg gjøre å omgjøre beslutningen om å øke prisene.

Neste sesong sitter kanalen med rettighetene til samtlige kamper i Premier League, Champions League og La Liga, i tillegg til en del landskamper. Alt dette blir nå del av samme kanalpakke, som koster norske tilhengere opp mot 2000 kroner mer hvert år.

Les mer: Nå økes prisene enda mer

– Må dekke utgiftene

20 000 tilskuere har skrevet under på et opprop mot prisøkningen, men dette er altså ikke nok til å omgjøre TV 2s avgjørelse.

– Når over 20 000 supportere sier sin mening, så gjør det inntrykk. Oppropet viser klart den frustrasjonen mange supportere nå føler på, skriver Willand i svaret, som du kan lese i sin helhet her.

– Jeg vil først si at det ikke er med lett hjerte vi igjen øker prisene for å se fotball hos oss. For vi deler en felles lidenskap for fotballen, og en ambisjon om at idrett skal være bredt tilgjengelig for alle.

tv2protest
GA BESKJED: Supporterunionen for britisk fotball leverte forrige uke et krav til TV 2 om å beholde prisene på dagens nivå.

Willand skriver videre at selv om det er viktig for TV 2 at fotballen skal være så tilgjengelig som mulig, krever det at kanalen betaler store summer. Hun forklarer at kanalen nå betaler en større del av kaka enn tidligere, men at det like fullt må bli dyrere også for kunden.

– For samtidig som vi er genuint opptatt å være et hjem for de store idrettsøyeblikkene, må vi også dekke de utgiftene vi har på å kjøpe rettigheter, produsere sendinger og utvikle teknologi som gjør at vi leverer et best mulig produkt ut til dere som seere og fans. 

– Skjønner at noen ikke vil ha hele pakken

Den nye pakkeløsningen der eksempelvis også spansk fotball inkluderes, betyr at tilhengere av engelsk fotball må betale mer for kamper de kanskje ikke har interesse for.

Willand erkjenner at pakken gjør det dyrere for noen, men påpeker samtidig at dette også gjør det billigere for andre.

– Når vi nå har satt sammen et totalprodukt med flere fotballrettigheter, er det først og fremst fordi vi mener det er et godt produkt. En pakke som dekker nesten alle behov for europeisk fotball. For noen blir det dessverre dyrere, for andre blir det faktisk billigere når alt blir samlet på et sted. 

– Så skjønner vi at noen ikke vil ha hele pakken, fordi man kanskje ikke følger de ulike ligaene like tett eller fordi det blir dyrt. Men det er en vurdering vi har gjort utfra hvilken tilbakemelding vi har fått når vi har spurt seerne, men også fordi vi ikke skal gå på økonomiske tap. 

Villarreal CF v Sevilla FC - La Liga Santander
FÅR MED LA LIGA I PRISEN: Tilhengere av engelsk fotball får nå med La Liga i sportspakken til TV 2.

Willand påpeker at en liknende utvikling også har funnet sted i Sverige og Danmark, der rettighetene også tilbys i samme pakke.

Hun skriver at det tross alt finnes et tilbud for dem som ikke har behov for å se absolutt alt.

– For 179 kroner i måneden, med abonnementet «Sport, film og serier» på TV 2 Play, får man én kamp fra Premier League, to fra Champions League og én fra La Liga hver uke gjennom hele sesongen.

– For dem som ikke ønsker å se absolutt alt av fotball, så vil man jo her få mange av høydepunktene, i tillegg til det beste med det norske landslaget, skriver Willand, før hun takker for både samarbeidet og den konstruktive kritikken fra Supporterunionen.