Leicester-manager Enzo Maresca smiler, 12. april 2024.

Rykket opp til Premier League etter Leeds-tap – og nå nærmer McKenna seg også

Publisert

Leicester City var soleklare opprykksfavoritter sammen med Leeds United, og fredag kveld ble Leicester-opprykket sikret – uten at de spilte selv. 

Queens Park Rangers vant nemlig hele 4-0 mot Leeds United på Loftus Road, og det resultatet gjør at Leicester ikke kan bli dårligere enn nummer to på Championship-tabellen.

Leeds er nemlig fire poeng bak Leicester med bare én kamp igjen å spille, og dermed ble det med den ene sesongen i Championship for Leicester etter nedrykket sist sesong.

Tidligere Pep Guardiola-assistent Enzo Maresca (bildet øverst i saken) har ikke alltid vært like populær blant Leicester-fansen denne sesongen, men det endte i alle fall med et direkte opprykk for revene.

QPR sikret for øvrig plassen med dette resultatet etter å ha kjempet mot nedrykk hele sesongen.

Crysencio Summerville (Leeds United) i duell med Jimmy Dunne (Queens Park Rangers, QPR), 26. april 2024.
Leeds fikk til fint lite mot QPR.

Økte sjansen for nok et McKenna-opprykk

Resultatet på Loftus Road skapte ikke bare jubel i Leicester, men også på Portman Road, hvor tidligere Manchester United-trener Kieran McKenna har gjort en strålende jobb som hovedtrener.

Leeds-tapet gjør nemlig at Ipswich har svært gode muligheter til å havne på andreplassen som jo også gir direkte opprykk, noe som vil være en utrolig prestasjon med tanke på at Ipswich spilte i League One i fjor.

De er riktignok ett poeng bak Leeds i skrivende stund (og med dårligere målforskjell), men de har også tre kamper igjen, mens Leeds kun har igjen en hjemmekamp mot Southampton (som ender på play off) neste helg.

Før det skal Ipswich spille borte mot Hull City og Coventry City, og hvis de tar minimum to poeng på de to kampene, så har de alt i egne hender før siste serierunde, hjemme mot nedrykkstruede Huddersfield. Hvis de slår både Hull og Coventry, så er opprykket sikret allerede før siste runde.

Ipswich-hovedtrener Kieran McKenna, 6. april 2024.
Kieran McKenna kan være i ferd med å lede Ipswich til to opprykk på rad.
Powered by Labrador CMS