– Jeg har mye sympati for Rashford

Publisert Sist oppdatert

Tidligere fredag ga Marcus Rashford klar beskjed om hets rettet mot ham den siste tiden, og på fredagens pressekonferanse fikk Erik ten Hag spørsmål om meldingen, samt formen til angrepsspilleren.

Og nederlenderen legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig sesong for 26-åringen, som var lagets viktigste offensive brikke forrige sesong.

– Jeg har mye sympati for Rashy, selvfølgelig. I fjor hadde han en strålende sesong. Det var vel hans beste sesong i karrieren, og han scoret 30 mål, sier Ten Hag.

– Denne sesongen har han ikke hatt de samme prestasjonene og folk har vært veldig kritiske. Vi må støtte ham og alle burde backe ham for å få ham tilbake til nivået han viste i fjor.

– Han trenger støtten. Vi vet alle hva han er kapabel til, så vi må alle støtte og pushe ham. Han kan gjøre det bedre enn i år. Vi så det i fjor da han virkelig var strålende, sier Ten Hag.

Rashford skal ha blitt buet ut av ut da han gikk av banen med skade mot Coventry, og det samme ble Antony da han ble byttet ut mot Sheffield United på onsdag.

På spørsmål om hvordan spillerne hans kan «vinne tilbake» fansen, og om det kun kan gjøres på banen, svarer Ten Hag:

– Fansen står alltid bak oss. Når vi kommer inn på Old Trafford, så hører jeg mottakelsen. På onsdag var den også høyere enn jeg har hørt (tidligere), og også borte er de alltid støttende overfor laget. Det er en veldig bra connection mellom laget og fansen, sier Ten Hag.

Noe positivt å ta med seg fra de siste månedene er at dette United-laget har begynt å finne formen foran mål. 

Bakover i banen utnytter imidlertid motstanderne stadig store rom, skaper sjanser, og det slippes også inn alt for mange mål.

På spørsmål om hvor Ten Hag ønsker å se forbedring i innspurten, er han ikke i tvil.

– Det er spesielt uten ball. Vi må være bedre organisert, mer disiplinerte og spille med en høyere intensitet. 

– Så vi må fortsette å gjøre det samme med ballen, fordi vi har hatt en stor forbedring denne sesongen i angrepsspillet, scorer mange mål. Forskjellen fra første halvdel av sesongen og den andre er enorm, så vi har utviklet måten vi angriper på, sier Ten Hag.

Ten Hags United har sett bedre ut offensivt de siste månedene, men i de bakre rekker ser det heller verre ut.

Den største årsaken til problemene bakover i banen mener Ten Hag først og fremst kommer av de mange endringene i forsvar som følge av skader.

– Den viktigste (årsaken) nå er den bakre fireren. Vi har ikke hatt en fast forsvarsfirer. Vi har gjort så mange endringer der, og har hatt så mange forskjellige partnerskap.

Flere etterlyser et tydeligere mønster i spillestil uavhengig av de alle skadene og rotasjonene, men det er nok lettere sagt enn gjort, mener Ten Hag.

– Det er vanskelig, det vet jeg av erfaring. Partnerskap er så viktig. I toppfotballen avgjøres det meste i løpet av svært kort tid, og i partnerskap vet begge to hvor de skal løpe i forhold til hverandre. De har den rette forståelsen av hverandre.

Powered by Labrador CMS