Nå økes prisene for å se fotball på TV enda mer

Har du sett Premier League, Europa League og Champions League på TV hjemme hos deg selv det siste året – via TV 2 og V Sport – så vet du at fotball koster.

Neste sesong vil TV 2 nå sitte på alle Champions League-kamper, i tillegg til Premier League, 380 kamper i La Liga samt en masse landskamper.

Det betyr at prisene økes betraktelig.

Det offentliggjorde kanalen i en pressemelding klokka 14.00.

TV 2s egen sportspakke via TV 2 Sumo øker med 150 kroner per måned.

Samtidig øker TV 2 prisene på Premier League-kanalene med 200 kroner ut til sine distributører.

Det betyr altså at for deg som ønsker å se Premier League i sofaen neste sesong så blir det fort nærmere 2 000 kroner eller mer for å gjøre det i 2021/22-sesongen.

– Distributørene bestemmer så selv prisen ut mot sine kunder, heter det i pressemeldingen.

Det betyr at hver enkelt leverandør altså selv må bestemme hvor dyrt TV 2s krav om 200 kroner mer fra leverandøren skal koste deg som enkeltperson. Må du ta alt eller tar distributøren selv noe av det? Det får du snart svar på fra distributøren din.

– Vi synes prisøkningen er urimelig, sier Altibox i en kommentar til Kampanje.

TV 2 skriver følgende i pressemeldingen sin.

– Denne høsten kommer TV 2 til å ha et mer komplett sportsprodukt enn noen gang tidligere.

– Vi skulle gjerne unngått den prisgaloppen vi har vært vitne til rundt fotballrettigheter, og skulle helst sett at det ble rimeligere både for TV 2 og supportere. Men rettighetene til å vise fotball i Norge svært kostbart, og det gjenspeiles igjen i de prisene som fansen må betale, heter det.

Skal du se Premier League, Champions League, La Liga og all annen sport via TV 2s egen TV 2 Sumo-løsning blir den nye prisen 669,- kroner per måned – en økning altså på 150,- fra 519 kroner.

TV 2 Sumos totalløsning, alt de har, øker fra 549,- til 699,- i måneden.

Prisøkningen gjelder fra 1. august, og de som ser fotballen på TV via en annen distributør skal i god tid før det få tilbakemelding om hvor mye ekstra de nå må betale.

2021/22-sesongen er den siste hvor TV 2 sitter på Premier League-rettighetene. Deretter overtas de av Nent- og V Sport, noe som betyr at hvis United når Champions League i 2022/23-sesongen så må du ha både TV 2- og V Sport-tilgang for å være sikret full kontroll over liga- og europacup-spill.