Elyh Harrison under U21-oppvarming, 26. april 2024.

KVALIFISERTE SEG FOR SLUTTSPILLET:

Reddet poeng for U21-laget

Publisert Sist oppdatert

Verken U18-laget, U19-laget eller U21-laget hadde spilt 0-0 hittil denne sesongen i en tellende kamp, men fredag kveld ble det 0-0 for U21-laget på bortebane mot Nottingham Forest.

Elyh Harrison reddet United-seier i U18-kampen mot City på tirsdag, og her var United-keeperen igjen i det ustoppelige hjørnet, og mye av æren for Uniteds ene poeng må gå til den spennende målvakten. 

Poenget var nok til at United sikret en plass i U21-sluttspillet. Sluttplasseringen på tabellen vil bli avgjort i siste runde, hvor United møter Southampton på mandag.

Her er våre U21-sider med terminliste og link til både tabell og spillerstall.

Sam Mather med ballen for U21-laget, 26. april 2024.
Verken Sam Mather eller noen andre klarte å få hull på byllen denne gangen.

Målløs førsteomgang

Førsteomgangen var tidvis ganske kjedelig, men hadde også noen perioder med gode muligheter til begge lag. 

Forest leverte nok den beste førsteomgangen, og Osong hadde noen gode muligheter for hjemmelaget, med både et skudd like utenfor og en mulighet alene med Elyh Harrison hvor United-keeperen vant duellen.

For United fikk Sonny Aljofree noen sjanser, men de aller største gikk til Charlie McNeill, uten at han fikk hull på byllen.

Det stod uansett 0-0 til pause. 

Charlie McNeill skyter for U21-laget, 26. april 2024.
Charlie McNeill var nærmest for United.

Harrison reddet plass i sluttspillet

Heller ikke i andreomgangen scoret United – men det gjorde ikke Nottingham Forest heller. 

Mye av æren for det må gå til Elyh Harrison, som altså storspilte for U18-laget på tirsdag, og her var han kampens store spiller med en rekke viktige redninger. 

McNeill var igjen nærmest for United, med et stolpeskudd, i en andreomgang hvor mye av underholdningen handlet om Sonny Aljofrees personlige duell med Ateef Konaté, siden de tilsynelatende ikke kom spesielt godt overens på banen.

Det ene poenget Harrison hjalp United til, var takket være andre resultater nok til å sikre United en plass i sluttspillet.

United må ha litt hjelp fra andre lag (i tillegg til å slå Southampton på mandag) for å havne på topp 12, som i så fall betyr at en blir invitert til Premier League International Cup neste sesong – noe en kan se for seg at United vil være lystne på hvis det ikke blir spill i UEFA Youth League. Samtidig vil et tap føre til at United havner på 16. plass (det er Southampton som har den plassen nå), og en må da også møte U21-ligamester Tottenham i den første kampen i sluttspillet.

U21: Nottingham Forest 0–0 Manchester United

Premier League 2
Loughborough University Stadium

Manchester United: Elyh Harrison – Jaydan Kamason (Jack Kingdon, 86.), Rhys Bennett, Sonny Aljofree (C), Sam Murray – Jacob Devaney, Ruben Curley (Finley McAllister, 64.) – James Scanlon (Ethan Williams, 64.), Maxi Oyedele, Sam Mather – Charlie McNeill (Gabriele Biancheri, 86.).

Ubenyttet innbytter: Kie Plumley.

LIVE: 

1: Kampen er i gang! 

3: Litt United-slurv innledningsvis ender med et Forest-skudd som går via Rhys Bennett og ut til hjørnespark. Så er det vel også Bennett som ender opp med å heade unna hjørnesparket.

5: Scanlon snapper opp et svakt keeperutspill. Takles knallhardt før han får slått innlegg. Hjørnespark. 

6: Kort corner ender til slutt med et skudd fra Sonny Aljofree. Skuddet går himmelhøyt over, for han traff ballen helt feil.

7: Murray takles ute på siden av McDonald (samme spiller som hadde den tøffe taklingen på Scanlon), og dommeren dømmer et soleklart frispark. Innleggshold.

8: Innlegget heades over av Aljofree.

8: Rhys Bennett får et tidlig gult kort. Litt strengt.

12: United gir bort ballen altfor ofte på egen banehalvdel nå.

12: Noen gode Forest-muligheter, men United klarer å blokkere skuddene. 

13: United kontrer, og McNeill gir seg aldri i den situasjonen, og kommer seg til slutt rundt keeper. Han skyter, men skuddet reddes på streken av en forsvarsspiller! 

15: 23 år gamle Ateef Konaté får gult kort for Forest.

16: Kamason treffer ikke helt med en takling, og Forest-venstrebacken løper inn i United-feltet. Prøver å sende ballen fra seg, og da bryter Aljofree på glimrende vis.

18: Konaté vinner et frispark i farlig posisjon etter å ha blitt taklet av Aljofree.

19: Konaté sentrer frisparket til en lagkamerat som står ledig, men langskuddet hans er ikke i nærheten av å treffe mål.

21: Forest-innlegg treffer Aljofree, og går like utenfor. Småfarlig. 

24: Plutselig får Charlie McNeill en god mulighet etter en pasning fra Scanlon, men skuddet reddes, og hjemmelaget får klarert før Scanlon kommer. Forest går i angrep, og får en farlig mulighet de også, men skuddet fra Osong går utenfor.

36: Farlig Forest-innlegg, men Elyh Harrison har lest faren, og kaster seg ut og får stoppet innlegget fra å komme frem til Forest-spissen.

37: Jacob Devaney har hatt flere gode taklinger i denne kampen.

39: Mather får ballen i en farlig posisjon ute på venstresiden etter en fin langpasning fra Murray. Går innover, og skal prøve å finne en lagkamerat, men dessverre går pasningen i en Forest-spiller, og plukkes opp av hjemmelagets forsvar.

40: McNeill prøver å skyte fra langt hold mot en keeper som står litt langt ute, men for det første treffer han ikke så godt, og for det andre var ikke keeperen så langt ute heller.

41: Forest har ballen i mål, men det hjelper ltie når det for lengst er avvinket for offside. MUTV-ekspertkommentator Danny Simpson roser United-forsvaret for linja de har satt der.

43: Der fungerer ikke offsidelinja like godt, og Osong er gjennom. Elyh Harrison slår til med en meget god én-mot-én-redning.

44: Mather felles i farlig skuddposisjon, men får av en eller annen grunn ikke frispark. McNeill prøver å slå inn, men ballen går inn til keeper.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter fra United.

48: Gult kort til Jacob Devaney for å holde igjen en Forest-spiller.

49: Frisparkinnlegg fra Forest havner i klypene til Elyh Harrison.

50: Resultatene akkurat nå tilsier at uavgjort vil være nok til at en i praksis sikrer topp 16, og dermed en plass i sluttspillet. Men forhåpentligvis har United enda større ambisjoner enn det.

51: Stor sjanse for Konaté, men United får blokkert. Rhys Bennett skulle nok hatt frispark der, og han lå litt nede, men er nå oppe på beina igjen.

52: Ganske bra United-spill, men en dårlig ballberøring fra Jaydan Kamason ødelegger.

56: Ny mulighet for Osong, og Elyh Harrison redder! 

57: Sonny Aljofree og Konaté har hatt mange saftige dueller her. Det har åpenbart blitt ganske personlig nå, og Aljofree takler franskmannen knallhardt hver gang han har muligheten til det. Nå skjedde det innenfor straffefeltet, og det ville nok fort blitt straffespark om han ikke hadde truffet helt perfekt der.

61: Farlig lavt innlegg fra Forest, men Harrison tar den. United gjør klart til å gjøre sine første bytter.

64: BYTTER: Ethan Williams og Finley McAllister kommer inn for James Scanlon og Ruben Curley. Ser ut til at Mather skifter fra venstre- til høyresiden.

66: Konaté med nytt skudd, men rett på Harrison. Harrison må vel være kampens beste spiller hittil, selv om han (som ofte før) har hatt enkelte litt i overkant dristige pasninger.

69: Ethan Williams er med på å skaffe United hjørnespark, men hjørnesparket hans er ikke godt nok. 

70: Kort tid etter hjørnesparket kommer det en pasning gjennom til McNeill som han prøver å styre i mål, men skuddet treffer stolpen!

76: Om resultatene i andre kamper står seg som nå, så vil 0-0 være nok til å sikre plass i sluttspillet 100%.

78: United har mer kontroll over kampen enn de hadde i en periode, men sliter med å finne veien gjennom dette Forest-laget. Kanskje det kunne vært en idé å bytte inn en Biancheri i bra scoringsform?

79: Litt kaos i United-boksen før Finley McAllister får banket ballen unna.

80: Kjempesjanse for høyreback Sinclair, men skuddet går like utenfor.

82: Elyh Harrison med en god redning igjen!

84: Dette kan vel forresten bli den første gangen at et United-akademilag spiller 0-0 (vi snakker her om U18, U19 og U21, hva som har skjedd i yngre klasser vet vi rett og slett ikke).

85: Mather-skudd har en lovende retning, men blir blokkert.

86: BYTTER: Jack Kingdon og Gabriele Biancheri kommer inn for Jaydan Kamason og Charlie McNeill.

89: Gult kort på Zach Abbott for en aaaaltfor sen takling på Biancheri. 

89: United-heading utenfor (fra Bennett?) fra et Ethan Williams-innlegg.

90: Forest kommer seg til et skudd, men heldigvis går skuddet over Harrisons mål.

90+1: Det er lagt til fire minutter.

90+2: Mather slår et innlegg farlig inn i Forest-boksen, og United kommer seg nesten til skudd ved noen anledninger før Forest får klarert.

90+3: Forest-innbytter Jamie Newton får et direkte rødt kort for en forferdelig takling på Sam Murray. Det gikk heldigvis bra for Murray.

90+5: Jimmy Sinclair får gult kort for å kaste bort ballen etter at United har fått kast. 

SLUTT.

Powered by Labrador CMS