Enkel seier for kvinnelaget

Tilbake på vinnersporet i Sandefjord.

4-1-tapet mot Vålerenga var en stygg rype i lakken. En ting var det at det ble tap. En annen ting var det at United-spillerne leverte langt under pari i de fleste av spillets faser.

Lørdag ble det en mer takknemlig oppgave, da Sandefjord, nummer tre på nivå tre i norsk fotball, var motstander, og som ventet ble det en grei United-seier.

VM-finalist og nysignering Jackie Groenen var fortsatt ikke med, men de engelske landslagsspillerne var med i Uniteds tropp. Keeper Mary Earps startet, mens kaptein Alex Greenwood og den nysignerte stopperen Abbie McManus kom innpå som innbyttere den siste snaue halvtimen.

United dominerte likevel klart fra start av.

HUSK: Du kan møte kvinnelaget på Sportybanen i Larvik søndag (og mandag).

Mollie Green, som scoret 13 mål på 18 kamper fra midtbanen for United forrige sesong, gjorde 1-0 etter 12 minutter på en retur etter en avslutning fra Jane Ross.

SCORET: Mollie Green, til venstre, gratuleres av Lauren James etter et mål forrige sesong.

Ella Toone gjorde 2-0 på en heading etter et innlegg fra Lizzie Arnot etter 35 minutter før Jane Ross scoret sitt første United-mål fem minutter før pause. Ross ble hentet fra West Ham i sommer, og er en skotsk landslagsspiller med stor erfaring.

Men Ross var ikke den eneste nysigneringen som fikk sitt første United-mål. Etter en drøy time var det nemlig Hayley Ladds tur til å sette 4-0. Den walisiske landslagsspilleren er også ny i United, etter at hun ble hentet fra Birmingham i sommer.

Fjorårets toppscorer Jessica Sigsworth brukte bare et par minutter på å økte til 5-0 etter at hun kom innpå, og det var den store stjernen, Alex Greenwood, som la innlegget etter at hun sesongdebuterte midtveis i 2. omgang.

NYTT MÅL: Jessica Sigsworth er Uniteds scoringsdronning, og har kommet godt i gang også i sommer.

Sigsworth scoret også Uniteds mål mot Vålerenga, og har dermed kommet greit i gang med sin sesong.

Husk at du kan møte kvinnelaget på Sportybanen i Larvik søndag (og mandag).

Uniteds lag: Earps (Ramsey 65) – Newsham, A. Turner (McManus 65), M. Turner (Smith 65), Galton (Greenwood 65) – Ladd, Green, Toone (James 65) – Arnot (Hanson 65), Ross (Sigsworth 46), Edwards

Sandefjord – Manchester United Women 0-5 (startet kl 16)

12.min: 0-1 Mollie Green
36.min: 0-2 Ella Toone
42. min: 0-3 Jane Ross
61.min: 0-4 Hayley Ladd
65.min: 0-5 Jess Sigsworth