Klubbrekorder på godt og vondt mot Vålerenga

Foran drøye 7000 tilskuere ble en kamerunsk VM-spiss den store forskjellen på Vålerenga og Manchester United.

Ajara Njoya scoret hattrick i 4-1-seieren til Vålerenga og påførte med det laget til Casey Stoney det største tapet siden oppstarten i fjor.

Tilskuerrekord ble det heller ikke. Med 7124 tilskuere var det et stykke opp til den norske rekorden på 8856 fra cupfinalen i 2006 mellom Asker og Røa på Bislett Stadion.

Tilskuertallet er likevel ny klubbrekord for både Manchester United og Vålerenga. Den forrige rekorden til United var 4.835 tilskuere mot Durham.

Mot et United-lag som manglet sine beste spillere i Alex Greenwood, Katie Zelem og nysigneringen Jackie Groenen viste Vålerenga seg å være ett nummer for store på Intility Arena.

SE INTERVJU MED CASEY STONEY:

Sigsworth-scoring

Før avspark uttalte Stoney til united.no at hun var spent på styrkeforholdet mellom lagene, men etter ti minutter var det ting som tydet på at resultatet kunne bli stygt for Manchester United.

Først tok Vålerenga ledelsen etter en keepertabbe av Emily Ramsey. 18-åringen hadde tilsynelatende kontroll på langskuddet til Jenna Dear, men glapp ballen over streken. Ramsey spilte bare to seriekamper forrige sesong, men skal konkurrere med Mary Earps om keeperplassen ettersom Siobhan Chamberlain er gravid.

Fem minutter senere doblet Ajara Njoya ledelsen for hjemmelaget med et skudd i krysset.

7000 TILSKUERE: Det var både VIF- og United-supportere til stede på Intility Arena. Foto: Sindre Vian

På sidelinjen sto en lettere oppgitt Stoney, men utover i omgangen hang United-laget bedre med.

Reduseringen sto forrige sesongs toppscorer for. Vålerenga-keeper Guro Pettersen måtte gi retur på et skudd fra Ella Toone, og Jess Sigsworth var på rett plass på rett tid.

SJELDENT TAP: Casey Stoney har ikke sett United tape fotballkamper altfor ofte.

To debutanter

Etter hvilen tok Vålerenga tilbake initiativet, og Njoya avgjorde kampen på egen hånd med ytterligere to scoringer.

Hayley Ladd og Jane Ross debuterte for øvrig for United.

Lørdag spiller kvinnelaget mot Sandefjord. Seriestarten finner sted på Etihad Stadium mot Manchester City 7. september.

Vålerenga 4-1 Manchester United

Intility Arena, 7124 tilskuere, treningskamp.

Mål: 1-0 Jenna Dear (5), 2-0 Ajara Njoya (10), 2-1 Jess Sigsworth (24), 3-1 Njoya (64), 4-1 Njoya (75).

United: Emily Ramsey, Kirsty Smith, Millie Turner (Charlotte Newsham 77), Aimee Palmer, Kirsty Hanson, Hayley Ladd (Mollie Green 58), Lauren James, Ella Toone, Leah Galton, Jess Sigsworth, Jane Ross (Lizzie Arnot 62).