– Jeg er glad vi slapp inn fire mål

Casey Stoney etter stortapet mot Vålerenga.

7.124 tilskuere.

Det hadde aldri skjedd før verken for United eller Vålerenga.

Fire baklengs.

Det hadde aldri skjedd før for United.

Sånn sett ble kampen en smertelig påminnelse om at veldig mye gjenstår før United er på toppen av fotball-Europa på kvinnesiden – selv om laget gikk fra den ene oppturen til den andre i fjorårets opprykkssesong.

– Man kunne se forskjellen – at de var midt i sesong og vi er tidlig i vår. De var i bedre fysisk form, og skarpere med ball.

– Vi kom hit for å få en ordentlig test, og det fikk vi også. Jeg er også glad for at vi tapte. Det betyr nemlig at det ikke blir vanskelig å selge spillerne alt det harde arbeidet som må til videre i forsesongen.

Det sa United-manager Casey Stoney etter kampen.

Hun var fattet et tapet, men kampen ble så spesiell at hun samlet hele United-laget i en ring etter kampen. Så pratet hun uavbrutt i flere minutter mens United-spillerne lyttet taust.

ALVORSPRAT: Men Casey Stoney benyttet også muligheten til å forklare spillerne at de fikk det de kom for mot Vålerenga.

– Det var derfor vi kom hit

– Jeg forklarte dem at vi ikke var gode nok på tekniske basisferdigheter. Skal vi slå lag så må vi være briljante på de basisen, men det var vi ikke i dag. Det er ingen unnskyldninger for det.

– Samtidig påminnet jeg spillerne om at vi kom til Norge for en grunn – for å møte et lag som var i fysisk bedre slag enn oss og midt i sesong. Det er nemlig en grunn bak alt vi gjør.

– Så sa jeg også til dem at jeg er glad for at vi slapp inn fire mål, siden det altså viser hvor mye arbeid som gjenstår.

– Hva lærte du?

– Veldig mye. Blant annet at det er en grunn til å at vi har signert rutinerte spillere denne sommeren, og at vi må jobbe mye med samhandling og kommunikasjonen ute på banen.

– Det var flere lekser å ta med seg hjem etter denne, både for meg som manager, men også for spillerne.

– Men standarden vår er egentlig mye høyere, spesielt på basisferdighetene.

SE VIDEOINTERVJU MED CASEY STONEY:

Mange manglet

Det finnes forklaringer på tapet. Stoney var klar på at United er helt i starten av sin preseason, mens Vålerenga er midt i sesong. Kunstgresset var heller ikke til Uniteds fordel siden de rett og slett manglet trening på det.

– Jeg synes det var veldig tydelig de første 20 minuttene at vi ikke er vant til så mye tilskuere. Det var nerver, og underlaget var raskere enn vi er vante med. Vi tilpasset oss ikke raskt nok.

I tillegg manglet United de fleste av sine største stjerner, blant annet kaptein Alex Greenwood og den nederlandske VM-finalisten Jackie Groenen. Nysigneringene Mary Earps og Abbie McManus, begge engelske landslagsspillere, var heller ikke på banen – og ei heller Katie Zelem.

– Zelem sliter med en liten smell, mens de som var i VM returnerte først til trening igjen mandag. Da synes vi det var feil å utsette dem for en slik kamp allerede nå.

– De skal i steder bygges gradvis opp. Vår prioritet er tross alt ligaen som først starter 7. september.

Da er det imidlertid Manchester City som venter på Ethiad – et City-lag som har vært i toppen av engelsk kvinnefotball i mange år.

– Men vi kommer til å være klar til den kampen, garanterer Casey Stoney.

Les også: Kampreferat: Klubbrekord på godt og vondt mot Vålerenga
Les også: Lagkameratene: – Wow, sa du virkelig nei til United?
Les også: – Jeg skulle jo bli verdens første kvinne på Uniteds herrelag

Vålerenga 4-1 Manchester United

Intility Arena, 7124 tilskuere, treningskamp.

Mål: 1-0 Jenna Dear (5), 2-0 Ajara Njoya (10), 2-1 Jess Sigsworth (24), 3-1 Njoya (64), 4-1 Njoya (75).

United: Emily Ramsey, Kirsty Smith, Millie Turner (Charlotte Newsham 77), Aimee Palmer, Kirsty Hanson, Hayley Ladd (Mollie Green 58), Lauren James, Ella Toone, Leah Galton, Jess Sigsworth, Jane Ross (Lizzie Arnot 62).