VM-stjerna Spitse: – United-supporterne på laget sa «wow, hvorfor drar du ikke til United?»

Vi har snakket med både Casey Stoney og Sherida Spitse om overgangen som det ikke ble noe av.

Manchester United-kvinnene har et spennende lag på gang, og har i sommer også forsterket seg med flere nye spillere, der VM-finalist Jackie Groenen er den mest profilerte av de nye signeringene.

Vålerenga-spiller Sherida Spitse, Groenens lagvenninne på det nederlandske landslaget, var også aktuell for Manchester United. Spitse scoret i finalen da Nederland vant EM i 2017, og var også en viktig brikke i sommerens VM.

– Hun er en veldig god spiller, og vi var interessert i henne, jeg legger ikke skjul på det. Hun er en fantastisk ballspiller, det viste hun i VM, forteller Stoney i et intervju med united.no.

ANNONSE: Du kan bidra til å skape publikumsrekord på kampen mellom Vålerenga og Manchester United. Kjøp billetter til kampen her.

LES OGSÅ: Casey Stoney: – Uansett hvor vi drar, så er de der!

– Stoney respekterte valget mitt

Spitse endte til slutt opp med å si nei til overgangen.

~ Det var på grunn av den totale situasjonen med familien, og det føltes ikke 100% riktig å gå til United. Det var en fin sjanse å få, men hjertet mitt sa nei. Jeg og familien min er lykkelige her, og det er da man ser den beste Sherida Spitse på banen, sier Vålerenga-stjernespilleren til united.no.

KUNNE BLITT LAGKAMERATER I UNITED OGSÅ: Jackie Groenen og Sherida Spitse, her i aksjon mot Japan under sommerens VM.

– Jeg snakket med Casey Stoney, og det var en fin samtale. Det blir fint å møte henne på onsdag, for å få snakket litt med henne, for hun er en fin person, og hun respekterte valget mitt om å bli værende i Vålerenga.

– Jeg snakket med henne om planene fremover, og om hvordan hun ønsket å spille, for å vite alt før jeg tok avgjørelsen. Jeg er fornøyd med valget jeg tok, men en vet aldri hva som kommer i fremtiden.

Stoney: – Vi bygger noe veldig spesielt her

Det var ikke alle på laget som skjønte helt det valget. Spitse spiller nemlig sammen med flere United-supportere, men selv har hun et annet lag i sitt hjerte.

– Ja, vi har flere United-supportere her, og det var litt spesielt da jeg fortalte at jeg kunne gått til United, og de sa «wow, hvorfor drar du ikke?» og ting som det. Men for meg er det Barcelona som er i mitt hjerte, jeg liker hvordan de spiller. Jeg ser alle Barcelona-kamper, og om de var ute etter meg, så ville jeg tenkt «oi, jeg ønsker å dra dit». Jeg har ikke de følelsene for United. Jeg ser noen kamper med dem, men ikke som med Barcelona.

LES OGSÅ: – Jeg skulle jo bli verdens første dame til å spille på Uniteds herrelag!

Selv om Stoney ikke klarte å overbevise Spitse om at hennes fremtid burde være i Manchester United, så har uansett United-sjefen tro på at United skal klare å være attraktive for toppspillere – United har nemlig noe spennende på gang.

– En trenger vanligvis ikke å selge inn Manchester United, siden det er en stor klubb. Joda, vi har ikke noen lang historie på kvinnesiden, men jeg mener at vi bygger noe veldig spesielt her.

CASEY STONEY: Slo av en prat med united.no i høljeregnet på Ekebergsletta.