Valuta for pengene?

LESERBREV: Varen er levert. Den heter kanskje Krasnodar, Midtjylland eller Molde.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Dagens leserskribent er 33 år gammel og heter Jan Magne Eriksen Bae. Han skriver at hans far og bror allerede var supportere da han selv ble hektet i 7-8-årsalderen, og at minnene fra FA-cupseieren over Crystal Palace er krystallklare den dag i dag. 

Han skriver også at han nylig har gjenopptatt sitt medlemskap i Supporterklubben etter mange års fravær, og at han i kjøvannet av forrige ukes Champions League-exit har noen ord han gjerne vil dele:

Varen er levert. Den heter kanskje Krasnodar, Midtjylland eller Molde. Dette avgjøres i den kommende trekningen av sluttspillet i Europaligaen. Det er ganske dårlig betalt når prisen er i overkant av 2,5 milliarder kroner gjennom tre overgangsvinduer.

Jeg har faktisk latt dette innlegget vente, framfor å skrive det i umiddelbar affekt i kjølvannet av tirsdagens Champions League-exit mot Wolfsburg. Jeg mener heller ikke at det er noen quick-fix i å umiddelbart sparke Louis van Gaal. Likevel mener jeg det er grunn til å være kritisk. Det er lov. Det gjør deg faktisk ikke til en dårligere supporter.

La meg ta det positive først. Vi ble underholdt i denne kampen. Det var mål, sjanser og dramatikk. Det var intensitet, fart og spenning. Det er de færreste av oss som starter kjærlighetsforholdet sitt til fotball etter å ha latt seg imponere av høy ballbesittelse og en taktisk sett vellykket 0-0 kamp på bortebane. De velger gjerne mer ensformige øvelser som langdistanseløp på skøyter. Vi blir glade i fotball som følge av mål, situasjoner og at vi blir underholdt. Ikke minst gjelder dette oss United-supportere. Det er i denne klubbens DNA.

For det andre er det alltid forfriskende å se unggutta få sjansen i en viktig kamp. Tirsdag fikk vi se mange av dem på banen samtidig, og uten at de gjorde seg direkte bort. Men det bringer meg også over til et av problemene. Å sette innpå Nick Powell for Juan Mata når du trenger mål i en avgjørende Champions League-kamp er kanskje det rareste byttet jeg har sett i mine 25 år som United-supporter. Ikke at jeg har noe personlig imot unge Powell, men heller det faktum at han knapt har spilt fotball det siste året.

VfL Wolfsburg v Manchester United FC - UEFA Champions League
– Jeg har ingenting imot NICK POWELL, men inn for Juan Mata når du trenger mål i en avgjørende kamp…?

Vi er havnet i den situasjonen at vi er totalt avhengige av en keeper som ikke egentlig vil være i klubben, og en ung fransk spiss som i en alder av 20 år har fått målscorer-ansvaret i en av verdens største klubber. Uten at han har noen reell avlastning. Ja – vi har vår andel av skader, men vi skal ikke havne i denne situasjonen. Vi har økonomi på linje med klubber som Bayern München og Barcelona. Men for tiden er vi ikke i nærheten av å være på deres nivå. Dette er managerens ansvar og vi er nå halvveis i hans prosjekt. Kanskje er det tidlig, men det må være lov til å forvente mer etter tre overgangsvinduer og utlegg på drøyt 2,5 milliarder kroner.

Og apropos Molde som en eventuell motstander i Europaligaen. De har to borteseire i gruppe med Fenerbahçe, Ajax og Celtic. De har prestert godt, og det klinger mer av gode gamle Champions League-tider av den gruppa, enn av de lagene som slo ut Manchester United. Og til en vesentlig billigere pris.

Powered by Labrador CMS