Harry Maguire smiler etter kampen mot Sheffield United.

Vil fjerne VAR på alt unntatt én ting

Publisert Sist oppdatert

Denne uka ble det kjent at Wolverhampton ønsker kamp om VARs fremtid når Premier League-klubbene møtes 6. juni. De ønsker VAR fjernet helt.

Det kreves imidlertid at 14 av 20 Premier League-klubber stemmer for en fjerning, hvis så skal skje, og da Sky Sports tok en sjekk torsdag så kom de frem til at det er meget tvilsomt om Wolverhampton får støtte nok til at dette går gjennom.

Nå står imidlertid Harry Maguire frem som en delvis støttespiller til Wolves-forslaget, og langt på vei gjør han vel det nesten som den første Premier League-spilleren.

– Det er nok delte meninger her. En del vil nok beholde det, samtidig som det mest populære for tiden er å skrape det, sier han til The Sun.

– Jeg vil si at det nok må fungere bedre, og med semiautomatiserte offsider neste sesong så vil det være en forbedring. Det vil gjøre det raskere.

– Personlig så ville jeg beholdt VAR, men jeg ville kun brukt det for offsideavgjørelser. Jeg ville fjernet det for alt som var subjektive avgjørelser, men en offside eller ikke er fakta, ikke subjektivt, sier Maguire.

Harry Maguire ankommer Old Trafford før kampen mot Burnley, i treningsdress.

– Alle gjør nemlig feil, assistentdommere også, så derfor ville jeg beholdt VAR for det, men jeg ville ikke brukt VAR videre for røde kort og straffer, for selv nå så er folk uenige om avgjørelsene er rett eller gal. På straffer så mener jeg at det bare er å la dommeren på banen ta avgjørelsen.

Maguire mener at også spillergruppene i Premier League er delt på temaet.

– Noen vil fjerne VAR. VAR-offsider dreper jo for eksempel en del av målfeiringene. Alle tenker med en gang på om det faktisk er mål eller ikke.

– Når det gjelder straffer så har det vært delt ut altfor mange billige straffer denne sesongen. 

– Så er jeg selvsagt en forsvarer, noen vil mene at det er naturlig at jeg sier det, men straffer avgjør kamper og jeg ønsker ikke at det skal være billige straffer som avgjør fotballkamper. De må være soleklare. 

– Det er det samme med røde kort. La dommeren bestemme. Vi ønsker jo at fotball skal være en kontaktsport. Vi ønsker et aggressivt spill. Vi ønsker at spillere skal kunne gå inn i taklinger som er fair, men ikke farlige, sier han.

Avgjørelsen om VARs fremtid i Premier League skal altså stemmes over 6. juni.

Powered by Labrador CMS