Guro Reiten jubler for mål for Chelsea Women på Kingsmeadow, 5. mai 2024.

LØRDAG 16.00:

Kan vinne ligatittelen på Old Trafford

Publisert

Onsdag kveld vant Chelsea 1-0 borte mot Tottenham i en utsatt kamp, og det resultatet sendte Emma Hayes' lag opp på tabelltopp før den siste serierunden. 

Chelsea og Manchester City står med like mange poeng, men Chelsea har to plussmål mer i målforskjellen – og har også scoret flere mål enn City.

Med andre ord: hvis Chelsea vinner med ett mål i siste serierunde, så må City vinne med fire mål.

Problemet for Chelsea? De skal møte Manchester United på Old Trafford.

Med Chelseas gode statistikk mot United burde det vanligvis ikke bli regnet som et kjempestort problem, og United har slitt mot de beste lagene denne sesongen, men akkurat mot Chelsea klarte United endelig å vinne i FA-cupens semifinale i april, da Lucía García og Rachel Williams scoret begge Uniteds mål i en 2-1-seier. United bør også ha selvtillit etter å ha vunnet FA-cupfinalen 4-0 mot Tottenham.

Høydepunkter fra FA-cupfinalen:

Manchester City skal for øvrig også ut i en vrien bortekamp, mot Aston Villa på Villa Park, men i utgangspunktet skal det å møte United på Old Trafford være vanskeligere.

United kan altså bidra til å sende ligatittelen til naboen, noe som for mange United-fans vil høres ubehagelig ut, men samtidig er ikke forskjellen på rivaliseringen til City og Chelsea like stor som i herrelagsfotballen, og mange United-fans kan nok godt tenke seg å ødelegge festen for Chelsea i Emma Hayes' siste kamp som Chelsea-sjef. 

Lørdagens kamp mot Chelsea spilles 16.00 (skandinavisk tid), og sendes på Viaplay i hele Skandinavia (men ikke på noen av TV-kanalene).

Full jubel etter at United slo Chelsea ut av FA-cupen.
United-jubel mot Chelsea i april. Blir det mer United-jubel på lørdag – eller blir det kanskje tittelfeiring for Chelsea?
Powered by Labrador CMS