Ten Hag ble utfordret på tidligere uttalelser på pressekonferansen: - Det er ikke riktig tid og sted for å dele

Publisert Sist oppdatert

Under 24 timer etter United slo Newcastle 3-2 på Old Trafford er fokuset nå rettet mot sesongens siste ligakamp borte mot Brighton.

Erik ten Hag møtte torsdag pressen til pressekonferanse på Carrington, en pressekonferanse som ble gjennomført en dag tidligere enn normalt da United fredag har en fridag før troppen møtes til trening igjen lørdag.

På pressekonferansen fikk manageren spørsmål om hva prestasjonene til spillere som Amad Diallo og Sofyan Ambrabat gjør med synet på laget inn mot avslutningen av sesongen.

- Det er konkurranse (om plassene). De har prestert bra og har utviklet seg bra gjennom sesongen. De har forttjent sjansen og tatt den. Det er en luksusproblem og et bra problem. Det har vi ventet på hele sesongen og jeg er glad for at jeg har de avgjørelsene å ta.

Nederlenderen har gitt mange unggutter sjansen denne sesongen, både på grunn av de store skadeproblemene, men også fordi de har utviklet seg til å bli viktige brikker og flere av dem har grepet sjansen med begge hender. 

Ten Hag sier det er viktig å bygge videre på de gode prestasjonene og opplevelsene som unggutta får i kamper som mot Newcastle. 

- Selvtillit er en fin ting. Denne sesongen har vi nesten ikke fått vendepunktet. Nå kan vi ta et steg fremover. Jeg ser tilbake på Arsenal-kampen (borte) og trodde vi hadde vunnet i det 87. minutt. Det kunne gitt et gigantisk løft for hele laget, men det fikk vi ikke. En kamp som i går vil dra oss i positiv retning. Spesielt de unge spillerne som sitter igjen med økt selvtillit. 

Skraping av VAR og Rashford-krangel med fansen før kamp

Før avspark onsdag ble det kjent at Wolverhampton hadde sendt inn en formell forespørsel om å fjerne VAR fra Premier League fra starten av neste sesong. 

Det er et forslag som kommer til å være gjenstand for mye diskusjon før avgjørelsen skal stemmes over på Premier Leagues generalforsamling i juni.

Ten Hag ble spurt om hva han tenker om forslaget og om det er en vei tilbake for fotballen uten VAR.

- Jeg tror ikke det er noen vei tilbake. Prinsippet (med VAR) er at det skal gjøre fotballen mer rettferdig. Det er klart det er utfordringer og problemer med løsningen slik den er i dag så det trengs å gjøre forbedringer i hvordan det brukes.

Skraping av VAR skal opp til diskusjon på Premier Leagues generalforsamling i juni.

Før avspark mot Newcastle tok det også av i sosiale medier hvor Marcus Rashford var tydelig misfornøyd med noen ytringer som kom fra tribunen fra en fan. 

Ten Hag ville ikke svare direkte på spørsmålet da han ble spurt om situasjonen som ikke ble vist på TV og kom med et veldig fan-vennlig svar.

- Jeg fikk det med meg. Under kampen følte jeg at fansen var med oss og var veldig positive. De laget stemning og hjalp oss som den ekstra støttespilleren de skal være. Det er veldig bra og det viser det sterke båndet mellom laget og fansen.

Utfordret på tidligere uttalelser

Ten Hag har tidligere uttalt at han har en ide om hvorfor skadeproblemene har vært som de har denne sesongen og ble utfordret på å svare mer utdypende på dette nå når det har gått noen uker siden uttalelsen.

- Nei, jeg vet mer, men jeg vil ikke dele dette offentlig. Det er heller ikke det riktige tidspunktet og er ikke viktig fordi det ikke er noe vi kan gjøre noe med nå uansett. De siste ti dagene av sesongen så handler det om de to kampene vi har igjen.

Lisandro Martinez ligger nede skadet mot West Ham.
Lisandro Martinez er en av mange United-spillere som har fått store deler av sesongen spolert på grunn av skader.

 Tingene du kan endre vil være for fremtiden, kommer du til å endre ting i fremtiden, kommer det fra Carl Anka i The Athletic.

 - Det vil være for fremtiden å vise, som vil være på andre siden av sommeren, ikke nå.

Anka fortsetter å utfordre Ten Hag på tidligere uttalelser og vil vite om det også er en del av fremtiden at United skal være det beste laget i overgangsfasen.

- Jeg mener vi har spillere i troppen som gjør at vi i omstilling offensivt kan spille god overgangsfotball. Det har vi også vist ved flere anledninger at vi kan, med å spille direkte og raskt fremover og vi kan dra nytte av å spille på den måten. Vi har sett mønstre på det denne sesongen.

 Men defensivt?

- Å, det var ikke det jeg snakket om nå. Jeg snakket om offensiv omstilling.

Powered by Labrador CMS