Fotball eller forretning

LESERBREV: Van Gaal er en sak, men hva skjer oppover i systemet? Der er det komplett stillhet, konstaterer dagens skribent.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Veivalg: Fotball eller forretning

Av: Jan Magne Eriksen Bae

Det er to ting jeg liker under van Gaals ledelse. Laget hans slår Liverpool hver eneste gang og han er ikke redd for å slippe til unge spillere. Det siste er veldig viktig og ligger i Uniteds DNA. Der skal vi være annerledes enn for eksempel City og Chelsea.

Men hva med resten? Spillet, de taktiske valgene, innkjøpene og fraværet av det samme. Eller viktigst av alt: Mangelen på resultater. United er i ferd med å bli uvesentlig denne sesongen. Vi er på sidelinjen og den eneste grunnen til at media bryr seg er de dårlige resultatene. Det er andre lag som skal ut i store kamper i Europa og i ligaen rettes oppmerksomheten fortjent mot Leicester og Tottenham.

Var dette bunnpunktet?

Når du taper mot et dansk lag som  ikke har spilt en offisiell kamp på over to måneder bør bunnen være nådd. Vi snakker om et ganske dramatisk fall. Det som svir mest er egentlig at vi latterliggjøres. Gang på gang.  Trenger jeg si mer enn Norwich, Bournemouth, Sheffield United og nå sist FC Midtjylland – en klubb som ble rasket sammen for 17 år siden.  Selvfølgelig kan vi tape også mot Shrewsbury, men det skal ikke være mulig.

FC Midtjylland v Manchester United - UEFA Europa League Round of 32: First Leg

Hva skjer i kulissene?

Denne sesongen er i stor grad avskrevet. Vi havner neppe blant topp fire, det er flere lag som er bedre enn oss i Europaligaen og FA-cupen har vi ikke klart å vinne på lenge. Selv ikke i vesentlig bedre tider. Greit nok. Men hva med veien videre? Hva skjer egentlig i kulissene? Det er dette som er interessant nå.

Jeg har tidligere skrevet om misnøye mot van Gaal. Nå sitter jeg derimot med andre følelser. Han er bare en mann som desperat kjemper mot strømmen, som er inne i sin siste trenerjobb og som ikke ønsker å få ødelagt ryktet sitt. Jeg tviler ikke på at han gjør det han kan for å oppnå bedre resultater. Han får det bare ikke til.

Nei, sinnet retter seg oppover i systemet. For hva skjer der? Ingen uttalelser. Bare komplett stillhet.  Og hva er viktigst på veien videre? Pengemaskinen og merkevaren Manchester United eller fotballklubben Manchester United? I over 25 år under Ferguson hadde vi en uslåelig kombinasjonen av de to. Jeg er veldig spent på fortsettelsen. Dette er et viktig veivalg. Kanskje personifiseres valget gjennom spørsmålet om styret velger å ansette enten Giggs. Eller Mourinho.

Powered by Labrador CMS