– Moyes får sparken tirsdag

Engelske aviser er enige om at Moyes vil få sparken på tirsdag, mens Ryan Giggs og Nicky Butt overtar midlertidig.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kom flere engelske journalister, blant andre Telegraphs pålitelige Mark Ogden, med rykter om at David Moyes vil få sparken som United-manager samtidig.

Les fullstendig LIVE-tekst nedenfor!

I tillegg til svært svake resultater, som toppet seg med 0-2 mot Everton søndag, skal Glazer-familien ha mistet troen på Moyes fordi laget ikke maktet å kvalifisere seg til Champions League, noe som skal ha vært minstekravet. Derfor akter ikke styret å gi skotten tillit i sommerens overgangsvindu med 150 millioner pund.

Manchester United har avkreftet at David Moyes er sparket, men nektet å kommentere om det kunne komme til å skje. Etter hvert som det verken kom ytterligere uttalelser fra verken klubben eller børsen i New York, antar engelske medier at beskjeden vil offentliggjøres tirsdag morgen.

Telegraph melder at Ryan Giggs og Nicky Butt vil få ansvaret ut sesongen, mens Jürgen Klopp, Louis van Gaal og Diego Simeone seiler opp som de største favorittene til å få jobben på permanent basis.

PS! United.no understreker at dette bare er rykter og at ingenting foreløpig er bekreftet!

00.13: Ifølge Stan Collymore har både Louis van Gaal og Jürgen Klopp blitt kontaktet av United de siste ukene. Klubben ønsker å ha en ny manager på plass før VM.

23.52: Tirsdagens forside av The Sun:

23.50: Visste flere av spillerne at Moyes ville få sparken allerede før Everton-kampen?

23.44: Det virker som Louis van Gaal er favoritten akkurat nå, men Carlo Ancelotti kan visstnok også legges til på kandidatlisten.

23.40: Som det ble meldt tidligere i kveld kan det altså være at fallskjermen til Moyes er betydelig lavere enn først antatt:

23.32: Louis van Gaal seiler nå opp som den største favoritten:

23.17: Videre hevder Telegraph at Louis van Gaal er førstevalget, og at Sir Alex Ferguson ikke vil få noe å si denne gangen.

23.12: Morgendagens Telegraph-forside røper at David Moyes får sparken tirsdag og at Giggs og Butt vil få ansvaret resten av sesongen.

23.03: Ifølge Independent bestemte Glazers seg for å sparke Moyes allerede i februar etter 0-2 tapet for Olympiakos. Årsaken til at amerikanerne bestemte seg for å vente skal være av økonmiske grunner. At United nå ikke når Champions League (ble klart etter tapet for Everton søndag) gjør at klubben kun trenger å betale skotten ett års lønn, istedenfor de gjenværende fem.

22.30: Da er det en halvtime siden børsen i New York stengte. Fortsatt ingen nyheter…

22.13: Dersom denne lista er korrekt tjener David Moyes 4,92 millioner pund i året, eller 29,52 millioner pund over seks år. Rask hoderegning tilsier da at United må ut med en fallskjerm på rundt 24-25 millioner pund til skotten.

22.03: Her er resultatene fra vår avstemning om hvem som bør bli ny manager dersom David Moyes sparkes:

1. Jürgen Klopp 69%
2. Louis van Gaal 14%
3. Ryan Giggs 9%
4. Diego Simeone 6%
5. Laurent Blanc 2%

21.53: Andy Mitten skriver om hvordan United har sparket managere tidligere for ESPN:

21.05: Jamie Carragher er i studio sammen med Neville og tror ryktene kan medføre sannhet:

– Ettersom alle journalistene kom med den samme nyheten samtidig må det ha vært noen i klubben som har lekket det. Du kan si at United bør være annerledes, men der har du det.

21.00: Gary Neville har hele tiden uttrykt sin støtte til David Moyes og står på sitt:

– Måten disse ryktene kommer ut på er motbydelig. Fotballedelse er galskap. Sparke folk hver 12. måned. Manchester United burde være annerledes og stå imot slike ting i spillet. Jeg frykter for Moyes og jeg håper klubben vil komme ut og støtte ham.

20.45: Etter at det virkelig stormet med rykter i ettermiddagstimene, har det nå roet seg betraktelig mens vi venter på nyheter fra børsen i New York eller en offentlig uttalelse fra klubben.

20.43: Vi har tatt en kikk på hvilke elleve som har fått spille mest under David Moyes.

19.49: Er dette årsaken til at David Moyes nå står i fare for å få sparken?

18.59: Ifølge Goal.com er Jürgen Klopp klubbens førstevalg som ny United-manager. United skal visstnok hatt samtaler med Louis van Gaal forrige uke, men klubben skal stille seg skeptisk til nederlenderens lederstil.

17.55: Når det gjelder børsen i New York må klubben melde fra om en eventuell sparking etter at børsen er stengt, 22.00 norsk tid.

17.47: Jan Åge Fjørtoft har som kjent gode kontakter i Tyskland. Ifølge Viasat-eksperten kan Klopp strykes fra kandidatlisten først som sist.

17.33: Diego Simeone har i dag pressekonferanse før semifinalen mot Chelsea i Champions League, men ønsket naturligvis ikke å kommentere om han hadde blitt kontaktet av United.

17.27: Klubben har uttalt seg og sagt at David Moyes IKKE er sparket, men nektet å kommentere ryktene om at det kan skje i svært nær fremtid.

17.23: For å samle trådene litt: Daily Mail mener Moyes kan bli sparket allerede i dag, Sky Sports melder innen 24 timer, mens Telegraph, Daily Mirror, Guardian og Independent skriver at det antageligvis vil skje «veldig snart», i alle fall før kampen mot Norwich neste lørdag.

17.12: Et viktig poeng, akkurat som da Sir Alex Ferguson ga seg, er at aksjebørsen i New York må informeres dersom David Moyes sparkes. Dette skal ikke ha skjedd ennå, men aksjekursen er faller.

17.10: Ifølge Rob Dawson vet visstnok ikke spillerne noe mer enn oss på nåværende tidspunkt.

17.05: Her er kandidatene til å ta over for David Moyes! Stem på din favoritt!

16.54: Alex Bell, som jobber med business i Manchester Evening News, sa følgende:

– Manchester Uniteds aksjekurs falt under $ 17.50 mandags ettermiddag.

– Spekulasjonene rundt David Moyes’ fremtid ser ut til å ha funnet veien til aksjemarkedet.

– Aksjekursen var oppe på $ 17.89 mandags morgen, men så en nedgang som følge av at media rapporterte om at Moyes ville få sparken etter at de amerikanske eierne mistet troen på skotten.

16.49: Mark Ogden: – 50-åringens opphold kan være over til og med før lørdagens kamp mot Norwich City på Old Trafford om han [Moyes] velger å søke om forsikringer over fremtiden – noe som styreformann Ed Woodward mest sannsynlig ikke kan tilby ham.

16.25: David Moyes skal ha ligget tynt an helt siden 0-3-tapet mot Liverpool på Old Trafford, ifølge Ogden.

– Og med Glazers og Woodward som ga Moyes flere muligheter til å redde lagetes krise denne sesongen – inkludert at de holdt ut med ham etter 0-3-tapet hjemme mot Liverpool forrige måned da posisjonen hans posisjon var på det aller mest truende – er det nå en realisasjon at manageren har en sentral faktor i nedturen denne sesongen og er ikke i stand til å snu trenden, heter det i artikkelen.

16.10: Det sies at Giggs vil ta ansvaret frem til ny manager kommer inn døren, men journalisten med svært godt innblikk i tysk fotball melder at Jürgen Klopp er svært usannsynlig.

15.30: Manchester Evening News kommer også med beskjeden om at klubben selv nekter å benekte påstandene.

15.15: Mark Ogden, Henry Winter og Ian Ladymans Twitter-meldinger:

 

Powered by Labrador CMS