Ryktesaker, uke 22

Lokalavisen skriver at United går for Bale, mens andre mener pengene skal brukes på Mbappé.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 4. juni:

11.30: Flere journalister melder at Antoine Griezmann har uttalt at han blir værende i Atlético Madrid til en fransk TV-kanal. Egen sak om det her!

10.00: Real Madrid-stopper Raphaël Varane forteller at han vurderte en overgang til Manchester United forrige sommer. Egen sak om det her!

09.50: Valencia skal ha kommet med et bud på 30 millioner pund for Ander Herrera, ifølge Daily Mirror. Valencia-trener Marcelino hadde Herrera i Real Zaragoza og ønsker å bygge laget rundt spanjolen. Budet ska imidlertid ha blitt avslått. Samtidig skriver The Sun at United vil tilby midtbanespilleren en ny kontrakt med en ukelønn på 180.000 pund for å holde ham i Manchester.

09.05: Portugisiske medier skrevet om Uniteds interesse for Victor Lindelöf med vekslende hell tidligere, men vi tar med oss at Correio de Manha mener svensken blir presentert som United-spiller i neste uke – etter Sveriges landskamper. Artikkelen, gjengitt av Daily Express, nevner en pris på 30 millioner pund.

Samtidig skriver Sport Witness at samme avis, Correio de Manha, melder at Benfica ikke har gitt opp håpet om at Joel Castro Pereira skal erstatte Ederson, som nylig gikk til Manchester City. Verken Pereira eller José Mourinho ønsker en overgang, men Benfica ønsker å bytte til seg den unge keeperen som en del av avtalen for Lindelöf.

08.55: Manchester United har informert Real Madrid om at de skal ha 66 millioner pund for David de Gea, eller eventuelt en avtale der United får en av spillerne José Mourinho ønsker seg i retur, skriver Times. Førstevalget skal være Álvaro Morata, som i så fall vil innebære en De Gea-salgssum på 43 millioner pund. Daily Mail skriver derimot at kravet er på 80 millioner pund.

Artikkelen i Times er skrevet av Duncan Castles, som har tette forbindelser til Mourinho. Ifølge Castles har United-manageren spurt De Gea om han ønsker å gå til Real Madrid, hvorpå spanjolen skal ha svart at han før eller siden vil spille på Santiago Bernabeu.

08.45: Mens lokalavisen mener United vil bruke 100 millioner pund på Gareth Bale, skriver derimot The Sun at klubben håper Kylian Mbappé skal bli deres for samme sum. Arsenals bud på 87 millioner pund skal være for lavt for Monaco. Real Madrid ligger først i kampen om den franske juvelen, men United vil være med i budrunden så lenge han er tilgjengelig.

08.30: Mye tyder på at United nå går for Gareth Bale som sommerens storsignering. Dagen etter Champions League-finalen skriver Manchester Evening News at United ønsker seg en ving som kan spille på begge sider, og vil ha en klassisk nier på topp heller enn en kreativ type som Antoine Griezmann. Prisen skal ligge på 100 millioner pund for Bale, som var innbytter i gårsdagens 4-1-seier mot Juventus i waliserens hjemby. «Er det kanskje ikke så dumt å selge Bale?» spør spanske Marca seg etter finaleseieren, der Isco spilte en sentral rolle. Bale signerte ny kontrakt tidligere denne sesongen, men likevel er det knyttet stor usikkerhet til hans fremtid i Madrid.

Lurer du på hva dette er? Les om vårt Ryktebarometer her!

Lørdag 3. juni:

20.05: Hva som skjer med fremtiden til Zlatan Ibrahimovic kan bli kjent i løpet av neste uke, skriver ESPN. Årsaken er at Premier League da offentliggjør en liste over spillerne klubbene frigir. Enn så lenge får vi smøre oss med tålmodighet…

20.00: Trabzonspor skal være i forhandlinger med Marouane Fellaini, ifølge rapporter fra Tyrkia. Vi bruker ikke så mye mer spalteplass på det. Les mer her!

18.50: BBC-journalist Simon Stone skriver at det har vært kontakt mellom Manchester United og Inter angående Ivan Perisic, men at eventuelle forhandlinger må vente til den italienske klubben har fått ny trener. Tidligere Roma-trener Luciano Spalletti er favoritt til jobben.

08.10: Vi tar også med noen øvrige rykter denne lørdagsmorgenen. Monaco-backen Benjamin Mendy skal nærme seg en overgang til Manchester City, skriver ESPNs City-journalist. Samtidig skal United-aktuelle Álvaro Morata være enig med Milan om de personlige betingelsene, ifølge Goal.com.

08.00: Etter at håpet om Antoine Griezmann forsvant, har United Romelu Lukaku som førsteprioritet, mener Daily Express. Den belgiske spissen skal hentes ved hjelp av pengene klubben får for Wayne Rooney, i tillegg til at en annen spiller kan gå motsatt vei. Det blir imidlertid en kamp mot Chelsea om Lukaku, skal vi tro den noe sensasjonspregede avisen.

01.00: Avisen Independent melder at Real Madrid er villige til å gå i forhandlinger med Manchester United om et salg av Gareth Bale. Bale skal være utpekt som den stjernespilleren som storklubben vil ofre for å hente inn nye stjerner i sommer. Avisen skriver at kilder, både i Spania og Manchester bekrefter historien. Årsaken til at Madrid-klubben er villig til å slippe waliseren er at de må frigjøre midler for å hente Kylian Mbappé eller Eden Hazard. United skal være en av klubbene Bale er villig til å gå til i Premier League, og prisen skal ligge på rundt 100 millioner euro.

00.05: The Sun skriver lørdag at Antoine Griezmann sa nei til United etter at de fortalte ham at det var «nå eller aldri» for en overgang til United. En av årsakene til at han ble i Madrid skal også være at han får 5,3 millioner pund i lojalitetsbonus om han blir en sesong til, selv om 300.000 pund i uka i United også ville vært til smør på brødskiva.

00.00: Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å bli tilbudt ny kontrakt i United. Det skriver både Daily Star og Daily Express i såkalte eksklusive saker lørdag. Det skal selvsagt være skaden som gjør at punktum i United settes. Det betyr i så fall at svensken har spilt sin siste kamp for United, og at hans siste kamp ble Europa League-kvartfinalen hjemme mot Anderlecht.

 

 

Fredag 2. juni:

15.45: Spissjakten: Hvordan er situasjonen egentlig nå? Uavklart. Her har vi sett nærmere på navnene som er hetest.

15.30: Dortmund sier at de ikke har mottatt noe bud på sin toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneseren er blitt koblet sterkt til PSG (og Kina) den siste tiden, for en pris på om lag 60 millioner pund.

12.20: Sky Sports melder at United er interessert i Real Madrids Raphael Varane. De presenterer det som breaking news, selv om United lenge er blitt koblet til franskmannen, og det jo var Mourinho som hentet ham til Real i sin tid der.

12.00: Victor Lindelöf skal i et intervju med lokalavisa i Sverige, vlt.se (krever abo), ha tonet ned all prat om United. – Det er de samme ryktene som alltid er der, sier Benfica-midtstopperen.

10.40: United skal være villig til å betale 52 millioner euro for Inters Ivan Perisic. Det melder Gazzetta dello Sport fredag. Inter ønsket i utgangspunktet 60 millioner, men de skal ha senket sitt krav nå, samtidig som United skal ha økt sitt tilbud betraktelig. Noen medier har meldt at Gazzetta meldte om enighet mellom Inter og United på 52 millioner pund, men United.no har ikke klart å finne noe i den teksten som tyder på det.

09.45: Ingen klubber har foreløpig lagt inn et bud på Romelu Lukaku. Det melder Kristof Terreur, en av de beste på belgiske spillere i England.

08.50: Franske L´Equipe skriver fredag at United torsdag tok kontakt med Lyon om Alexandre Lacazette. Den franske spissen var tenkt som en erstatter for Antoine Griezmann i Atletico Madrid, men de kan ikke kjøpe spillere, og L´Equipe skriver at United står foran Borussia Dortmund i køen.

07.25: Hvis det skulle være tvil. The Times, The Independent, Daily Mail og flere nevner fortsatt Lukaku, Belotti og Morata som United spissalternativer, nå som Griezmann-overgangen ser ut til å ha gått i vasken. Independent nevner også at Monacos Mbappe og Bayerns Lewandowski er blitt nevnt, men at United har skjønt at de vil bli enda vanskeligere å få kloa i.

07.20: Sam Johnstone imponerte på utlån hos Aston Villa i Championship de siste månedene, og det har fått Watford til å vurdere ham før neste sesong.

07.15: Men andre snakker om andre spisser. Daily Express skriver at Romelu Lukaku nå er blitt Uniteds førstevalg på kjøpslista i sommer, mens Daily Mirror nevner Lyons Alexandre Lacazette som et alternativ til 50 millioner pund. Den franske spissen scoret 28 mål på 28 ligakamper denne sesongen. Ingen av sakene er imidlertid skrevet av journalister som, etter det vi kjenner til, har spesiell kjennskap til United.

07.10: Trolig ingen Griezmann. Betyr det at Werder Bremens Max Kruse blir vår nye spiss? Goal.com skriver i alle fall at Mourinho kikker på den tyske 29-åringen som scoret 15 mål på 23 kamper i Bundesliga denne sesongen. I artikkelen står det fortsatt at Torinos Andrea Belotti og Real Madrids Alvaro Morata står høyt på lista, men at Kruse er et alternativ hvis andre muligheter ikke lykkes.

Torsdag 1. juni:

21.20: Gazetta dello Sport melder torsdag at Inter ønsker en endelig avklaring om Ivan Perisic innen 10. juni.

21.00: Antoine Griezmann ser ut til å ha stengt døra for en United-overgang torsdag kveld. Les saken her: Griezmann frir til Atletico

20.10: Victor Lindelöf nærmer seg United. Vi har hørt det før. Vi har også hørt det før fra portugisisk presse uten at noe har skjedd, men vi har vel en plikt om å ta med alt her. Nå er det avisa O Jogo som skriver at Benficas president er på vei til England for å sluttføre avtalen. Samtidig melder avisa Record at det handler om en overgang verdt 35 millioner euro nå, med ytterligere fem knyttet til ulike klausuler, og at det hele blir offentliggjort snart, i den grad noen stoler på sånt. For ordens skyld: Svenske Lïndelöf er en 22 år gammel midtstopper.

19.15: United er interessert i Fulhams stortalent, Ryan Sessegnon (17). Det skriver kjente Sam Wallace i Daily Mail i en lang artikkel torsdag kveld. Den 17 år gamle venstrebacken har fortsatt ikke skrevet under på en proffkontrakt med Fulham, og United følger situasjonen tett. Andre storklubber skal også være interessert i 17-åringen som har scoret fem mål på 25 kamper i Championship denne sesongen, og som også representerer England U19. Sessegnong fylte 17 år så sent som 18. mai, så er altså født i år 2000.

18.00: Vi benytter også anledningen til å ønske tidligere United-helt Darren Fletcher lykke til i Stoke. Fletcher var kaptein i WBA, men har altså gått til Stoke i dag.

16.00: Mer Griezmann: Spansk radio melder nå at Griezmann kommer til å få tilbud om en ny kontrakt med Atletico Madrid i løpet av de neste timene.

12.00: Skal ikke Antoine Griezmann bli United-spiller likevel? Telegraph-journalisten James Ducker skriver at United har endret mening og vil IKKE gå for franskmannen i sommer. Ducker skriver at hans kilder hevder United vil prioritere en ren 9-er og ikke en 10-er etter Zlatan Ibrahimovic sin skade i vår.

Den samme nyheten bringes av lokalavisen Manchester Evening News og BBCs reporter Simon Stone.

10.25: Manchester United-manager José Mourinho skal ikke bare ha Antoine Griezmann på ønskelisten sin. Romelu Lukaku og Real Madrids Alvaro Morata skal også være ønsket av portugiseren. Det melder Daily Mail torsdag formiddag. Everton har som nevnt tidligere satt en prislapp på Lukaku på formidable 100 millioner pund, mens Morata vil koste rundt 65 millioner pund skal vi tro tabloidavisen.

08.05: Everton har satt en pris på Romelu Lukaku og den lyder på 100 millioner pund. Klubben er likevel ikke redd for at det vil skremme bort verken United eller Chelsea som er de to heteske klubbene linket til den belgiske kraftspissen, melder The Times (krever innlogging)

08.00: Onsdag var Zlatan Ibrahimovic sin agent Mino Raiola ute i media og sa at hans svenske klient hadde mange tilbud. Nå melder The Sun at United vil trekke sitt tidligere tilbud til superspissen tilbake og heller satse på Antoine Griezmann eller Romelu Lukaku. Zlatan Ibrahimovic har så smått startet opptreningen med ball igjen etter kneskaden han pådro seg mot Anderlecht i kvartfinalen i Europa League.

07.50: Flere aviser følger opp Sky Sports sin nyhet fra onsdag kveld om at Manchester United har avvist et bud fra Real Madrid på 60 millioner pund for David de Gea.

Onsdag 31. mai:

22.50: Real Madrid har gjort det første fremstøtet for å sikre seg David de Gea neste sesong. Sky Sports melder at den spanske storklubben har lagt inn et bud på 60 millioner pund for De Gea, men at dette skal ha blitt blankt avvist av United.

David de Gea var svært nær ved å bli Real Madrid-spiller i august 2015, men overgangen gikk i vasken praktisk talt i sluttsekundene av overgangsvinduet, da en faksmaskin hos Real Madrid angivelig brøt sammen og papirene ble aldri registrert i tide.

Etter Europa League-finalen i Storckholm ble José Mourinho spurt om når han regnet med at De Gea spilte sin neste kamp for United og portugiserens svar var at han han forventet at De Gea spilte den første treningskampen på USA-touren senere i sommer.

Det er ikke mange dagene siden den samme Sky Sports også meldte at De Gea trives i Manchester og ønsker å spille under Mourinho.

Avisen The Sun melder om det samme forsøket fra Real Madrid sent onsdag kveld. Avisens Martin Lipton skriver at Real Madrid ikke vil slå seg til ro med avslaget fra United og at klubben garantert vil komme tilbake med et nytt og bedre bud, kanskje allerede neste uke etter at Champions League-finalen er unnagjort.

Men ikke alle journalister som følger United ser ut til å ha den samme oppfatningen.

James Ducker i Telegraph sier hans kilder sier at det ikke har kommet noe bud fra Real Madrid på De Gea.

Uansett er nok ikke siste ord sagt, eller skrevet, i denne saken.

21.00: The Independents Miguel Delaney skriver at Atlético Madrid føler seg sikre på å beholde Antoine Griezmann, og skal ifølge journalisten tilby franskmannen en ukelønn på rundt £230,000.

Torsdag morgen forventes det også at skal tas en avgjørelse på Madrid-klubbens anke for å få overgangsnekten opphevet. Utfallet vil naturligvis påvirke sommerens overgangsvindu for Atléticos del.

19.05: Manchester Evening News skriver at Nemanja Matic ønsker å gjenforenes med José Mourinho – som også ønsker serberen til Manchester United. Mourinho ønsket å hente serberen i fjor, men Antonio Conte nektet å selge.

Ifølge avisens skriverier forrige uke ønsker Mourinho å hente den sittende midtbanespilleren for gi Paul Pogba en friere rolle. Matics med Chelsea kontrakt utløper i 2019, men skal da ifølge MEN ønske seg til United. Avisen skriver at Matic kan bli sommerens første signering.

17.20: Ifølge den italienske journalisten Sky Sports-journalisten Gianluca Di Marzio er ikke Antoine Griezmann nummer-én-prioritet hos Manchester United. Både Alvaro Morata og Kylian Mbappé er sterkere ønsket, ifølge DiMarzios hjemmeside.

16.45: Onsdag ettermiddag uttaler Antoine Griezmann følgende i det spanske tv-programmet Minuto 0: – Alt ligger i presidenten [Enrique Cerezo] sine hender. Vi får se hva som skjer.

– Jeg trives i klubben. Agentene mine prater med Atlético, så vi får se hva som skjer. – Jeg skal ta en avgjørelse i sommer. Som sagt, så trives jeg her.  Jeg har pratet med treneren min, Koké og Diego Godin [lagkamerater], sier han ifølge Goal.com som refererer til Minuto 0.

Senere onsdag publiserte han en reklamevideo i samarbeid med en mobilprodusent hvor han prater med «José» på telefonen. Les mer her.

14.30: Etter at Barcelona annonserte ansettelsen av Athletic Bilbao-trener Ernesto Valverde som ersatteren til Luis Enrique, har ryktene om at Ander Herrera er ønsket av Barcelona intensivert. Manchester Evening News melder på sin side at spanjolen at spanjolen stortrives i United etter at han fikk en nøkkelrolle under José Mourinho, og at han ikke ønsker å forlate Manchester, hvor han har etablert seg sammen med familien.

13.15: Agenten til Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola, har uttalt seg om svenskens fremtid og sier at han ønsker å bli værende i England. Mer om det her!

11.30: Sky Sports går mot strømmen og melder at Antoine Griezmann ikke har gitt beskjed til Atlético Madrid om at han ønsker å forlate klubben, slik journalisten Antonio Ruiz meldte i går. Opplysningen skal komme fra en talsperson i den spanske klubben.

08.45: Ifølge The Sun er United i ferd med å sikre seg det spanske stortalentet Roberto Gonzalez. 16-åringen spiller for Real Betis og vil eventuelt bli en del av akademiet i United.

08.15: Kappløpet om Kylian Mbappé er i gang. Franske L’Equipe og Canal+ melder at Manchester United har meldt seg på kampen om supertalentet. Ifølge The Sun, som gjengir rapportene fra Frankrike, skal United ha lagt inn et bud på 73,5 millioner pund på 18-åringen. Det er som et skambud å regne sammenliknet med de 113,5 millionene Manchester City skal ha lagt på bordet. Real Madrid er også med i budrunden.

07.45: I går ettermiddag meldte journalisten Antonio Ruiz, som jobber tett på Atlético Madrid, at Antoine Griezmann har informert klubben om at han ønsker seg bort. I onsdagsutgaven av Telegraph har avisens United-korrespondent, James Ducker, fulgt opp historien. Ifølge Ducker har Manchester United jaktet aktivt på Griezmann siden nyttår og leder kampen om franskmannen. Klubben må likevel fortsatt belage seg på å utløse utkjøpsklausulen på 87 millioner pund. På Old Trafford skal det være et ønske om å dra avtalen i havn før laget reiser til USA 9. juli.

Ducker skriver også at United anser mulighetene for å holde Real Madrid unna David de Gea som større enn i 2015, da en ødelagt faksmaskin «reddet» engelskmennene. Et bud på 60 millioner nevnes, uten at det skal friste United nok.

Jamie Jackson i Guardian sitter på samme informasjon om situasjonen rundt De Gea og mener å vite at den spanske sisteskansen ikke ønsker seg bort fra Manchester. Sky Sports, BBC og Manchester Evening News har lignende rapporter onsdag morgen.

Samme mann skriver også at United ikke gjør et aktivt forsøk på å selge Wayne Rooney. José Mourinho beholder gjerne rekordmannen, men vil la Rooney gå dersom det er det han ønsker.

Tirsdag 30. mai:

14.00: The Independent skriver at United har blitt løftet av meldingen om at PSGs Blaise Matuidi har innrømmet usikkerhet rundt hva han vil gjøre neste sesong, enten bli i PSG eller flytte på seg.
Ifølge kilden ser José Mourinho muligheten for å spille Matuidi i en dypere rolle sammen med Ander Herrera, for så å gi Paul Pogba sjansen til en friere rolle lenger frem på banen.
Matuidi er allerede 30 år gammel, og blir — dersom han kommer — å anse som en umiddelbar, om enn kortids, erstatning for Michael Carrick, som nylig skrev under på en ny ettårskontrakt.
Matuidi har bare ett år igjen av sin kontrakt med PSG, så United føler seg trygge på å slippe unna med en forholdsvis rimelig investering.

10.10: Så er svenske Victor Lindelöf tilbake blant ryktene. Ifølge portugisiske A Bola vil forhandlingene om midtstopperen intensiveres i løpet av de neste dagene.

07.45: Det begynner etter hvert å bli en god stund siden Kevin Strootman ble linket til United, og nå, med nyheten om at han har skrevet under på en ny 5-årsavtale med Roma, kan det sannsynligvis settes en tykk strek over navnet hans, en gang for alle.

07.40: Manchester Evening News viser til spanske Diario Gol når det påstås at José Mourinho vil forlange at Real Madrid-stopper Raphael Varane blir del av en eventuell avtale som måtte føre David De Gea motsatt vei.

07.30: Ifølge The Mirror er Tottenham-manager Mauricio Pochettino igang med å lete opp en potensiell erstatter for sin venstreback Danny Rose.
Grunnen skal være at Rose, som er født og oppvokst i Doncaster, visstnok ønsker seg nordover igjen.
José Mourinho, som er ute etter en ny venstreback, skal være på saken, og hevdes å ha inntatt førersetet i kampen om den ettertraktede 26-åringen.
Samtidig nevnes Luke Shaw som en av dem som i tilfelle kan være aktuell som Roses erstatter.

Mandag 29. mai:

22.30: Lokalavisen MEN viser til Mundo Deportivo, som skriver at hvis ikke Gareth Bale får starte i Champions League-finalen neste lørdag kan det fort bli dårlig stemning.

Bale har hatt en sesong preget av småskader – og en Isco som har funnet sitt livs form. Det er store muligheter for at sistnevnte er den som får tillit av Zidane i finalen, og alt dette skal gjøre en overgang i sommer stadig mer aktuell.

Manchester United skal følge godt med i kulissene…

17.45: Ryktene rundt Inters Ivan Perisic gir seg ikke. Nå skriver Miguel Delaney i The Independent at det fortsatt er et stykke mellom hva Inter ønsker for spilleren – og hva United er villig til å betale.

United skal ifølge Delaney verdsette kroaten til £35 millioner, men Inter ønsker minst £50 millioner for spilleren.

Hvis vi skal tro saken så er også Chelseas Willian øverst på ønskelisten i ving-posisjonen, men spilleren skal ikke ønske seg en overgang fra London til Manchester.

Noe mer urovekkende er det kanskje at artikkelen hevder at United er åpne for et salg av Anthony Martial hvis nok penger legges på bordet.

15.15: talkSPORT hevder at både Manchester United og Chelsea viser interesse for Lazio-spissen Keita Baldé Diao. Men, den 22 år gamle senegalesiske landslagsspissen skal også være ønsket av Inter.
Ifølge Gazzetta dello Sport er Milano-klubben ventet å trappe opp interessen i løpet av de kommende ukene, overfor et Lazio som sies å være innforstått med at Baldé forsvinner.

14.55: Den nyansatte Barcelona-manageren Ernesto Valverde, skal ifølge Diario Sport (spanskspråklig) være interessert i å hente Ander Herrera tilbake til hjemlandet. De to jobbet sammen i Club Atletic før United slo til og hentet spilleren til Old Trafford i 2014.
ESPN viser imidlertid til «kilder» som tilbakeviser at Årets United-spiller vil forlate Old Trafford til fordel for de spanske cupmesterne.
Herrera har ett år igjen av sin fireårskontrakt med United, en avtale klubben også har muligheten til å forlenge med ett år. Ifølge ESPN er det ventet at partene vil komme sammen for å diskutere en ytterligere utvidet avtale kommende sesong.

07.55: Leicester Mercury hevder at Kasper Schmeichel er en av to keepere på Manchester Uniteds «short-list» over aktuelle burvokterkandidater dersom David De Gea skulle velge å dra til Madrid. Den andre mannen på listen skal ifølge avisen være Atlético Madrids Jan Oblak.

07.45: Sent lørdag kveld (23.55) ble det viderebrakt en melding fra Sky Sports, som hevdet at Manchester United var i samtaler med Inter-spilleren Ivan Perisic.
Nå påstår journalisten Matteo Pedrosi i italienske Corriere dello Sport (ifølge The Mirror) at partene har kommet frem til «muntlig enighet», men at en avtale likevel kan velte som følge av Inters krav om en overgangssum på €50 millioner (£43.7 mill.)
Ifølge FourFourTwo bekreftet Inter-sjef Piero Ausilio søndag overfor Premier Sport at United har lagt inn et offisielt bud på den 28 år gamle kroaten.

Powered by Labrador CMS