Ryktesaker, uke 21

Rooney til Stoke?

Forrige ukes rykter

Søndag 28. mai

17.45: I et Paul Pogba-intervju etter Europa League-finalen mot Ajax onsdag, hintet United-spilleren til at Antoine Griezmann kan bli å se i United-trøye neste sesong. Pogba sier, på fransk, at United satser høyt i Champions League, før han får oppfølgingsspørsmålet av franske Télefoot:

– Med Griezmann?

– Følg med videre! svarer Pogba, mens han utfører den karakteristiske Griezmann-feiringen han etterhvert har blitt viden kjent for.

Se video og les mer her.

10.22: Stoke skal ifølge Sunday Mirror være klare på å sprenge banken denne sommeren. Én av kjøpene de ønsker å foreta seg er Wayne Rooney for £45 millioner. Deres hovedsponsor, bet365, skal være klare for å bla opp, ifølge avisen.

Rooney er som kjent allerede ønsket i USA og Kina, og har også hyppig vært linket til moderklubben Everton.

10.20: Det er bare å stålsette seg for en langvarig Antoine Griezmann-saga denn sommeren. Nå har Atlético Madrid-president Enrique Cerezo pratet om franskmannens framtid. På spørsmål etter cupfinalen lørdag, svarte han:

– Griezmann kommer til å være her på den nye stadionen, Wanda Metropolitano.

Men, har han noe valg? Hva skjer om han sier noe annet? Det kan skape konsekvenser både for kjøpende og selgende klubb samt spiller og agent. Dette er uttalelser en ikke trenger å legge mye vekt på.

10.10: Lokalavisen Manchester Evening News flesker til med to målvakter José Mourinho angivelig skal ønske seg som eventuelle David De Gea-erstattere. Atlético Madrids Jan Oblak og Leicesters Kasper Schmeichel. Oblak har vist seg å være blant Europas beste målvakter denne sesongen, og har bidratt sterkt til hovedstadslagets poengfangst i La Liga denne sesongen. Schmeichel var med på å Premier League vinne med Leicester i fjor, men denne sesongen gikk det langt tråere for dansken og lagkameratene. Selvsagt hadde det vært romantisk med sønnen til United-helten Peter Schmeichel i United – men er han god nok?

Forresten: Oblak har en utkjøpsklausul på £85 millioner.

10.00: Tidligere denne uken meldte spanske AS at Blaise Matuidi skal være ønsket på Old Trafford. Etter Paris Saint-Germain-spilleren ble spurt om fremtiden sin etter cupfinalen lørdag, svarte han følgende ifølge FourFourTwo:

– Jeg vet ikke ennå. Jeg trives i Parid. Deter imidlertid vanskelig fordi en vet ikke helt hvordan klubben står. Klubben er åpen for alt når det kommer til meg, men det er ikke tatt noen avgjørelser ennå. Helt ærlig, jeg ønsker ikke å lyge – jeg vet ikke ennå.

Lørdag 27. mai

23.55: United skal være i samtaler om en overgang for Inter-spilleren Ivan Perisic. Det melder Sky Sports.

28-åringen skal være tilgjengelig for 36 millioner pund, og både kroaten og Inter skal være interessert i en overgang (til den prisen). Kontrakten hans går ikke ut før 2020, men «money talks», og Inter selger gjerne vingen til rett pris.

12.30: Det har vært mange Real Madrid-rykter svirrende rundt David de Gea de siste årene, men etter CL-spill ble sikret onsdag kveld, føler United seg trygge på at spanjolen også er United-spiller når sesongen sparkes i gang i august. Det melder Manchester Evening News,

Spanjolen var svært nære en overgang i 2015. Avisen skriver videre at sisteskansen skal ha vært klar for å forlate United også i 2016, hvis Louis van Gaal hadde blitt værende som manager.

The Sun, derimot, melder at Mourinho krever 60 millioner pund for spanjolen.

Uniteds andrekeeper, Sergio Romero, har i hvert fall ingen umiddelbare flytteplaner: 

10.50: United skal ha tatt kontakt med PSG angående en mulig overgang for Lucas Moura, ifølge Sport Witness. United var nære ved å signere brasilianeren i 2012, men ett år senere ble han PSG-spiller, og der har han vært siden.

Ifølge ryktene skal Mourinho ha pekt seg ut Moura etter at det angivelig skal ha blitt vanskelig å få på plass Chelseas Willian.

10.45: I går kveld gikk det mange rykter om at Antoine Griezmann allerede hadde kommet til enighet med sine personlige betingelser med United.

Det stemmer ikke, ifølge franskmannen selv, som twitret følgende sent fredag kveld.

–Alle ryktene er ubegrunnede. Jeg er fortsatt Colchonero. Min retning vil bli bestemt etter diskusjon med min sportsrådgiver, skriver den ettertraktede Atletico-spilleren. 

En overgang kan altså fortsatt være på trappene, men ingenting er bestemt eller bekreftet. Kan vi gå mot nok en lang sommer, ala Pogba-sagaen?

Fredag 26. mai:

16.00: Monacos Bernardo Silva skal være klar for Man. City, ifølge journalister tett på overgangen. Den første store overgangen blant topplagene denne sommeren.

14.30: Monacos venstreback Benjamin Mendy er igjen i ryktespaltene. Denne gangen er det den franske journalisten Mohamed Bouhafsi, fra RMCSport, som skriver følgende.

13.00: Borussia Dortmunds toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, skal ha fortalt klubben at han vil bort i sommer. Det melder flere ulike medier.

11.30: The Times skriver fredag at det er snakk om å bruke minst 200 millioner pund i sommer, og at Mourinho har fortalt Ed Woodward at pengene trengs til en midtstopper, en sentral midtbanespiller, en spiss og trolig også en ny 9er, all den tid Zlatans kontrakt går ut. Griezmann, Dier, Keane og alternativt også Monacos Bakayoko, hvis Dier ikke er tilgjengelig, er navn på lista. The Times nevner også Lukaku, som altså har fortalt Everton at han ikke kommer til å skrive under på noen ny kontrakt med dem. Avisa skriver også at det er uaktuelt å selge Phil Jones.

11.15: Monacos Bernardo Silva ankom Manchester torsdag kveld, skriver Manchester Evening News. United har blitt sterkt koblet til spilleren, men ifølge avisa er det City som er favoritter til å sikre seg underskriften hans og det er ventet at (en ny) Silva skriver under for City og ikke United.

09.00: Daily Mails Ian Ladyman (kult etternavn) skriver at United er klare til å bruke 300 millioner pund til sommeren, og nevner de samme navnene som Independent – nemlig Griezmann, Belotti og Keane, men de har i tillegg med Romelu Lukaku på lista de tror United jobber etter. Samtidig skriver Ladyman at vi ikke bør bli overrasket om Marcus Rashford vurderer et utlån for å få spilletid, men det vel sies å høres litt merkelig ut, all den tid Mourinho, i uttalelser og i praksis, har virket svært ivrig etter jevnlig å matche Rashford – uansett.

07.20: Mye Antoine Griezmann. Daily Mirror skriver at United nå vil innfri utkjøpsklaulsen hans på 86 millioner pund (100 mill euro).  The Independent skriver at United håper å lande avtalen senest før utgangen av juni. United ønsker nemlig ikke en reprise av sagaen med Paul Pogba forrige sesong, som tok tid. Avisa skriver også at Mourinho ønsker Torino-spiss Andrea Belotti som spydspiss foran Griezmann, men at Michael Keane er enda mer sannsynlig å se på Old Trafford neste sesong. Disse tre skal være de tre navnene som står øverst på lista. United skal også være klar på at de ikke trenger penger, så hvis David de Gea skal til Madrid så må United få noe de ønsker tilbake, for eksempel Gareth Bale eller Toni Kroos.

07.15: BBCs United-journalist Simon Stone skriver at United kun kommer til å handle tre-fire spillere i sommer,  altså tre-fire såkalte nøkkelsigneringer. Antoine Griezmann og Michael Keane nevnes i saken.

Torsdag 25. mai:

Troféet er vårt! Nå er det bare å se fremover mot neste sesong med glede og ikke minst forhåpninger. Men først, Silly Season! 

19.50: Vi kan trygt slå fast at det er ingen grunn til å tro på undertekstene i denne videoen, men det er uansett interessant å se José Mourinho og Justin Kluivert i samtale:

Det ser ut som tonen er god mellom de to, og det er tydelig at Mourinho har noe han virkelig ønsker å fortelle supertalentet.

Hva tror dere?

19.15: Troverdige The Independent kan fortelle at deres kilder i Manchester United regelrett ler av tanken på å selge Ander Herrera etter hans fantastiske sesong.

Videre skriver avisen at om noe, så vil United sette seg ned med Herrera for å diskutere kontraktforlengelse. Gode nyheter, ja?

17.30: Vi tar en Griezmann-oppdatering, dagen derpå: 

Tidligere denne uken sa franskmannen at han var klar for å flytte på seg, og at sjansen for en United-overgang var 6/10.

Etter at Champions League-spill ble et faktum onsdag kveld, la Pogba ut en video på sin Instagram hvor han tar den karakteristiske Griezmann-feiringen med følgeteksten «neste år».

Ser dere hvem som har likt innlegget?

Troverdige James Ducker i The Telegraph skriver også at det er sannsynlig at United nå betaler hele utkjøpsklausulen til franskmannen, og at han vil arve den ikoniske 7’eren. Griezmann vil også tjene greie penger, men det har da virkelig United råd til nå?

Spanske AS følger opp med lignende påstander, men legger også til at PSGs Blaise Matuidi skal være ønsket på Old Trafford:

Avslutningsvis, for å bringe noe nyanse til denne pågående saken, så har Griezmann snakket med Atlético Madrids offisielle TV-kanal onsdag. Der snakker han om veien videre med den spanske klubben:

Antoine Griezmann er så klart fortsatt under kontrakt med Atlético Madrid og det ville vært rart om han sa noe annet til klubbens kanal. Det blir uansett en spennende sak å følge i tiden fremover.

Vi tar med oss at hovedpersonen selv uttalte at det hele vil være oppklart i løpet av noen uker, og vi krysser fingrene for at akkurat det stemmer.

09.40: Chris Smalling kan forlate United denne sommeren. Det skriver The Sun. Mourinho skal være interessert i å forsterke forsvaret, og det sås tvil om Smalling inngår i disse planene. West Ham og West Bromwich er blant klubbene som skal være svært interessert i å signere stopperen.

West Ham and West Brom are keen to test the waters for the England centre-back.

09.30: Sergio Romero har levert varene som Uniteds andrekeeper, og stått bunnsolid i Europa League. Etter finalen snakket han med en argentinsk radiokanal, der han innrømmet at han takket nei til en Boca-overgang i januar, og at han drømmer om å returnere til gamleklubben Racing Club en dag.

– Den dagen jeg føler jeg ikke har mer å gjøre her i Europa, håper jeg å returnere til Racing, sa keeperen, som understreket at han fortsatt har to år igjen av United-kontrakten. 

09.10: En spiller som virkelig har stått frem for United denne sesongen er Ander Herrera, som mange mener kan bli lagets neste kaptein. Prestasjonene hans har naturlig nok ikke gått usett i fotballverdenen, og nå ryktes det at Barcelona er interessert i å sikre seg spanjolens signatur.

Kontrakten hans går ut sommeren 2018. Vi satser på at en ny signeres straks!

09.00: Daily Mirror skriver at United skal være villige til å gi Atletico 100 millioner euro for Antoine Griezmann – altså utkjøpsklausulen til franskmannen.

Telegraph-journalisten James Ducker tror en overgang er nær!

Den spanske fotballeksperten, Guillem Balague, sa før finalen at han trodde den var avgjørende for en mulig overgang. Nå har vi vunnet, så får vi se om det går i orden. Mourinho ville ikke si noe om det etter kampen.

– Det ville vært respektløst ovenfor Atletico, sa portugiseren til BeIN Sports.

Atletico Madrids president Enrique Cerezo, har ingen tro på at noen klubber vil betale hele klausulen, og sier han ikke tror Griezmann forsvinner. 

– Han har aldri fortalt meg at han vil dra, og det har ikke vært noe kontakt fra Manchester United. Akkurat nå har ingen klubber tilbudt oss å betale utkjøpsklausulen hans, og jeg tror ikke noen vil gjøre det. 

Mirror refererer for øvrig til gårsdagens Mourinho-uttalelser om Wayne Rooney, der portugiseren sa han gjerne ser at 31-åringen blir i klubben.

Time will show!

09.00: En annen mann som har vært en del i disse spaltene, er portugisiske Renato Sanches. Senest tirsdag var han og Bayern-lagkameraten Douglas Costa linket til United. I dag skriver The Sun at Juventus har slengt seg inn i kampen om signaturen til førstnevnte.

Onsdag 24. mai:

12.15: Så har Antoine Griezmann vært frempå igjen. Tirsdag kveld, i forbindelse med lanseringen av sin selvbiografi «Behind the Smile», gjentok han tidligere uttalelser om at han er klar til å forlate Atlético Madrid. Det ble han sitert på av franske L’Equpe.
– Jeg ønsker å vinne titler. Jeg har nådd et punkt hvor det ikke lenger er nok å score mål og spille fin fotball. Sånn er det. Til sommeren er det titler jeg kommer til å se etter når jeg skal avgjøre fremtiden min, sa han, ifølge Manchester Evening News, og indikerte til og med at Champions League-fotball ikke er et «must».

07.45: Det er blitt onsdag, og den store dagen er her endelig; Europa League-finalen mellom Ajax og Manchester United på Stockholms Friends Arena blåses igang klokken 20.45 i kveld.

På en slik dag skulle vi så gjerne hatt noe mer spenstig å innlede med enn at Ryan Giggs muligens  står overfor ny jobb. Men det er glissent på morgenkvisten, og da tar vi det vi får, som at britiske bookmakere holder den gamle United-helten som favoritt til den ledige managerjobben i Sunderland. Det er The Sun som opplyser dette.
Sunderland-jobben ble som kjent ledig etter at David Moyes nylig forlot Stadium of Light etter et særdeles mislykket forsøk på å redde De svarte kattene fra nedrykk.
Dersom Giggs skulle få napp denne gang, blir det andre gang på tre år at at han overtar taktstokken etter mannen han gjennom mesteparten av 2013/14-sesongen hadde som sjef på Old Trafford. Som vi husker var det Giggs som fikk jobben med å lede United gjennom sesongens fire siste kamper etter sparkingen av Moyes i april 2014.

Tirsdag 23. mai:

16.45: Mye tyder på at Antoine Griezmann forlater Atletico Madrid i sommer. Mandag uttalte han til fransk tv at det var 60 % sjanse for at han ender i Manchester United, mens han mandag foralte at han er klar til å forlate hovedstadsklubben.

– Det kan bli England, som jo er i skuddet, Tyskland, Kina eller USA. Jeg er klar for å forlate nå, sier han.

Les mer her.

11.20: The Mirror melder at Manchester United har latt seg oppmuntre av at Renato Sanches og Douglas Costa har blitt avspist med lite spilletid i Bayern München. Det har fått klubben til å tro på at det skal være mulig å prise duoen bort fra Allianz Arena.
Både 19 år gamle Sanches og den syv år eldre Costa var sterkt linket til United før de i tur og orden havnet i den tyske storklubben.

07.45: France Football (via Express) hevder at Manchester United har tilbudt Monaco et beløp som er «for godt til å avslå». Budet gjelder monegassernes 22 år gamle portugisiske midtbanemann Bernardo Silva, en spiller som over lengre tid har blitt linket til Old Trafford.
Denne sesongen, hans tredje i fyrstedømmet, har Silva spilt 58 kamper og scoret elleve mål. Han er kontraktsfestet til Monaco frem til 2020.

07.30: Jeremy Cross, såkalt Chief Sports Writer i Daily Star, skriver i dag at José Mourinho har kommet frem til at Chris Smalling ikke er god nok, og heller ikke er tøff nok mentalt. Han vil derfor bli solgt til den som måtte legge frem det høyeste budet.
West Ham, Everton og Crystal Palace hevdes å følge situasjonen rundt 27-åringen nøye.

Mandag 22. mai:

20.47: Antoine Griezmann har lettet på sløret om en potensiell United-overgang i et fransk TV-intervju, der han sier sjansen for at han blir United spiller er seks, på en skala fra en til ti. Får overgangssagaen en lykkelig slutt?

TV-verten i det nederste vinduet ble tydeligvis overrasket over å få et såpass ærlig svar.

10.20: Litt sent kanskje, men The Sun skrev i helgen at Manchester United er ute etter Sporting Bragas 17 år gamle angriper Pedro Neto. Det skjer etter at klubben angivelig takket nei etter et prøvespill for klubben i fjor.
Også Monaco, Barcelona, Manchester City og Liverpool skal være interessert i den unge portugiseren, som sies å ha bøttet inn mål både på junior- og reservelagsnivå. Han fant også nettmaskene da han forrige helg debuterte for Bragas førstelag.

09.30: Det er en stund siden han ble nevnt i denne spalten, men nå hevder spanske Sport hevder (via Daily Star) at PSG-stopperen Marquinhos er på vei til Manchester United for £60 millioner.