– Griezmann-nei til United

Døra ser nå ut til å være stengt for gigant-overgangen.

Flere engelske journalister meldte torsdag formiddag at Uniteds interesse i Atletico Madrids Antoine Griezmann hadde kjølnet.

Ettersom den uventede nyheten ble gjengitt samtidig av så mange journalister som følger United, er det all grunn til å tro at dette dreier seg om styrt informasjon fra klubben og at opplysningene følgelig er svært troverdige.

Sent torsdag meldes det fra Atletico Madrid-journalisten Antonio Ruiz at det skal være avgjørelsen som nekter Atletico Madrid i å kjøpe spillere denne sommeren, på grunn av tidligere uregelmessigheter, som skal ha fått Griezmann selv til å innse at det ville vært galt å forlate klubben nå. Han ville da satt dem i en knipe.

Dette skal han ha fortalt United.

Ny kontrakt i stedet?

Da hadde en spansk radiokanal allerede meldt at Atletico stod klare med nytt kontraktsforslag med en atskillig høyere utkjøpsklausul, og torsdag kveld virker det som om Griezmann selv sa sitt (foreløpig) siste ord.

Da la han nemlig ut en uforbeholden kjærlighetserklæring til Atletico på sin twitter-konto.

– Nå mer enn noen gang, skrev han i sosiale medier, til et bilde av ham selv som feirer i klubbens drakt og ser utover mot Atletico-fansen, og la til hashtaggen #todosjuntos – vi står sammen.

Spørsmålet nå er mest om det var United som først (med torsdagens informasjon) prøvde å redde ansikt etter Griezmanns nei, eller om det faktisk var United som tok avgjørelsen om å se andre steder, og sånn sett nå er Griezmann selv som prøver å komme best mulig ut av det.

Trenger en ren spiss

Nyheten om at Uniteds interesse i Griezmann hadde kjølnet kom bare timer etter at det ble klart at Atletico Madrids anke om kunne hente spillere i sommer ble avvist av den internasjonale voldgiftsretten for sport. 

Mange var spente på hvordan nyheten ville slå ut for Uniteds jakt på den franske stjernen, men det kan virke som om Uniteds interesse kjølnet allerede for et par uker siden.

Franskmannen skal fremdeles være på Uniteds radar, men klubben vil ikke gjøre et fremstøt nå i sommer, melder flere journalister.

Manchester United skal ha sett på Antoine Griezmann som en naturlig 10-er, men klubbens fokus skal nå være å hente en ren spiss, eller en klassisk 9-er. Dette på grunn av at Zlatan Ibrahimovic, om han skulle bli værende i United, neppe er tilbake på banen før tidligst på tampen av kalenderåret 2017.

Taktisk spill?

United har foreløpig ikke tatt en endelig avgjørelse på om klubben vil tilby svensken en ny kontrakt, men José Mourinho føler åpenbart at behovet for en spydspiss er langt større enn behovet for en ny 10-er ettersom han har flere spillere, som Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan og Jesse Lingard i troppen som allerede som kan bekle den rollen.

HAR OMBESTEMT SEG: United vil, skal vi tro engelske journalister, IKKE gjøre noe fremstøt mot Antoina Griezmann i sommer likevel.

Så var det tidlig torsdag grunn til å tvile på alle meldingene, som det er grunn til å tvile på alle rykter.

Dette kunne være et taktisk utspill, for å skape enda mer oppmerksomhet rundt overgangen, noe adidas sikkert ikke ville hatt noe imot.

Det kunne også være at United håpet å få franskmannen noe billigere enn de 100 millionene euro utkjøpsklausulen er på.

Samtidig, når Griezmann selv avsluttet torsdagen med sin kjærlighets-erklæring er det vanskelig å tro på noe annet enn at han fortsetter der også neste sesong.

Uansett, det er det bare å håpe at United finner sin «mann» likevel, selv om det nå må skje et annet sted.