– Jeg blir i Atlético Madrid

– Det ville vært et skittent triks av meg å dra nå, sier Antoine Griezmann.

Søndag formiddag rapporterer flere medier, blant andre ESPN, at Griezmann har bekreftet at han blir værende i Atlético Madrid overfor den franske TV-kanalen Téléfoot.

– Dommen fra CAS (Idrettens Voldgiftsrett) har falt, og Atlético kan ikke rekruttere nye spillere. I samråd med min sportslige rådgiver, Eric Olhats, har jeg bestemt meg for å bli værende. Det er en tøff tid for klubben. Det ville vært et skitten triks av meg å dra nå. Vi har snakket med klubben, og jeg er klar for neste sesong, sier Griezmann, som også skal ha omtalt spørsmålene rundt sin egen fremtid som «ganske kjedelig», det til tross for at han har bidratt sterkt til å skape usikkerhet gjennom egne uttalelser.

– Vi har hatt en ny, god sesong, og forhåpentligvis kan vi gjøre noen gode signeringer i januar, sier 26-åringen.

Dermed kan vi ha kommet til et tidlig punktum for det mange trodde ville bli sommerens store overgangssaga i europeisk fotball.

LES OGSÅ: Griezmann-rykter annenhver dag

Manchester United skal ha vært bestemt på å hente Griezmann til Old Trafford siden nyttår, men mye har pekt i retning av at franskmannen blir værende i Madrid inntil videre etter at det ble klart at Atlético Madrid ikke får registrere nye spillere i sommerens overgangsvindu.

Ringte selv United

Griezmanns uttalelse til Téléfoot rimer med rapportene fra Atlético Madrid-journalisten Antonio Ruiz. Tidligere denne uken hevdet Ruiz at franskmannen føler det blir feil å forlate klubben i sommer ettersom de ikke vil kunne erstatte ham ved en eventuell overgang på grunn av registreringsnekten.

Den spanske hovedstadsklubben har blitt koblet til både Diego Costa og Alexandre Lacazette i vår.

Sanksjonene fra CAS innebærer at Atlético har ikke lov til å registrere nye spillere før januar 2018 som følge av brudd på flere av FIFAs retningslinjer rundt internasjonale overganger og førstegangsregistrering av unge spillere.

Griezmann skal selv ha tatt kontakt med Manchester United og forklart hvorfor han ikke ønsker et klubbytte i sommer.

Franskmannen helte imidlertid selv bensin på bålet for kort tid siden, da han sa at det var rundt 60 prosents sjanse for at han ville forlate Atlético i sommer.

– Nå mer enn noen gang, skrev imidlertid 26-åringen på sosiale medier etter at registreringsnekten var et faktum til et bilde av seg selv i aksjon for Atlético.

Fredag meldte den spanske avisen AS fredag at Griezmann vil signere ny kontrakt i Atlético Madrid.

Ble stilt ultimatum

Samtidig har britiske journalister meldt at Manchester Uniteds interesse for Griezmann kjølnet som følge av skaden på Zlatan Ibrahimovic, og at klubben nå konsentrerer seg om mer klassiske spisser som Romelu Lukaku, Andrea Belotti, Álvaro Morata og Alexandre Lacazette.

Independent har også skrevet at United foretrakk å bli enig med Atlético Madrid om en avtale heller enn å benytte seg av utkjøpsklausulen på 87 millioner pund.

The Sun har derimot spekulert i om Griezmann fikk et ultimatum av Manchester United om at det var nå eller aldri, et tilbud han skal ha avslått. Dette skal ha funnet sted før dommen fra CAS var klar.

Dermed hersker det usikkerhet om det er Antoine Griezmann som har avslått et tilbud fra Manchester United, eller om det er den engelske klubben som heller har peilet seg inn på andre spillere.

Uansett tyder det meste på at franskmannen ikke blir United-spiller i sommer.