Hjalp og ødela for United på én og samme kveld

Jadon Sanchos storspill for Borussia Dortmund kan gi ekstra inntekter for United. Samtidig er det nå klart at Manchester United ikke blir å finne i Champions League neste sesong. 

Publisert Sist oppdatert

Sant skal sies, det var bare ørsmå teoretiske sjanser for at United kunne kapre en plass i Champions League neste sesong. 

Det er allerede klart at United ikke kan bli blant de fire beste lagene i Premier League, og var derfor avhengig av å overta Tottenhams 5. plass samtidig som England fikk en ekstra plass i Champions League. 

Etter Dortmunds seier over PSG, der Jadon Sancho herjet med den franske storklubben, er det nå klart at England ikke kan gå forbi Tyskland på UEFAs koeffisient-tabell, selv om Aston Villa skulle vinne Europa Conference League og de gjenværende tyske lagene i europacupene skulle tape alle sine resterende kamper.

Jadon Sancho og Marcel Sabitzer spilte sammen i United sist sesong. Denne sesongen herjer de to i Champions League for Borussia Dortmund.

England kan nå få maksimalt 18,125 koeffisient-poeng, mens Tyskland allerede har 18,357 poeng. 

Jadon Sanchos storspill har imidlertid ikke bare skapt trøbbel for United.

Til tross for at Jadon Sancho ikke har spilt en kamp for United siden august 2023, har han nemlig bidratt til klubben med penger. 

I januar kom Sancho til enighet med Borussia Dortmund om en låneavtale ut sesongen. Gultrøyene tok seg videre fra kvartfinalen i Champions League i april, noe som førte til en «betydelig» bonusutbetaling for Manchester United.

Onsdag kveld økte sjansene for nok en sum i klubbkassa. Jadon Sancho startet hjemmekampen hvor Dortmund vant 1-0 mot PSG i første del av semifinalen i Champions League. 

I følge Manchester Evening News vil United få nok en bonusbetaling dersom Dortmund tar seg videre til finalen. Kveldens seier er et steg i riktig retning for å oppnå dette.

I tillegg har Jadon Sancho fått vist seg fram som en sterk spiller, noe United ønsket i følge The Telegraph. Avisen hevdet at klubben håper på at engelskmannen vil bruke låneoppholdet sitt i Dortmund til å markedsføre seg selv før vinduet åpner, noe som vil føre til en høyere verdi på spilleren under overgangsvinduet. 

Sancho spilte hele kampen for et sterkt Dortmund-lag og var en viktig del av laget med godt spill både i forsvar og foran mål, noe som selvsagt kan øke verdien hans som spiller. 

Powered by Labrador CMS