Ryktesaker, uke 4

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. januar:

08.40: En mann som mange har troen på at skal lykkes i United, er James Garner. Midtbanemannen har fått noen få sjanser på A-laget denne sesongen, men kanskje ikke så mye som antatt nå som skadene på midtbanen har vært vedvarende en stund.

Lenger ned i denne artikkelen, melder Mirror at United kan komme til å sende Garner på lån resten av sesongen. Ifølge avisen er det Sunderland som i så fall ligger best an til å sikre seg midtbanetalentet ut sesongen.

08.30: United er som kjent på spissjakt, og håper å få på plass en avtale før overgangsvinduet stenger. Det gjør igjen at det er mange navn som blir koblet til Old Trafford, både kjente og ukjente. En av de mer ukjente er Vedat Muriqi som spiller for Fenerbahce.

Det er tyrkiske medier som rapporterer om at United skal være interessert i å hente spissen fra Kosovo. Her gjengitt av Sport Witness. Muriqi skal være lysten på en overgang selv, men det er utenkelig at Fenerbahce slipper han bare dager før vinduet stenger. Spissen har scoret 12 mål på 19 kamper så langt denne sesongen.

01.10: Manchester United trenger midtbanespillere. Det er det liten tvil om. SPORT1 (gjengitt av MEN), skriver at United har kastet seg inn i kampen med Tottenham og Borussia Dortmund om signaturen til Juventus’ Emre Can. Det er lov å ta dette ryktet med en klype salt. Den tidligere Liverpool-spilleren sliter med spilletid i Serie A og skal ønske å prøve lykken et annet sted. Er han løsningen på midtbaneproblemet i klubben?

Lørdag 25. januar:

15.55: Portugisiske Correio da Manha (gjengitt av MEN) skriver at Sporting er sikre på at Manchester United kommer til å gi etter på prisen for Bruno Fernandes. Overgangsvinduet stenger førstkommende fredag, og det er under én uke til alle overganger skal være i boks. Bare tiden vil vise om Sporting har rett i sine antakelser.

15.50: Argentinske Ole.com skriver at Marcos Rojo kan være på vei til Estudiantes på lån. Midtstopperen skal være «ett steg unna» en overgang til gamleklubben. Er enda en spiller på vei vekk fra United?

14.10: Endelig litt Bruno Fernandes i dagens ryktespalte. Sport Witness fortsetter å være stedet å lese hva de portugisiske mediene skriver om den potensielle overgangen for Sportings stjernespiller.

  • A Bola skriver at forhandlingene pågår, men at Manchester United ikke ønsker å betale mer enn 50 millioner Euro for spilleren. Det er på grunn av en klausul i Fernandes’ kontrakt (se fredag: 20.20).
  • Record er hakket mer positiv og skriver at Manchester United intensiverer forhandlingene, men at et konkret steg fremover [mot en enighet] fortsatt lar vente på seg.
  • O Jogo skriver at Sporting hadde forventet at overgangen allerede skulle være i boks til nå, men at Manchester Uniteds standhaftighet har ført til at ting har tatt mer tid. De legger til at til tross for meldinger om et forbedret bud fra United, så har ikke det budet kommet til Sporting enda.

12.30: Manchester United er i gang med å oppgradere speidernettverket sitt ifølge Daily Mail. Årsaken skal være en større overhaling av troppen i sommervinduet i 2020. United-styret, samt eierne, har fått en god dose kritikk den siste tiden for hvordan de driver klubben og hvordan de håndterer overgangsmarkedet. Kan dette være en reaksjon?

På fredagens pressekonferanse fortalte Solskjær at han trengte å «rive ned hele huset – også grunnmuren». Les hans forsvarstale her.

12.00: Spanske Dani Olmo har vært linket til Manchester United med jevne mellomrom det siste året. Nå har han signert for RB Leipzig. Det var ikke bare pålitelige journalister som meldte om interessen, så hvor stor den faktisk var er uvisst, men trolig liten.

10.40: Roma skal være interessert i Real Sociedads tidligere United-spiller Adnan Januzaj. Det er snakk om en låneavtale med opsjon på kjøp med en kjøpesum på 18 millioner euro. Hvorfor er dette relevant for Manchester United? Jo, for hvis overgangen blir et faktum vil United sitte igjen med 30 prosent av overgangssummen Roma betaler til Real Sociedad. Det er italienske Calciomercato som melder dette.

10.30: Tabloidavisen The Sun skriver at Manchester United vil gjøre ett siste forsøk på å overtale Angel Gomes til å bli værende i klubben. 19-åringens kontrakt går ut til sommeren, men han har ikke godtatt en forlengelse. United skal, ifølge avisen, øke tilbudet sitt fra 10.000 til 30.000 pund i uka. Chelsea skal være blant klubbene som følger situasjonen tett.

Fredag 24. januar:

20.20: Sport Witness har som alltid kontroll på portugisisk presse, og nå har de skrevet at TVI24 har meldt at årsaken til at United ikke byr over 50 millioner euro er at Bruno Fernandes har en klausul i kontrakten sin om at klubben må betale spilleren en «bonus» på fem millioner euro hvis klubben avslår et bud på 50 millioner eller mer. United vet altså at det koster økonomisk hardt pressede Sporting fem millioner hvis de ikke godtar Uniteds bud. Før han skrev under på en ny kontrakt skal Fernandes ha hatt en slik klausul ved et bud på 35 millioner euro.

18.00: Den selverklærte transferguruen Duncan Castles melder i sin Transfer Podcast at Sporting skal ha fortalt United at de ikke kan selge Bruno Fernandes for 50 millioner euro. De må ha 60 millioner pluss ulike klausuler. United prøver å utnytte at Sporting er presset økonomisk, og sånn sett trenger en avtale. Merk: På grunn av måten Sporting selv hentet Bruno Fernandes på så er det flere andre parter som også skal ha penger når han eventuelt selges. (Se også 10.55)

14.52: Sky Sports kaster seg på, og melder om at den tidligere Watford-spissen Odion Ighalo skal være et annet alternativ å hente inn på lån i dette januarvinduet.

30-åringen spiller for tiden i kinesiske Shanghai Shenhua og har to år igjen av kontrakten.

14.40: Islam Slimani til Manchester United? Daily Mail melder om at United har forhørt seg om en låneavtale for den algeriske spissen.

Slimani er for øyeblikket på utlån hos Monaco, men det er likevel mulighet for at han kan bli hentet tilbake til England.

Leicester skal etter rapportene ha spurt om en lånesum på £4 millioner. 

10.55: Sport Witness har samlet en sak med rykter fra portugisisk aviser angående Bruno Fernandes.

A Bola hevder at Manchester United forsøker å finne varierte løsninger for å få hentet portugiseren. En av disse løsningene er å betale 55 mill pluss €10 mill. i ekstra bonuser.

Record hevder at United skal ha tilbudt €50 mill. pluss €20 mill. i bonuser, mens Lisboa-klubben fortsatt ønsker €60 mill. pluss €10 mill. i bonuser. 

Record hevder også at Bruno Fernandes ikke vil bli klar til mandagens match mot Maritimo.

09.35: Manchester Evening News melder at United skal være interessert i å hente Ajax-stjernen Donny van de Beek. Samme avis hevder at United skal være klare til å by £50 mill. for 22-åringen. 

08.15: Foreløpig rolig start på fredagen. RMC Sport melder at Manchester United skal vurdere å hente den franske midtbanespilleren Eric-Junior Dina Ebimbe fra PSG. 19-åringen er på lån i Le Havre, så en overgang vil først være aktuell til sommeren.

Torsdag 23. januar:

23.30: En liten oppdatering angående Bruno Fernandes på tampen av torsdagskvelden. Den portugisiske journalisten Goncalo Lopes, skriver at Sporting-ledelsen ikke var kjent med at United hadde trukket sin interesse for Bruno Fernandes, og vil gjerne fortsette forhandlingene.

19.50: The Times sin Manchester-journalist Paul Hirst forklarer hvorfor Edinson Cavani neppe blir United-spiller.

18.10: Ikke direkte relatert til United, men Sporting Lisboa har kjøpt den 25 år gamle angrepsspilleren Andraž Šporar. Spissen, som kommer fra ligalederen i Slovakia, Slovan Bratislava der han scoret 44 mål på 53 kamper. Er dette fordi klubben forventer at Bruno Fernandes vil forsvinne i januar?

18.00: En av journalistene som følger United aller tettest, Neil Custis i The Sun, melder torsdag ettermiddag at United nekter å gå med på Sporting Lisboas prisforlangende for Bruno Fernandes og at en avtale nå er svært lite sannsynlig.

Custis skriver at verken Sporting Lisboa eller United er villige til å komme motparten i møte. The Sun melder at Sporting ønsker 68 millioner pund for Fernandes, mens United skal ha tilbudt 42,5 millioner pund med 8,5 millioner pund i ulike tilleggsklausuler.

Siste ord i denne overgangssagaen er neppe skrevet…

15.55: Hva sier du til å se Carlos Tevez tilbake på Old Trafford? Ta ryktet med en klype eller neve salt.

Det er Tuttosport som melder om at den 35-år gamle argentineren kan være aktuell for et låneopphold til Manchester United.

15.20: Manchester United ønsker å hente George Tanner tilbake fra lån hos League Two-klubben Morecambe. Dette melder Manchester Evening News. 

Tanner har startet 29 kamper denne sesongen, men klubber på Championship-nivå skal være interessert i 20-åringen, så United vil nå forsøke å hente spilleren og deretter låne han ut igjen i dette januarvinduet.

15.00: Ifølge Football Insider skal Cameron Borthwick-Jackson være nære på å bli lånt ut til Oldham Athletic.

Venstrebacken skal ha trent med League Two-klubben den siste uken, og en avtale ser ut til å bli klar i løpet av dagen, melder samme avis.

14.39: Det virker å være en viss optimisme i portugisiske medier rundt en eventuell overgang, ifølge Sport Witness, som har gått gjennom de portugisiske avisene.

Klubbene skal ha nærmet seg ifølge A Bola, og de omtaler avgjørende timer. Record skriver at Bruno sannsynligvis spilte sin siste kamp for Sporting denne tirsdagen, og at den portugisiske klubben heller mot å la spilleren dra slik at de kan bruke pengene på å investere i andre spillere.

A Bola melder (som vi nevnte i går) om et bud på 55 millioner euro + 10 millioner euro i mulige tilleggsbonuser (i pund blir dette (i dagens kurs) 46,4 millioner + 8,4 millioner). Record skriver at Sporting ikke ønsker å la spilleren dra for mindre enn garanterte 60 millioner euro (50,6 mill. pund) med potensielle 10 millioner i bonusutbetalinger. United skal ha tilbudt 50 millioner euro (42,2 mill. pund) med 20 millioner euro (16,9 mill. pund) i mulige bonusutbetalinger. Avstanden regnes som stor, men ikke umulig stor.

14.23: Flere United-journalister melder at Solskjær sitter trygt. Les mer her.

13.45: Inter Milan skal ha avslått United sin forespørsel om å låne midtbanespilleren Matias Vecino. Det melder Sky Sports i Italia.

11.20: L’Equipe melder om at Edinson Cavanis fremtid fortsatt er uviss, selv om han etter planen vil forlate PSG innen måneden er omme.

Atletico Madrid skal være i førersetet, men ingen avtale er inngått.

10.59: The Sun-journalist om Ole Gunnar Solskjærs jobbsikkerhet:

07.18: Slik det ser ut nå, så ligger det ikke an til å bli en Bruno Fernandes-avtale. Det skriver BBCs Simon Stone at alle parter kan være enige om. Enten må Sporting senke sine krav, eller så må United tilby mer for 25-åringen.

Onsdag 22. januar:

19.20: Mye tyder på at Tahith Chong forsvinner i sommer. Les egen sak:

18.20: United-kjenner Duncan Castles har skrevet på Twitter at United og Sporting fortsatt er i forhandlinger om overgangssummen for Bruno Fernandes. Han skriver også at spilleren selv ønsker å presse gjennom en overgang allerede i januar.

Spillerens agent har også uttalt at spilleren vil forlate Sporting, men at det ikke trenger å skje i januar. The Mirror er blant avisene som nevner agentens uttalelser.

17.40: Sky Sports skriver i dag at Manchester United hadde speidere til stede på kampen mellom Lyon og Lille på Parc Olympique Lyonnais på tirsdag for å se på Boubakary Soumare og Moussa DembéléSistnevnte kan også være et alternativ United går for i sommer.

13.39: Tahith Chong kobles til Inter – og kan potensielt lånes ut til et av flere land han har røtter i, ifølge Tuttosport:

13.37: Vi nevner det her også: vi skrev tidligere i dag om et mulig nytt bud på Bruno Fernandes.

11.29: Sky Sports skriver at de kan bekrefte informasjonen fra The Sun om et Jude Bellingham-bud verdt over 30 millioner fra United.

Les også: (+) 16-åringen kobles til United: – Knapt noen i engelsk fotball som er mer spennende.

09.26: Sheffield United-manager Chris Wilder har snakket om hva som skjer med Dean Henderson neste sesong. Les hva Wilder sa i utlånssaken vår.

08.18: Apropos midtbanespillere i Birmingham-klubber: James Nursey (ikke en spesielt treffsikker journalist) skriver i Daily Mirror at Jack Grealish har fortalt Aston Villa at han er fullt fokusert på å prøve å hjelpe klubben til fornyet kontrakt i Premier League.

United skal være interesserte i Villa-kapteinen, men han skal ikke ha mistet fokus, og er fortsatt desperat etter å hjelpe klubben etter å ha ledet dem opp. Det er nok neppe spesielt aktuelt med en overgang før tidligst til sommeren.

08.11: The Sun skriver at United skal ha tilbudt over 30 millioner pund for Birminghams Jude Bellingham.

Alle europeiske toppklubber (Liverpool, Manchester City, Arsenal, Bayern München og Dortmund nevnes) er interesserte i den 16 år gamle midtbanespilleren, ifølge avisa, som omtaler Bellingham som det største talentet siden Wayne Rooney.

Artikkelen er skrevet av nokså profilerte Charlie Wyett, som riktignok ikke er en av de som følger United tettest. Vi anbefaler derfor å ta det med en klype salt.

Tirsdag 21. januar:

16.35: I går skrev vi om en lite troverdig kilde i Italia som meldte at Tahith Chong var blitt tilbudt en femårskontrakt av Inter. I dag er det en mer troverdig mann som melder noe av det samme. Fabrizio Romano skriver nemlig på sin Twitter-konto at Inter skal ha nye møter med Chong sin agent i dag. Chong sin kontrakt med United går som kjent ut til sommeren, og Inter håper å overbevise ham om å spille i den italienske klubben fra sommeren av.

13.25: The Mirror melder at Manchester United ikke skal være interessert i å hente Edinson Cavani (32) på grunn av hans alder. Klubben ønsker heller å investere i spillere som kan bli i flere år.

13.10: Marcos Rojo kan forsvinne fra United i januar.

Saken er hentet fra den argentinske avisen TNT Sports, som skriver at midtstopperen ønsker seg nærmere sin familie, og har derfor vært i kontakt med sin tidligere klubb Estudiantes for å få gjennom en overgang.

12.25: Mer Bruno Fernandes. Manchester Evening News gjengir en sak fra den portugisiske avisen Plataforma, og ber om ta denne nyheten med en klype salt.

Den nye prisen skal nå ligge nærmere Uniteds tilbud, og klubbene skal nå ligge nærmere hverandre med tanke på å få en avtale i boks de kommende ukene.

09.40: Sport Witness har hentet nye rykter fra den portugisiske avisen A Bola. Avisen skriver nå at United er villig til å legge nye tall på bordet for å få Bruno Fernandes trygt i havn.

Det første budet skal ifølge A Bola ha ligget på €50 mill. pluss €10 mill. i bonuser, mens Sporting skal ha ønsket €60 mill. pluss €10 mill. i bonuser. Hva det nye budet vil innebære er foreløpig uvisst.

09.05: The Ornstein & Chapman Podcast melder at Manchester United skal ha vært i kontakt med Milan angående Krzysztof Piatek de siste ukene.

Den polske spissen står foreløpig med fem mål på 19 kamper denne sesongen.

08.50: Etter hva Manchester Evening News erfarer skal Paris Saint-Germain ønske en overgangssum på nærmere 25 millioner pund for Edinson Cavani. Den 32 år gamle uruguayaneren har en kontrakt som går ut til sommeren, og en låneavtale skal ikke være aktuelt for franskmennene. Kan han komme inn og dra deler av lasset for et United-lag som jakter fjerdeplassen?

08.30: At Manchester United og Sporting verdsetter Bruno Fernandes ulikt er ingen hemmelighet. Flere medier melder at det er det som er årsaken til at forhandlingene fortsatt pågår. Nå skriver Daily Mail-journalist Jeorge Bird (ikke journalisten i avisen vi stoler mest på) at klubbene kan møtes på midten, og at en overgangssum kan ende på 46.9 millioner pund. United skal ha forbedret deres siste bud og en overgang skal nå være sannsynlig.

07.55: Det er nok mange som venter frustrert på tydeligere signaler om at en overgang for Bruno Fernandes skal gjennomføres. Som vi kunne lese i 19.24-oppdateringen på mandag, skal Sportings assistenttrener sitte med en følelse av at spilleren blir værende i den portugisiske hovedstaden ut sesongen.

The Mirror viser til de samme rapportene, men legger til at det som nå har satt en stopper for forhandlingene er uenighet om overgangssummen. Det har vi hørt før, men det er nå snakk om nye summer. Manchester United skal ikke ønske å bruke mer enn 42.5 millioner pund med en gang, mens portugiserne vil ha 55.3 millioner for å sende spilleren til England.

07.50: Tidligere i januar har Ajax’ Donny van de Beek vært hardt ryktet til Manchester United. Nå melder Daily Star at nederlenderen er på vei til Real Madrid. Den spanske hovedstadsklubben skal betale 47 millioner pund for 22-åringen.

Mandag 20. januar:

19.33: Tahith Chong skal ha blitt tilbudt en femårskontrakt av Inter, ifølge Tuttomercatoweb – ikke alltid sannhetens modigste voktere – her gjengitt av Football Italia.

Inter skal ha møtt nederlenderens agent, og avtalen skal være på 2 millioner euro per sesong (mulig økning basert på hvordan han presterer), mens agenten også vil få en sum på rundt 5 millioner euro.

Chong er på utgående kontrakt, og kan altså forlate United i sommer, men dette er uansett ikke den beste kilden.

19.24: Det er vel på tide med litt mer Bruno Fernandes her igjen:

Manchester Evening News skriver om saken, og de skriver at forhandlingene har gått i stå, og at United er forbløffet over at Sporting plutselig økte verdsettingen sin av den offensive midtbanespilleren 80 millioner euro (rundt 68 mill. pund) uten å forklare økningen. Kilder sier at avstanden mellom partene er stor, og at en ikke er i nærheten av noen løsning.

Sportings assistenttrener siteres av A Bola på at 25-åringen trener med Sporting som normalt, og er tilgjengelig, og at det ikke er noen følelse av at Fernandes skal forlate klubben.

Samtidig melder også Duncan Castles i sin podkast om at Sporting ikke har gitt opp å få i stand en avtale med United, og at de har tro på et kompromiss. De kan angivelig være klare til å akseptere et bud som garanterer 60 millioner euro/51 mill. pund (altså at det er summen utenom ekstraopsjoner).

15.45: I forbindelse med Rashford-skaden, har det blitt nevnt som mulighet å hente tilbake utlånte Alexiz Sanchez. Daily Mirror stopper denne tankesmien og melder mandag ettermiddag at en slik overgang ikke lar seg gjøre.

United må derfor lete etter andre løsninger for å få orden på sin spisskrise.

14.25: Manchester United skal forberede et bud på 50 millioner euro pluss bonuser for 23 år gamle Moussa Dembele, melder franske FootMercato, gjengitt av Sport Witness. 

Lyons president, Jean-Michel Aulas, skal tidligere ha sagt at han ikke er til salgs i januar, men ifølge Sport Witness skal samme president ha uttalt det samme med andre spillere som likevel har dratt fra klubben. 

14.20: Den portugisiske journalisten, Gonçalo Lopes, la ut en ny Twitter-melding angående Bruno Fernandes. Statusen er klar; Sporting Lisboa ønsker 60 millioner, men United er kun villig til å gi 50 millioner. 

Ingen av klubbene ser ut til å imøtekomme noe kompromiss.

13.15: Sport Witness har hentet et rykte fra italienske Gazzetta dello Sport som skriver at den uruguayanske midtbanespilleren Matias Vecino skal være linket til Manchester United. 

Vecino skal tidligere ha blitt koblet til både Tottenham og Everton, men med tanke på tidligere business hvor spillere som Lukaku, Sanchez og Young har gått til Inter, skal Milano-klubben være lystne på å heller forhandle med United.

Sport Witness melder videre om at prisen vil kunne ligge på rundt 20 millioner euro.

Vecino står forøvrig med 14 kamper for Inter denne sesongen.

12.00: Til deg som har lyst på et vagt Cavani-rykte. Oddschecker melder om en justering fra 20 til 4 i odds for at Edinson Cavani blir United-spiller i januar.

10.35: Ifølge Sky Sports skal Edinson Cavani ønske seg bort fra PSG, og har nå sendt en forespørsel til sportsdirektør Leonardo. Atletico Madrid skal ha vært i dialog med PSG, men Leonardo skal ikke ha vært fornøyd med budet fra spanjolene.

Solskjær sa etter søndagens kamp mot Liverpool, at de kanskje må se etter noen korttidsavtaler. Så er spørsmålet om det er Cavani Solskjær nå må bør gå for, etter at det tidligere ble kjent at Rashford sin skade var verre enn antatt. 

10.00: Forrige uke begynte ryktene å svirre rundt 16 år gamle Jude Bellingham. United skal være interessert i å hente Birmingham-spilleren for 25 millioner pund, men ifølge The Athletic-journalist David Ornstein skal spilleren selv være noe skeptisk til en overgang.

Bellingham skal nemlig være godt fornøyd med å ha tatt steget opp til seniornivået, og er derfor lite lysten på å bli plassert i U23-troppen til United.

07.00: Søndag rapporterte Sky Sports at samtalene mellom United og Sporting Lisboa om Bruno Fernandes kommer til å forsette denne uka – og Ole Gunnar Solskjær sa at grunnet skadesituasjonen så kunne United komme til å se på noen korttidsløsninger. Mandag skriver portugisiske Correio de Manha at Manchester City har kastet seg inn i kampen, og de skal være interessert i å gi cirka 100 millioner euro i sommer – noe som i så fall også betyr at Sporting beholder spilleren ut sesongen.

Så gjentar vi som alltid – husk at portugisisk presse ofte brukes av klubb/agent/spiller til å fremme deres interesser, og mandagens sak i Correio de Manha er en ganske typisk sak for å skape press mot f.eks United i denne saken.