Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. januar:

16.15: The Sun skriver søndag at United nærmer seg ansettelsen av en teknisk direktør, og at Lilles Luis Campos, allerede koblet til Tottenham, er mannen som kan få jobben, ifølge avisa. Saken er skrevet av Duncan Wright, og som med alt i denne direktørjakt-saken – stol egentlig ikke på noen…

16.00: Sky Sports skriver søndag at samtalene mellom United og Sporting Lisboa om en mulig overgang for Bruno Fernandes fortsetter kommende uke. Begge parter ønsker fortsatt å få til en avtale. Det skal hovedsaklig være hvordan det hele skal betales – hvor mye nå, hvor mye som ender i Sporting (siden de ikke får alt selv) etc som er problemet. Sportings neste kamp spilles tirsdag, men blir det med eller uten den United-aktuelle spilleren?

08.40: Ifølge rapporter fra italienske Tuttosport, gjengitt av Mirror, skal noen tidligere lagkamerater av Paul Pogba har prøvd å overbevise ham om å dra fra United. Det skal være snakk om Paulo Dybala, Gonzalo Higuain og Juan Cuadrado som vil at Pogba skal returnere til Juventus.

Vi er som alltid usikre på troverdigheten til Tuttosport, men det er uansett ingen hemmelighet at Juventus er interesserte i å hente tilbake franskmannen, og at sjansene for at Pogba forlater United til sommeren er gode.

Lørdag 18. januar:

11.10: Napoli-presidenten skal ha redusert prislappen til Kalidou Koulibaly fra 100 til 75 millioner euro, noe som kan være godt nytt for Manchester United. Franske Foot Mercato skriver at United var interessert i sommer, og at Sir Alex Ferguson var en av representantene som kontaktet Koulibaly. United skal ha trukket seg på grunn av Napolis krav, men nå skal altså midtstopperen være noe billigere.

10.25: 16-årige Jude Bellingham har blitt nevnt i ryktespalten tidligere. Nå melder Duncan Castles i Daily Record at Manchester United har lagt inn et bud for Birmingham-spilleren på 25 millioner pund. Bellingham er en av flere engelske midtbanespillere som kobles til Manchester United. Ifølge Castles har United forsøkt seg på Jack Grealish uten hell og har også vist interesse for Sean Longstaff og James Maddison.

09.35: Som lovet – her er siste nytt om Bruno Fernandes:

07.55: Det kommer sannsynligvis flere oppdateringer rundt Bruno Fernandes i løpet av dagen. Det eneste United-ryktet foreløpig denne lørdagen er at Manchester United skal vurdere et lån av en midtbanespiller, ifølge MEN. Atlético Madrids Marcos Llorente skal være et potensielt alternativ.

Fredag 17. januar:

09.10: I Italia skriver Tuttosport at Emre Can utelukker en overgang fra Juventus til Manchester United på grunn av sin bakgrunn som Liverpool-spiller.

09.05: Ifølge tyske Bild er Chelsea favoritter til å signere Timo Werner. 23-åringen skal ha uttalt at han ønsker å prøve seg i Premier League, og Manchester United er blant klubbene som har blitt koblet til Leipzig-spissen.

09.00: Det er en innholdsrik fredagsmorgen. I Portugal skal Bruno Fernandes ha gitt beskjed om at han ikke vil spille kveldens oppgjør mot Benfica for å presse fram en overgang til Manchester United. Les egen sak!

På Carrington skal Ashley Young ha stormet vekk fra trening etter et møte med Ole Gunnar Solskjær om fremtiden. Les egen sak!

Torsdag 16. januar:

19.30: Slike Twitter-meldinger har vi sett før fra den italienske overgangsguruen Fabrizio Romano:

Ofte betyr dette at en overgang er i ferd med å gå gjennom. Og som dere ser, skal altså United og Inter ha blitt enige om en overgang for Ashley Young. Og så lenge Young har virket tydelig på at han vil til Inter, virker det nå veldig sannsynlig at 34-åringen har spilt sin siste kamp for United.

14.51: Edinson Cavani skal ikke være aktuell nå i januar fordi PSG verdsetter ham for høyt, men i en såkalt eksklusiv sak skriver Manchester Evening News torsdag at uruguyaneren kommer til å bli tilbudt United gratis i sommer.

Spissen er ikke ventet å signere en ny kontrakt, og kilder nært spilleren har fortalt lokalavisa at en United-overgang er en mulighet i sommer. Avisa har ingenting fra klubbkilder om at United er interesserte i å ta imot et slikt tilbud fra Cavani-leiren.

13.11: Sky Sports skriver torsdag at Boubakary Soumaré er ventet å velge mellom å signere for United eller Chelsea før overgangsvinduet stenger. 

Arsenal, Real Madrid og Valencia skal ikke lenger være aktuelle destinasjoner for Lille-midtbanespilleren. United og Chelsea har begge vært i samtaler (med Lille eller med agenten? Ikke presisert i artikkelen), men det er ikke ventet 20-åringens fremtid avgjøres før Lille møter PSG den 26. januar.

11.47: Det meldes fra pålitelig hold om enighet mellom United og Fernandes om de personlige betingelsene. Les mer her.

11.04: Ingen dag uten Bruno Fernandes-rykter, selvsagt. Sport Witness har sett på dagens rapporter fra portugisisk presse.

En kjapp oppsummering:

  • Overgangen er i gang, og er nesten i boks, ifølge A Bola. De mener han likevel kommer til å spille byderbyet mot Benfica på fredag – at det blir avskjedskampen hans. 70 millioner euro nevnes som en sannsynlig overgangssum (60 millioner pund i dagens kurs).
  • Record skriver at Jorge Mendes var i Manchester onsdag, og at han nå vil presentere Uniteds konkrete Bruno Fernandes-bud for Sporting. De skriver at det, om en inkluderer opsjoner, vil bli på litt mer enn 70 millioner euro, og at det ikke skal være noen spillere som går motsatt vei. Som A Bola skriver de at det antas at Fernandes kommer til å spille mot Benfica, og at en overgang sannsynligvis fullføres over helga.

08.33: Det har blitt nevnt at Ashley Youngs mulige overgang til Inter kan påvirkes av at Leonardo Spinazzola er på vei dit, men ifølge en eksklusiv The Sun-sak tror Young fortsatt at han er ønsket av Inter. Spørsmålet skal fortsatt være om United og Inter kan bli enige om en overgangssum.

Onsdag 15. januar:

20.55: Dagens Bruno Fernandes-rykter har ikke tatt kvelden enda. Ifølge avisen A Bola vil portugiseren være på plass for å se Liverpool-kampen på søndag. Dette melder Sport Witness onsdag kveld.

18.35: Ifølge Atlanta News Now skal 15-år gamle Efrain Morales på et åtte dagers prøvespill hos Manchester United.

Uten å gi spesifikk informasjon om hvilke posisjoner 15-åringen trives best i skriver samme avis likevel videre at Morales er taklingssterk, har gode pasningsferdigheter og har en unik evne til å utføre de riktige avgjørelsene på banen.

18.15: Det kommer stadig nye oppdateringer fra portugisiske medier angående Bruno Fernandes. TV-kanalen tvi24 melder nå at 25-åringen vil spille i Lisboa-derbyet mot Benfica fredag kveld, og deretter sette kursen mot Manchester for en endelig overgang til United.

17.58: The Telegraph melder at vingbacken Leonardo Spinazzola kan gjennomføre den medisinske testen hos Inter onsdag kveld. Italieneren skal i utgangspunktet være en del av en byttehandel hvor Inters angrepsspiller, Matteo Politano, er tiltenkt en rolle i Spinazzolas nåværende klubb, Roma.

En overgang for Ashley Young til Inter vil med andre ord bli mindre sannsynlig hvis den nevnte byttehandelen blir en realitet.

12.21: Manchester Evening News skriver at United prøver å hente en midtbanespiller på lån nå i januar, og at Atletico Madrids Marcos Llorente er utpekt som den ideelle løsningen. Spilleren kom fra byrivalen Real Madrid for 35 millioner pund i sommer, men har ikke fått så mye spilletid i det siste.

12.19: Ansvarlig redaktør Dag Langerød skrev tirsdag en oppsummering med hva vi vet om situasjonen til Bruno Fernandes akkurat nå (den kan leses her), og onsdag morgen har Sport Witness en gjennomgang etter at onsdagsavisene har kommet.

Kort oppsummert:

  • En overgang kan skje når som helst, ifølge Record, som mener en overgang er nært forestående. Samtidig nevnes det at Sporting-sjefen ser for seg å kunne bruke Fernandes i fredagens Lisboa-derby mot Benfica – men ikke i neste midtukes cupkamp.
  • O Jogo hevder at United og Sporting ikke er enige angående fredagens eventuelle bruk av Fernandes. De påstår også at et offisielt bud kan komme i løpet av noen timer.
  • Angående eventuelle spillere på lån i motsatt retning, så skal Andreas Pereira være løsningen som frister Sporting mest, ifølge A Bola. O Jogo mener at Angel Gomes er den mest sannsynlige spilleren, selv om kontraktssituasjonen der kompliserer situasjonen noe.
  • Ellers repeteres mange av de samme summene som tidligere har blitt nevnt på ulike tidspunkt.

08.23: Ed Woodward ble i går tidlig fotografert på toget på vei til Frankrike, og Daily Star med flere setter det i sammenheng med en eventuell interesse for Boubakary Soumaré. Samtidig har vi ikke sett noe konkret om at den togturen skal handle om det i det hele tatt, kun åpenlys gjetting, så vi ville ikke lagt altfor spesielt mye i det.

United skal visstnok ha speidet på midtbanespilleren i helga – da ble han utvist.

Tirsdag 14. januar:

20.40: Inter og Antonio Conte har virkelig lagt sin elsk på United sine spillere. Fra før av har Alexis Sanchez og Romelu Lukaku gått fra United til Inter, og Ashley Young ser også ut til å gå samme veien i dette vinduet. Nå melder Gianluca Di Marzio at den italienske klubben også vil vil gå etter Tahith Chong.

20-åringen står fritt til å forhandle med klubber ettersom kontrakten hans med United går ut til sommeren. Di Marzio melder at Inter har hatt Chong på radaren siden United og Inter møtte hverandre i oppkjøringen før denne sesongen.

En annen italiensk overgangsguru, Fabrizio Romano, har også lagt ut et bilde av Chongs agent på tur i Milano i ettermiddag.

18.00: Lei Bruno Fernandes-rykter? Vel, her kommer hvert fall et som ikke dreier seg om portugiseren. Ei heller om noen ny midtbanespiller, men om en ny midtstopper. Daily Star har nemlig en sak på at Kalidou Koulibaly skal være svært nær en overgang til United.

Det er den italienske journalisten Fabio Santini som melder at United og Napoli allerede er enige om en overgang verdt rundt 60 millioner pund. Santini har den siste tiden hatt riktig i at Carlo Ancelotti skulle til Everton og at Mikel Arteta skulle til Arsenal.

– Napoli vil selge Kalidou Koulibaly til Manchester United for omkring 70-75 millioner euro. Alt ser klart ut, skal han ha sagt til TV-programmet Il Processo.

16.00: For de som måtte lure: Bruno Fernandes trente som vanlig med Sporting Club de Portugal tirsdag.

10.55: De portugisiske avisene O Jogo og Record skriver at Sporting visstnok drar hele Bruno Fernandes-sagaen ut fordi de ønsker å bruke spilleren mot Benfica fredag kveld. Samtidig skriver Record at agent Jorge Mendes har vært veldig opptatt med å få Gedson Fernandes til Tottenham, og at han først nå er klar til å jobbe tett med United og Sporting for å få til denne overgangen. Les hele saken hos Sport Witness – som følger de portugisiske avisene tett.

09.10: For ordens skyld: På noen sider vil man bortimot påstå at alt er i orden for Bruno Fernandes, både om lønn, overgangssum etc, men det er verdt å merke seg at det ikke er noen av de seriøse aktørene, som vi stoler på, som egentlig melder dette. Så ha litt is i magen når dere nå leser ulike rykter rundt denne situasjonen. Det er veldig mange som ikke har peiling som vil forsøke å late som de vet mest eller først. 

09.05: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at Sporting ønsker 64 millioner pund for Bruno Fernandes, men at Uniteds verdivurdering ligger på 50 millioner og ytterligere ti millioner i klausuler.

09.00: Portugisiske A Bola skriver tirsdag at Andreas Pereira nå kan bli en del av Bruno Fernandes-avtalen. Avisa fortsetter med å hevde at totalpakken for avtalen ligger på 70 millioner euro. Det skal være 60 millioner i overgangssum og ti millioner i klausuler. Spørsmålet er hvordan Pereira eventuelt slår ut for disse summene. Foruten Andreas Pereira skal United ha diskutert Rojo, Gomes og keeper Joel Pereira med den portugisiske klubben.

07.05: Marcos Rojo er altså en mulig del av den mulige Bruno Fernandes-dealen, hvis man finner en løsning på det med lønna hans, som Sporting ikke har råd til å betale. BBC melder imidlertid at Uniteds argentiner også har et tilbud fra Tyrkia som han egentlig foretrekker. Ole Gunnar Solskjærs utgangspunkt er det samme som før – at han ikke ønsker å miste spillere uten å være sikker på at det kommer folk inn.

07.00: The Telegraphs United-journalist James Ducker skriver at superagent Jorge Mendes forsøker å hjelpe Sporting og United til å få til en avtale for Bruno Fernandes. United skal ha tilbudt keeper Joel Pereira som en del av avtalen, men Sporting skal ha sagt nei til det forslaget.

07.00: Inter og Roma skal være nær ved å gjennomføre en bytteavtale for Matteo Politano og Leonardo Spinazzola. Skjer det så vil Inter ikke lenger trenge Ashley Young, melder Sky Italia.

Mandag 13. januar:

19.48: Paul Hirst i The Times følger United tett, og han skriver mandag at samtalene mellom United og Sporting er ventet å fortsette, selv om klubbene ikke kom til enighet fredag. United ønsker å få overgangen i boks nå i januar, og Fernandes skal være lysten på en overgang til United, og skal ha gitt beskjed til Sporting at han ønsker å dra til United.

United skal ha valgt å ikke by på Fernandes i sommer etter at Sporting insisterte på at de måtte betale 65 millioner pund for Fernandes, men nå skal Sporting være villig til å godta en redusert overgangssum. Så redusert overgangssum som matcher Uniteds verdivurdering – kombinert med mange midtbaneskader – er det som har fått United til å reagere.

Sporting skal ha spurt United om de er villige til å inkludere den tidligere Sporting-spilleren Marcos Rojo (som ønsker å forlate United) i avtalen, men Rojos lønn er en utfordring der siden Sporting ikke er villige til å matche argentinerens United-lønn.

17.37: Vi så nettopp en United-twitterkonto (en fankonto med over 50 000 følgere) som skrev at Bruno Fernandes ikke trente med Sporting i dag, men slike kontoer må en ta med en klype salt, og denne kontoen ble raskt arrestert av Sport Witness, som påpekte at Fernandes var med på Sportings egne bilder fra dagens trening.

17:32: Ole Gunnar Solskjær skal ha sendt sin personlige speider til Sheffield United-West Ham for å ta en nærmere titt på Declan Rice, ifølge Daily Mail. To minutter på overtid var den dyptliggende midtbanespilleren involvert i en 1-1-utligning, men det skulle i ettertid vise seg at 20-åringen hadde handset før målet, som derfor resulterte i en VAR-annullering og til slutt en 1-0-seier til «The Blades».

Selv om Solskjær skal være ute etter en midtbanespiller i januar, skriver likevel Daily Mail-journalist Craig Hope at en overgang først skal være aktuell til sommeren.

16.51: Et rykte som gikk oss hus forbi i helga var Le10 Sports sak om at United, Arsenal, West Ham og Newcastle skal være interesserte i Watfords Christian Kabasele. Den belgiske stopperen skal være i kontraktsforhandlinger med Watford, og dermed er det nok grunn til en viss skepsis her.

15.30: Agent Mino Raiola skal ha tilbudt Jesse Lingard til AC Milan, Inter Milan og Roma, sier Duncan Castles i sin ukentlige podcast.

15.00: Vi blir muligens litt klokere på Ashley Youngs fremtid denne uka. Han er altså sterkt koblet til Inter, men mandag morgen ble han også nevnt i forbindelse med Lazio og Crystal Palace (se 07.05).

14.45: Merk: En viss Nicolo Schira (journalist=?) siteres litt rundt omkring på at det er enighet mellom United og Bruno Fernandes. Det kan selvsagt være sant, men merk at den samme journalisten meldte overgangen som «Confirmed» med både kontraktslengde og sum i sommer – uten at United faktisk var interessert den gangen.

14.00: BBCs United-journalist, Simon Stone, skriver nå det samme som James Ducker (se 13.10) og Jamie Jackson (The Guardian), at Bruno Fernandes går til United hvis partene blir enige.

13.10: Bruno Fernandes skal ha fortalt Sporting Lisboa at han gjerne reise til United i januar, hvis partene blir enige. Det skriver The Telegraphs United-journalist James Ducker. Ducker bekrefter at det skal ha vært samtaler mellom Sporting og Ed Woodward/Matt Judge fredag. United skal ha sett for seg en avtale verdt cirka 50 millioner pund, mens portugiserne begynte med et krav nærmere 70 millioner pund. United kikket også på Fernandes i sommer, men trakk interessen da det ble klart at prisen var 75 millioner pund.

11.50: Det skal være Marcos Rojos lønn som skaper en utfordring for om han skal med i Bruno Fernandes-avtalen eller ikke. Rojo tjener ifølge avisa O Jogo 5,2 millioner euro per år, og det er ikke blitt en avklaring på hva partene eventuelt gjør med dette.

11.15: United-journalist Jamie Jackson i The Guardian skriver mandag at United er klare til å gjøre alvor ut av sin interesse for Bruno Fernandes, og at spilleren selv er interessert i overgangen til United.

Saken inneholder egentlig ikke noe mer, men siden denne saken stort sett frontes fra Portugal til nå så er det interessant å se at Jackson melder seg på – selv om han skriver at United ikke har villet si noe om saken til nå.

Av og til så er jo United behjelpelige i kontakten med journalister ved å fortelle om de tar helt feil eller er på rett vei med sine spørsmål.

09.30: Hvis du lurer på alt som står om Bruno Fernandes i mandagens portugisiske aviser så har Sport Witness en gjennomgang. Du kan lese alt direkte hos dem ved å klikke på denne lenken.

Litt kortere oppsummert:

  • Avisa Record skriver at samtalene pågår, at det stort sett er enighet om betingelsene og at United fort kommer med sitt bud i løpet av uka.
  • Både Record og O Jogo skriver at Sporting ønsker Marcos Rojo i retur, men at siden alt fortsatt er usikkert så planlegger Sporting med at Bruno Fernandes kommer til å spille mot Benfica fredag kveld.
  • A Bola mener at alt kan være klart snarlig, senest tirsdag (se også 07.00 mandag)

07.05: Crystal Palace og Lazio skal nå også ha kontaktet 34 år gamle Ashley Young – som altså virker å være på vei til Inter, enten i januar eller til sommeren. Det er The Sun som skriver dette.

07.05: Som alltid er portugisisk presse lengre fremme i det de mener er utviklingen enn mange andre. Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, skriver at United nå forbereder et 65 millioners-bud på Bruno Fernandes denne uka.

07.00: Det er også kommet rapporter i sosiale medier om at den portugisiske avisa Record skriver at Sporting er sikret 60 millioner euro for Bruno Fernandes. Det eneste som gjenstår er å avklare alle bonusavtaler og hvilke spillere som skal gå motsatt vei, på lån eller permanent.

MERK: United.no har ikke funnet denne informasjonen selv.

07.00: Bruno Fernandes’ overgang fra Sporting til United avhenger ifølge den portugisiske journalisten Goncalo Lopes kun av spillerne portugiserne ønsker på lån. Ifølge ham vil overgangen ferdigforhandles senest tirsdag.

TVI24 skriver også at Fernandes offisielt presenteres som United-spiller mandag eller tirsdag.

Her kan du lese en samlesak om utviklingen i helga.