– Vi må kanskje se på noen korttidsavtaler

Ole Gunnar Solskjær så at hans utvalgte tapte 2-0 på Anfield søndag, men uten Scott McTominay, Paul Pogba og også Marcus Rashford så levde kampen helt til siste sekund.

Det gledet United-manageren, som sa mye av det samme til TV 2 og Sky Sports rett etter kampen.

– Vi var utmerket den siste halvtimen. Da synes jeg de virket nervøse. Da viste vi karakter, skapte sjanser, skapte overganger og presset dem. Vi følte da også fysisk at vi matchet dem. Vi gjorde en kamp av dette, selv om det manglet kvalitet i avslutningen, sistepasningen eller i innleggssituasjonen.

– De vil nok si at de fortjente seieren, men vi burde scoret. Det handler om å gripe øyeblikket.

– Dette var ikke en kamp som viste hvorfor det er 30 poeng mellom lagene.

– Så er vi aldri fornøyde når vi taper en kamp, og vi forsvarte oss ikke godt nok på dødballen (da Van Dijk scoret). Vi skulle gått i duell med Virgil. Han skal ikke få et fritt innløp som det.

– David de Gea var imidlertid fantastisk i dag, og vi slapp unna i de første ti minuttene av 2. omgang, sa han.

– Dette var imidlertid milevis bedre enn det vi leverte her i fjor (red.anm: Siste kampen til Mourinho). Alle andre lag som hadde manglet spillere som Paul, Scott og Marcus ville også merket det.

– Seks uker og mer på Rashford

Nordmannen la til at Marcus Rashford har pådratt seg en «lei »skade, og at det kan påvirke slutten av overgangsvinduet.

United må nemlig klare seg uten nøkkelspillerne Rashford, Scott McTominay og Paul Pogba hele den neste måneden frem til vinterpausen er over.

Før kampen sa Solskjær at Rashford er ute til vinterpausen.

Etter kampen snakket han om seks uker for å restituere og så litt tid for å bli matcklar igjen, mens Henry Winter underveis i Liverpool-kampen mente United-spissen kunne være ute i to-tre måneder.

– Vi har hatt mange, mange skader på viktige spillere denne sesongen, noe som er uheldig. Overgangsvinduet er åpent, så det kan hende at vi ser på noen korttidsavtaler for å komme oss gjennom resten av sesongen, forklarte han.

– Er du desperat etter en spiss?

– Nei, ikke desperat, men vi ser på noen spillere. Vi kan kjøpe, og så kan det også hende vi ser på noen låneavtaler – selv om jeg også har en del spillere her som gjerne vil spille.

På pressekonferansen etter kampen ble han spurt enda mer om dette.

– Dette endrer ikke noe på de langsiktige planene, altså de permanente kjøpene vi ønsker, de målene endrer seg ikke selv om vi har noen skader. Den planen må følges, selv om vi kanskje må se på noen korttidsløsninger. Det kan hende vi gjør 1-2 ting i dette vinduet.

– Vi må imidlertid klare oss uten Marcus. Vi hadde en liknende periode uten Anthony tidligere i sesongen, og nå har Mason (Greenwood) fått mer erfaring og Juan (Mata) viser form. Vi må bare takle dette, sa Solskjær.