Offensiv Solskjær: – Må rive hele huset

Ole Gunnar Solskjær føler at Manchester United står støtt i stormen og understreker at han skal holde seg til prosjektplanene som er skissert.

Etter to tomålstap for Liverpool og Burnley er Solskjær og klubben under kraftig press. Onsdag viste United-fansen sin misnøye på Old Trafford med protester mot Glazer-familien og administrerende direktør Ed Woodward.

På fredagens pressekonferanse tok Solskjær sitt eget prosjekt i forsvar og argumenterte for at han og klubben trenger tid for å lykkes med prosjektet populært kalt «cultural reboot».

– Jeg tror fansen vår skjønner hva vi er i gang med, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse i forkant av FA-cupoppgjøret mot Tranmere.

– Jeg har fått tillit av klubben til å gjøre jobben, og gjenoppbyggingen går ikke bare en vei hele tiden. Jeg har sagt det så mange ganger at det vil gå opp og ned. Grunnlaget må legges, og kulturen må innarbeides.

– Med denne gruppen har jeg en god stamme som tror på seg selv og på det vi gjør. Jeg har tillit til at de skal drive klubben framover, sammen med nye signeringer og spillere som kommer tilbake fra skader.

– Du fjerner ikke bare taket når du skal rive et hus. Du må rive hele huset med grunnmuren og alt sammen. Vi har hatt noen dager med regn og kunne ønske vi hadde taket på, men vi kan ikke gjemme oss.

NY NEDTUR: Manchester United røk på et overraskende tap mot Burnley på Old Trafford. Nå venter Tranmere i FA-cupen.

– Holder meg til planen

Noen timer før pressekonferansen rapporterte den seriøse avisen The Times at klubben fortsatt har tålmodighet med Solskjær og vil gi nordmannen tid til å sette sitt eget stempel på laget.

Det skal være enighet om at Solskjær ikke skal bedømmes før han har et lag tilgjengelig som kan spille den type kontringsfotball 46-åringen ønsker.

– Er du overbevist om at du kommer til å få den tiden du trenger?

– Når du starter på noe holder du deg til planen. Det gjør i alle fall jeg. Jeg kommer ikke til å endre kurs seks, åtte eller ti måneder etter at jeg har begynt. Jeg skal holde meg til den oppgaven jeg har fått av klubben. Alle mine samtaler med klubben har vært positive.

– Vi kan ikke reagere på all støyen utenfor. Det vil alltid være kritikk, og det må du håndtere i denne klubben. Du må være sterkere mentalt enn noen andre steder i verden. Jeg føler at jeg, klubben og apparatet mitt er sterke.

PRESSET: Ole Gunnar Solskjær har bare vunnet to av de sju siste kampene.

Manageren forteller at spillergruppen er ved godt mot før søndagens FA-cupoppgjør mot Tranmere. I neste uke venter nye kamper mot Manchester City i ligacupen og Wolverhampton i Premier League, før det er vinterferie.

– Humøret er fortsatt godt på treningsfeltet. Når du har vært her så lenge som jeg har vært her blir du vant til at det går opp og ned. Du tar ikke av når det går bra, og du vet at du har en jobb å gjøre når det går dårlig, sier Solskjær.

– Hva med deg selv?

– Hvordan jeg har det? Jeg prøver å tenke på andre ting enn fotball, og jeg tilbringer tid sammen med familien.

GOD TONE: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær før møtet på Anfield.

Trekker fram Klopp

På pressekonferansen bekreftet United-manageren nok en gang at klubben jobber med å hente inn forsterkninger i januar. Ifølge The Times ønsker Solskjær seg seks nye spillere: en back, to midtbanespillere, en tier, en ving og en spiss.

– Jürgen (Klopp) brukte fire år på å bygge sitt lag, og de gjør det bra nå. Det er ingen «quick fix», sa Solskjær.

– Det blir ikke åtte eller ti spillere inn i ett vindu. Sommervinduet er det eneste skikkelige overgangsvinduet vi har hatt å jobbe med, for januar er vanskelig.

– Men vi prøver å få til noe nå.

En av spillerne United skal jobbe med er Bruno Fernandes, men forhandlingene har gått i stå. Selv skal portugiseren være frustrert over at klubbene ikke blir enige. Det skal også være et mål å hente inn en spiss som følge av skaden til Marcus Rashford.