Ryktesaker, uke 34

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 25. august:

13.03: Sunday Mirror skriver at United ønsker å signere enda en spiller fra Leicester, og at de vet at det sannsynligvis må til en lignende overgangssum som det som skulle til for å sikre seg Harry Maguire. Spilleren det er snakk om er naturligvis James Maddison, den unge midtbanespilleren som har imponert slik for revene.

Det er ventet at Leicester vil være lite lystne på å selge, og spesielt før slutten av sesongen.

Vi ville tatt rapporten med en klype salt siden den ikke er skrevet av en av journalistene vi vet har gode kilder i klubben.

09.44: The Sun skriver at United skal ha hatt en speider til stede på kampen mellom Dinamo Zagreb og Rosenborg i midtuka – for å se på kroatenes målvakt Dominik Livakovic. 24-åringen har seks landskamper for Kroatia, og ifølge avisa er han en mann United vurderer hvis David de Gea skulle ende opp med å forlate klubben. Liverpool skal ifølge artikkelen ha vurdert å hente ham inn som backup for Alisson Becker men endte opp med å konkludere med at Livakovic-løsningen var for dyr. Prisen som oppgis her er mellom 15 millioner pund og 20 millioner pund.

Det er verdt å påpeke at denne informasjonen ikke kommer fra avisas United-mann, og at vi dermed er noe mer skeptiske til informasjonen.

09.39: Mer Alexis Sánchez: The Guardian skriver at United og Inter vil fortsette samtalene om chileneren på mandag, og at partene også holder kontakten denne helga. Problemene nå er eventuelle skader i United-angrepet (Martial så ukomfortabel ut på slutten av kampen mot Crystal Palace, f.eks.) og uenigheter knyttet til hvor stor andel av lønna Inter skal betale. Det er ventet at klubbene vil finne ut av disse tingene, og at låneovergangen vil gå i boks, ifølge Jamie Jackson.

09.37: Alexis Sánchez’ fremtid ble et tema igjen på Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse etter lørdagens tap mot Palace. Nordmannen roste Sánchez igjen, før han sa:

– Hvis det er et tilbud som er godt nok for klubben, og for ham, så kanskje han vil gå. Hvis ikke, så er han fortsatt vår spiller, og han er en kvalitetsspiller, og han har trent godt. Vi får se.

Lørdag 24. august:

12.15: På en ellers rolig ryktedag tar vi med at en overgang for Fernando Llorente til United ser ut til å være død. Hvert fall hvis vi skal tro Solskjær selv, som nederst i denne saken forteller at United ikke er ute etter å signere flere spillere i nærmeste framtid.

Fredag 23. august:

07.20: Torsdag kom det rapporter om at Fernando Llorente kunne være på vei til Manchester United. Det stemmer ikke, ifølge Daily Mail. Den tidligere Tottenham-spissen er uten kontrakt, og Gazzetta dello Sport skrev at United hadde gitt 34-åringen et kontraktsforslag. Daily Mail mener derimot at klubben ikke er interessert i Llorente og at de ikke har noen planer om å erstatte Romelu Lukaku, selv om planen om å hente Paulo Dybala gikk i vasken.

Samtidig skriver The Sun at Lukaku-salget vil gi Ole Gunnar Solskjær 75 millioner pund å handle for i januar. Så gjenstår det å se hva nordmannen ønsker seg til jul…

07.00: I går skrev vi at lønnen til Alexis Sànchez kan velte en mulig Inter-overgang. ESPN har detaljene. Mark Ogden skriver at Inter bare er villig til å betale Sánchez en ukelønn på 85 000 pund. I dag har han rundt 350 000, selv om han skal ha tatt et lønnskutt på 20 prosent ettersom United ikke tok seg til Champions League. Enden på visa kan være at United må betale så mye som én million pund i måneden for at overgangen skal gå i orden.

Ifølge The Sun var ikke 30-åringen på trening i går, da han var på den amerikanske ambassaden for å skaffe seg visum til neste måneds landskamp i Los Angeles.

Torsdag 22. august:

12.10: Tahith Chong har takket nei til både PSV og Feyenoord som ville hente 19-åringen på lån. I stedet vil Chong heller bli i United for å kjempe om en plass på førstelaget, røper talentets agent Erkan Alkan til Voetbal International (nederlandsk).

Alkan sier til det nederlandske nettstedet at også tyske og spanske klubber har hatt 19-åringen i kikkerten med tanke på et utlån, men talentet med de lett gjenkjennelige krøllene ønsker altså å bli på Old Trafford.

08.15: Manchester United er bare en av en rekke engelske toppklubber som følger Bayer Leverkusens angrepsspiller Kai Havertz tett. I tillegg til United skal også City, Liverpool, Arsenal og Chelsea alle ha vist interesse for 20-åringen, melder Sport1 (tysk)

08.00: David de Gea skal i praksis være enig med Manchester United om en ny langtidskonktrakt som vil gi ham 350.000 pund i uken de neste seks årene. Problemet for United er at spanjolen drøyer med å skrive under og det kan nå drøye til januar før han setter navnetrekket sitt på kontrakten, melder The Sun.

Onsdag 21. august:

22.34: Ifølge The Sun er United villige til å by 100 millioner pund for Jadon Sancho i januar. Kantspilleren står øverst på ønskelisten til Ole Gunnar Solskjær.

20.06: The Telegraph skriver at Inter håper å finne en løsning angående Alexis Sánchez torsdag. United er ikke fornøyd med at den italienske klubben kun vil betale halvparten av lønnen til chileneren og håper at klubben vil betale enten mer av lønnen eller en større lånesum. Akkurat nå er det snakk om en låneavtale vært 15 millioner pund.

18.02: Tahith Chongs agent Erkan Alkan sier at toppklubber i Tyskland og Spania er ute etter hans klient, men at spilleren er fast bestemt på å bli i United for å kjempe om plassen sin. Chong har ikke fått spilletid i Premier League denne sesongen.

15.33: Manchester United-kvinnene har et godt samarbeid med Sheffield United, og denne sesongen blir Aimee Palmer lånt ut til Blades. Der kan hun da spille sammen med Naomi Hartley, som gikk mellom klubbene permanent tidligere i sommer. For øvrig kan dere lese mer om vår svenske nysignering, Lotta Ökvist, i denne saken.

12.01: Det hevdes fra flere – blant andre Bild og Daily Mail – at Dortmund har fått i stand en ny avtale med Jadon Sancho. Daily Mail skriver at lønna går opp fra rundt 75 000 pund i uka til 190 000 pund i uka.

Det har tidligere blitt rapportert at den 19 år gamle engelskmannen kan komme til å forlate Dortmund neste sommer, og det har lenge vært snakk om United-interesse.

08.11: Vi vet ikke hvor stødige dere er i tyrkisk, men denne journalisten fra den tyrkiske sportskanalen A Spor hevder i alle fall at  Marcos Rojo nærmer seg Fenerbahçe.

Tirsdag 20. august:

18.35: Vi er usikre på troverdigheten til Calsiomercato, men ryktet om at Roma skal være ute etter å sikre seg argentinerens rettigheter virker om ikke annet logisk. Hovedstadslaget mistet nemlig tidligere i sommer Kostas Manolas, og har ennå ikke lykkes i å få tak i en erstatter. I saken nevnes Rojo sammen med Daniele Rugani som potensielle erstattere for Manolas.

09.00: Mer Alexis Sánchez: The Suns United-journalist, Neil Custis, mener at United kommer til å betale 250.000 pund av lønna hans når utlånet til Inter går i orden, mens italienerne kan kjøpe ham for 14 millioner pund om de ønsker det etter utlånet. Det er ventet at United mottar et bud denne uka.

Mandag 19. august:

20.26: Fabrizio Romano er hakket mer offensiv og melder at det overgang for Alexis Sánchez nærmer seg og at den kan være ferdigforhandlet og godkjent innen noen timer.

20.21: Simon Stone slenger seg på ryktestormen rundt Alexis Sánchez til Italia. Han skriver at Inter forventer å ha klarhet i situasjonen innen 36 timer.

15.52: Seriøse The Times skriver om Alexis Sánchez og Marcos Rojo. De har egentlig ikke noe særlig nytt om Sánchez, men skriver i alle fall om et mulig sesonglangt lån med kjøpsopsjon. De nevner også at AC Milan, Napoli og Juventus er interesserte. Vi skrev for øvrig om søndagens Sánchez-rapporter i denne saken.

Om Rojo skriver de at United forsøker å selge Rojo i løpet av de neste to ukene, og at Fenerbahçe, AC Milan, Monaco og Napoli er interesserte. Rojo skal være rasende for at United hindret en overgang til Everton på deadline day. Rojos representanter hadde oppnådd enighet med Everton om et lån, med tvungent kjøp på slutten av sesongen, men Joel og Avram Glazer skal ha lagt ned veto mot overgangen fordi de så på Everton som en rival om topp fire-plasseringene denne sesongen.

08.46: Franske L’Equipe gjentar påstanden om at United i juli tok kontakt med Lyon for å forhøre seg om Moussa Dembélé. Lyon skal ha avvist at det kom noe bud, men United skal ha vært interesserte helt siden den 23 år gamle spissen var i Fulham. Ifølge avisa er Juventus interesserte i spilleren, og skal ha fulgt ham i flere måneder, senest på fredag mot Angers (der han scoret to mål i Lyons 6-0-seier).

08.23: The Sun har en sak om at United ønsker å gå inn i kontraktsforhandlinger med Eric Bailly for å unngå at han forlater klubben gratis, siden hans kontrakt går ut neste sommer. Nå er ikke The Sun en kilde vi stoler særlig mye på når det ikke er avisas United-korrespondent som har skrevet saken, men det er kanskje flere grunner til å tvile på at dette er noe United bekymrer seg særlig for akkurat nå. United har nemlig muligheten til å gjennomføre en automatisk forlenging av kontrakten hvis de vil, og med Bailly har det attpåtil blitt meldt å være to år (dette er også nevnt av The Sun).

Ifølge avisa ønsker United å beholde Bailly som backup til Lindelöf/Maguire.

Powered by Labrador CMS