Ryktesaker, uke 33

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 18. august:

22.47: Tyrkiske Sporun Dibi har en litt annerledes Marcos Rojo-sak enn mange andre: de melder nemlig om enighet mellom United og Fenerbahçe, men at Rojo selv er skeptisk til en overgang til den tyrkiske klubben, og må overbevises.

Vi kjenner ikke spesielt godt til kilden.

19.48: Vi har en egen sak om Alexis Sánchez og en mulig låneovergang til Inter, og den har vi nå oppdatert med ny informasjon. Les saken her.

18.48: Mer Marcos Rojo/Fenerbahçe: Duncan Castles skriver i The Times at Rojo presser på for å få i stand en låneovergang til Fenerbahçe. Argentineren skal være klar for å «gå til krig» for å sikre seg en overgang hvis United igjen skulle hindre ham i å gå på lån.

13.38: Ifølge Teamtalk er Fernando Llorente lysten på en overgang til United og Old Trafford. Spanjolen er nå klubbløs og kan komme gratis. Spissen ble kraftig koblet til United i slutten av overgangsvinduet denne sommeren.

11.31: Mirror skriver at United er desperate etter å kvitte seg med Marcos Rojo, og skal være villig til å betale han for å forlate Old Trafford. United håper at den tyrkiske klubben Fenerbahçe skal følge opp interessen sin å by på forsvarsspilleren.

07.54: Det er naturlig nok Alexis Sánchez det handler om søndag formiddag. Chileneren har allerede avslått et tilbud fra Roma, men ifølge Di Marzio er han villig til å ta et lønnskutt for å kunne bli Inter-spiller og de skal også være enige om de personlige betingelsene. Du kan lese mer i egen sak her.

Lørdag  17. august:

17.59: Inter vurderer å hente Alexis Sánchez ifølge Sky Italia. Edin Dzeko signerte ny kontrakt med Roma, dermed er chileneren nå Inter sitt førstevalg.

10.15: Daily Mail kommer med et rykte om at Jadon Sancho er klar for å forlate Borussia Dortmund neste sommer. United og Manchester City skal følge situasjonen, men det er førstnevnte som skal være i førersete etter å gjort mye grunnarbeid allerede denne sommeren. Engelskmannen er prissatt til 100 millioner pund.

10.07: Den nederlandske vingen Steven Bergwijn har blitt koblet til både Bayern München og Manchester United. 21-åringen som sendte FK Haugesund ut av Europa League, har nå signert en ny femårskontrakt med PSV Eindhoven.

Fredag 16. august:

18.30: Bruno Fernandes mister ballen for mye. Det skal være årsaken til at United droppet sin interesse i portugiseren, hvis man skal tro kildene som har snakket med ESPNs United-journalist Rob Dawson. Newcastles Sean Longstaff er imidlertid fortsatt på blokka.

15.00: – Det var kun «avisprat», sier Sergej Milinkovic-Savic om sommerens United-rykter. Han skal aldri ha vurdert å forlate Lazio, sier han ifølge denne Daily Mail-saken, som er hentet fra Sport Plus.

13.00: Ifølge Fabrizio Romano, en pålitelig journalist, har Zinedine Zidane uttalt seg om Paul Pogba.

– Paul Pogba er en United-spiller, og dette må vi respektere. Jeg er fornøyd med spillerne mine.

Med det virker det som interessen fra Real Madrid kan legges død for denne gang.

08.00: Ifølge Marca ønsker Paul Pogba seg fortsatt til Real Madrid og håper på en overgang neste sommer. Da var det nevnt…

07.50: Nå som overgangsvinduet i England er stengt, er det Alexis Sánchez som stjeler overskriftene i ryktespalten. I dag har Daily Mail en artikkel om at chileneren i realiteten koster United opptil 560 000 pund i uka, inkludert alle omkostninger, som for eksempel avbetalinger på bilderettigheter. Selv om Sánchez ønsker å starte på nytt et annet sted, er det lite sannsynlig at han vil ta et lønnskutt, skriver avisen. Samtidig nevner Daily Mirror Juventus, Milan, Inter og Napoli som mulige destinasjoner, men for øyeblikket virker det mest sannsynlig at Sánchez blir værende.

Torsdag 15. august:

17.45: Spanske AS hevder at Real Madrid har innfunnet seg i at Paul Pogba ikke kommer til klubben denne sommeren, og skal ha gitt opp jakten. Det er ikke første gang vi leser det, men når det kommer fra AS, som pleier å være gode på Real Madrid-stoff tar vi det også med her.

11.20: The Times-journalisten Paul Hirst er blant dem som følger United tettest og hans sak i dagens utgave av avisen bygger oppunder det The Sun også skriver, nemlig at Alexis Sánchez ønsker seg bort fra United.

Hirst skriver at det er en overgang til en italiensk klubb som er mest aktuelt, men at ingen av de nevnte klubbene i Hirst sin artikkel, Juventus, Napoli, AC Milan og Inter Milan, er interessert i å kjøpe Sánchez og det blir kun snakk om en låneavtale.

09.45: Sporting Lisboas Bruno Fernandes ble linket til United i hele sommer, og mange hadde forventet at United ville gjøre et fremstøt mot den portugisiske midtbanespilleren.

Nå mener Daily Mail at de vet årsaken til at United valgte å droppe Fernandes. Avisen skriver at konklusjonen til Uniteds speidere var at Fernandes tar for mange risikable valg med ballen og mister den for ofte og at det igjen ikke passet med filosofien til Ole Gunnar Solskjær.

07.50: Så sent som i går meldte Neil Custis, The Sun-journalisten som følger United tett, at Alexis Sánchez kunne være aktuell for utlån til Roma om United betalte deler av lønnen hans.

I dag kommer oppfølgeren fra avisen, riktignok er ført i pennen av en annen journalist, som sier at Sánchez ikke har planer om å dra noe sted. Roma skal nå ha rettet blikket andre steder fordi chileneren skal være for dyr i drift selv om United subsidierer store deler av lønnen hans.

Daily Mail kommer med motstridende meldinger og skriver at Sánchez faktisk ønsker seg bort fra United. Italia skal være den foretrukne destinasjonen med Juventus, AC Milan og Napoli som de aktuelle klubbene.

Onsdag 14. august:

20.08: Victor Lindelöf nærmer seg ny kontrakt med United. Det er den svenske avisen Aftonbladet som skriver dette. Den nåværende kontrakten til svensken går ut i 2021 (opsjon til 2022). Aftonbladet omtaler den nye kontrakten som en «drømmekontrakt» der Lindelöf vil få både bedre lønn og lengde.

08.38: United skal ha vært interesserte i Sean Longstaff i sommer, men var ikke interessert i å betale den høye summen Newcastle ønsket for sin spennende midtbanespiller. Ifølge The Times er Magpies nå i samtaler med Longstaff om ny kontrakt – en kontrakt som ifølge avisa kan være verdt så mye som 80 000 pund i uka.

08.36: Er vel neppe særlig United-relatert lenger, men vi tar med oss i forbifarten at Daily Mirror skriver at Tottenham nå frykter at Toby Alderweireld forlater klubben gratis neste sommer, noe som kan tale for et salg (i så fall til utlandet) nå den neste tiden – uten at noe ser ut til å være på gang der.

08.14: Neil Custis skriver i The Sun at Ole Gunnar Solskjær er desperat etter å få Alexis Sánchez ut av klubben, og at United kan bli tvunget til å betale store deler av lønna hans om han forsvinner ut av klubben på lån – Roma er nemlig interesserte i å hente chileneren, men er (ikke overraskende) ikke villige til å betale hele lønna hans.

Alexis Sánchez kan ende opp med å bli flyttet ned på reservelaget hvis han ikke går med på en overgang, skriver Custis.

Sánchez skal for øvrig ifølge samme avis (i en sak skrevet av en Custis-kollega) ha vært involvert i en krangel med Mason Greenwood på trening i løpet av sesongoppkjøringen. Sánchez skal på sin første trening tilbake fra skade ha blitt taklet av Greenwood, og sinte ord skal ha blitt utvekslet. Noen stor sak er det nok uansett neppe – sånt skjer jo tross alt på fotballtreninger ganske ofte.

Tirsdag 13. august:

21.50: I sommer har Lazios serbiske landslagsspiller Sergej Milinkovic-Savic blitt ryktet til Manchester United, ofte som et resultat av en potensiell Paul Pogba-overgang. Nå skriver Espreso, fra spillerens hjemland (via the Mirror), at 24-åringen ikke ønsker å forlate Roma-klubben.

10.00: Aidan Barlow er bekreftet klar for utlån til Tromsø. Les mer her.

07.10: Denne vil vel ikke akkurat overraske. Christian Eriksen ville altså ikke til United, og nå har Juventus visstnok henvendt seg til ham i et forsøk på å hente ham gratis neste sommer, skriver Daily Mail. Slike overganger er jo blitt italienernes store greie, selv om det i denne saken er blitt nevnt at Eriksen selv har drømt om La Liga.

07.00: Neymar er vel nærmest en overgang til Barcelona, men ifølge The Sun så er Real Madrid også en mulighet, og i så fall, hvis de kjøper Neymar så vil en Paul Pogba-overgang være død.

Mandag 12. august:

16.33: I denne saken kan dere lese om at Aidan Barlow skal være på vei ut på lån – attpåtil til norsk fotball! I tillegg går George Tanner ut på lån. United og Morecambe har bekreftet at han skal spille for Lancashire-klubben denne sesongen.

13.30: Inaki Williams skal ha vært en av spillerne Manchester United sjekket ut mot slutten av overgangsvinduet. Nå har 25-åringen signert en niårsavtale (!) med Athletic Bilbao.

13.25: Mye tyder på at Aidan Barlow blir å se i Eliteserien! Les egen sak her!

13.10: Ifølge italienske Rai Sport skal Matteo Darmian være enig med Inter om en avtale. Overgangen vil imidlertid ikke bli en realitet før italienerens kontrakt har gått ut, noe som betyr at han blir værende i United også i 2019/20-sesongen.