– Det første hun gjorde var å vise meg et photoshoppet bilde av meg i United-drakt

– En mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier nysigneringen Lotta Ökvist.

Tirsdag bekreftet Manchester United at svenske Lotta Ökvist er hentet inn som Alex Greenwoods erstatter.

– Lotta er en talentfull, svensk U23-landslagsspiller med mye potensial og en fantastisk personlighet. Hun vil gi oss både bredde og balanse, og som venstreback har hun fantastiske offensive kvaliteter som passer med vår spillestil. Vi er veldig glad for å ha henne, sa Casey Stoney.

LES OGSÅ: – Jeg kunne ikke stoppe henne

I fjor sommer kom Ökvist til Hammarby, uten at hun klarte å hindre nedrykk. Hun imponerte nok til at større klubber i Sverige lot seg imponere, men ble heller værende i Hammarby – der hun denne sesongen stod med 18 målgivende pasninger og 2 mål før United signerte henne – en back som er produktiv offensivt, med andre ord!

Bayern München, Arsenal og CD Tacón (det hardtsatsende laget som fra og med neste sommer blir en del av Real Madrid) skal alle ha vist interesse for Ökvist tidligere, i tillegg de svenske klubbene som ønsket henne.

HENTET FRA SVENSK NIVÅ TO: Lotta Ökvist. Foto: Hammarbyfotboll.se

– United bygger langsiktig

I stedet ble det altså Manchester United, for en overgangssum som ifølge Aftonbladet er på over 300 000 svenske kroner.

– Jeg hadde kontrakt ut sesongen, og hadde jeg reist etter det, så hadde ikke Hammarby fått noe som helst, så det kjennes godt. Nå får de i alle fall en overgangssum, og det føles som en fin løsning for begge lag, sier Ökvist til avisa.

– Real skal vinne ligaen, og henter verdensstjerner, mens det kjennes som om Manchester United bygger mer langsiktig. De spilte seg opp til toppdivisjonen i fjor, og de har mange unge, britiske spillere på laget.

UNGT MESTERLAG: Manchester United.

En mulighet hun ikke kunne si nei til

I United er Ökvist ventet å være en direkte erstatter for Alex Greenwood. At Casey Stoney ga uttrykk for det, var også en viktig del av grunnen til at Ökvist valgte United.

– Treneren sa det til meg. Det var viktig for meg, og det føles som en mulighet jeg ikke kunne si nei til.

– Jeg ble positivt overrasket. De møtte oss på en veldig profesjonell måte. Det var meg, Jacob [kjæresten] og Micke [Kallbäck, agenten] som dro dit. De kom og hentet oss på flyplassen, og tok oss med til herrenes treningsanlegg. Med en gang vi var der, ble vi tatt imot av treneren, sportssjefen, den medieansvarlige og noen til.

Kjæresten la til at også den innkvarteringsansvarlige var der også.

Stoney hadde kontroll

– De fortalte om klubbens historie, og vi fikk se noen videoer om det innledningsvis. Så fortalte treneren om sin visjon, og det første hun gjorde var å vise et photoshoppet bilde av meg i Manchester United-trøye.

Vi nevnte tidligere hvor produktiv Ökvist har vært i Hammarby denne sesongen, og Stoney forklarte hvorfor den svenske 22-åringen ville passe godt inn i United, og hvorfor de ønsket akkurat henne.

– De spiller en veldig offensiv 4-3-3, og kjører frem backene. Hun sa at min spisskompetanse passer godt inn, noe som kjennes bra siden det betydde at hun hadde kontroll på meg som spiller.

– Hvordan ser du på det å være en del av en av verdens største klubber?

– Det føles veldig kult. Jeg hadde ikke skjønt hvor stort Manchester United er før jeg var der. Det er kjempebra å være en del av det, og å være en del av kvinnelaget som bare er i starten av sin reise, og å ha hele organisasjonen bak seg.

UNITED-SJEF: Casey Stoney.

Mer info fra Aftonbladet-artikkelen:

  • Kontraktslengden er 2+1 år.
  • Hun blir en del av samme klubb som landsmann Victor Lindelöf – men kjenner ham ikke. Hun følger både ham og Maja Nilsson på sosiale medier.
  • I Orlando Pride trente hun med verdensstjernene Marta og Alex Morgan.
  • Ökvist har stor tro på landslagsspill etter hvert, til tross for meget tøff konkurranse på venstrebacken i Sverige.
  • Hun hadde ikke noe spesielt favorittlag i England – men det har hun nå!

PS. United-midtstopper Aimee Palmer har i dag signert for Sheffield United på lån.