Ryktesaker, uke 32

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 11. august

14.01: En oppdatering fra akademiet finner dere her – noen signeringer bekreftes, mens det også meldes om noen nye kontrakter. Blant annet bekreftes det at det er enighet mellom United og Monaco om overgangen for stortalentet Hannibal Mejbri, og at en bare venter på at FIFA-godkjennelse.

07.59: Daily Mirror skriver at Paul Pogba har forsikret Ole Gunnar Solskjær om at han ikke kommer til å utgjøre et problem i garderoben denne sesongen. United-sjefen skal ha vært bekymret for at Pogba kunne bli et problem etter at United har nektet å selge franskmannen, og har hatt mange alvorlige samtaler med ham denne sommeren.

Pogba skal ha forklart Solskjær at han respekterer Uniteds valg om å ikke selge ham.

Solskjær skal ha sagt til Pogba at han kunne være en mentor for unggutta på vei opp, og en United-kilde skal ha sagt til avisa at Pogbas innstilling denne sommeren har vært strålende.

Lørdag 10. august

21.10: United skal ha fått avslått et bud på den spanske U21-landslagsspilleren Dani Olmo, som til daglig spiller i Dinamo Zagreb. Det skriver den kroatiske avisen Sportske Novotski. United skal ha budt 25 millioner pund uten å lykkes. Bayern og Everton skal også ha forsøkt seg, med 28 millioner, men disse fikk også sine bud avslått. Den 21 år gamle tidligere Barcelona-unggutten brukes gjerne som offensiv midtbanespiller eller kantspiller. Olmo ble kåret til årets spiller og årets beste unge spiller i Kroatia forrige sesong, og ble nylig også man of the match i EM-finalen for U21-lag, der han scoret da Spania slo Tyskland. Det var Daily Mirror som først omtalte innholdet fra den kroatiske avisen.

20.00: United skal ha tilbudt Roma (se også 22.00 fredag) å dele lønnsutgiftene for Alexis Sánchez – hvis italienerne er villig til å ta chileneren på lån kommende sesong. Det skal være italienske Tele Radio Stereo som melder dette, ifølge Teamtalk.com.

09.29: Paulo Dybala kunne endt opp i Manchester United, men slik gikk det ikke. Nå skriver Daily Mail at argentineren har blitt tilbudt en femårskontrakt av PSG, som ønsker å erstatte Neymar med Juventus-spilleren.

09.19: David de Gea har fortsatt ikke signert den nye kontrakten, skriver The Sun. Agent Jorge Mendes skal ha vært i Manchester denne uka, men uten at grønt lys har blitt gitt ennå. Når det er sagt, så skal det være en prinsipiell enighet mellom partene, og United forventer at han kommer til å signere.

Saken er ikke skrevet av en av journalistene vi stoler aller mest på, men enigheten mellom partene har tidligere blitt meldt av flere av de mest treffsikre.

Fredag 9. august

22.00: Roma skal ha fått lov til å gå i samtaler med Alexis Sánchez om et mulig sesonglangt lån, skriver United-journalist James Ducker i The Telegraph. Det skal være uklart om chileneren vil til Roma, og det står også at United nok må være forberedt på å dekke en del av lønna til spilleren uansett.

09.35: Vi har skrevet en artikkel om hvilke vurderinger klubben gjør seg rundt Ole Gunnar Solskjær og veien fremover etter sommerens overgangsvindu. Les saken her!

07.30: I Spania skriver Marca at Real Madrid ikke ser for seg at det er mulig å hente Paul Pogba nå som overgangsvinduet i England er stengt og United ikke lenger kan sikre seg en erstatter. Ryktene rundt franskmannen har roet seg kraftig de siste ukene.

07.25: Dagen derpå er dagen da vi gjerne får forklaringene på det som skjedde / ikke skjedde på Deadline Day. Marcos Rojo var på vei til Everton, men klubbene ble ikke enige om en avtale. Ifølge Daily Mail skal ikke argentineren være fornøyd. Det ble heller ingen overgang på Mario Mandzukic. United skal ha trukket seg fra forhandlingene fordi både pris og lønnskrav var for høyt.

Torsdag 8. august

11.00: Vi følger Deadline Day i en egen liveblogg her!

08.10: Evening Standard skriver at Ole Gunnar Solskjær ønsker iallfall én signering til før dagen er omme. De hevder at Manchester United har gjenåpnet forhandlingene med Juventus-spiss MarioMandzukic, som vil fungere som en erstatter for Romelu Lukaku – som er enig med Inter om en overgang.

08.00: Rob Dawson, som følger klubben svært tett, skriver at Romelu Lukaku er i Milano før å gjennomføre den medisinske sjekken hos Inter. Det later til at det blir litt Deadline Day-action på Manchester United også i dag. Om enn bare salg.

Onsdag 7. august

18.57: Det er under ett døgn til overgangsvinduet stenger og mye tyder på at de neste timene blir hektiske for Uniteds del. Med Romelu Lukaku på vei bort, må klubben få på plass en ny spiss. Athletic Bilbao-spilleren Inaki Williams kan være Lukakus erstatter. Den spanske avisen El Chiringuito skriver at United er klare til å betale utkjøpsklausulen på 88 millioner euro.

18.46: Inter har lagt inn et nytt bud på Romelu Lukaku. Denne gangen skal budet være på 77 millioner pund og den italienske klubben skal nå føle seg sikre på at overgangen går i boks.

18.41: Det er bare å glemme David Neres. Brasilianeren har nemlig skrevet under på en ny kontrakt med Ajax.

16.58: Den brasilianske avisen Esporte UOL skriver at United har lagt inn et på bud på 60 millioner euro for David Neres. Det er akkurat den summen Ajax ønsker seg, kommer det frem i den nederlandske avisen De Telegraaf. Napoli og Atlético Madrid skal også være interesserte i å hente kantspilleren.

13.30: Manchester United skal ha takket nei til en henvendelse fra Everton om å få låne Chris Smalling den kommende sesongen, melder Sky Sports.

United-manager Ole Gunnar Solskjær ser på Smalling som en viktig mann i forsvaret og har derfor sagt nei til Evertons henvendelse, melder kanalen.

11.20: Man kan mene mye om dette overgangsvinduet, men kjedelig er det i alle fall ikke! Nå melder James Robson i London Evening Standard at United og Juventus har gjenopptatt samtalene om en overgang for Mario Mandzukic.

Den 33 år gamle kroatiske spissen var i utgangspunktet tenkt som en del av en handel mellom United og Juventus som ville gjort Romelu Lukaku til Juventus-spiller og Paulo Dybala til United-spiller.

Etter at United droppet interessen for Dybala er Tottenham nå favoritter til å sikre seg argentineren, men United skal fremdeles være interesserti å selge Lukaku og derfor vil United hente en ny spiss, melder avisen.  

10.50: Det har skjedd en betydelig utviklingi Uniteds jakt på Tottenhams Christian Eriksen. United skal ha droppet sin interesse for dansken etter at Uniteds representanter ble overbevist om at Eriksen ønsker seg til Spania. Les mer om det i denne saken.

08.50: Manchester United skal ha takket nei til å hente Neymar på lån, melder den spanske avisen SPORT. Avisen skriver at Paris Saint-Germain skal ha tilbudt den brasilianske stjernen til flere klubber, men ikke Barcelona der Neymar i sin tid kom fra.

Den angivelige lånesummen skal ha lagt på rundt 20 millioner pund, i tillegg til brasilianerens høye lønnskostnader.

08.30: Torsdag stenger overgangsvinduet i Premier League, men en spiller som kan komme til United etter at vinduet er stengt er den tidligere Tottenham-spissen Fernando Llorente. Det melder den italienske journalisten Gianluca di Marzio.

Spanjolen var ingen stor suksess i Tottenham og fylte 34 år i februar. Llorente kan komme gratis til United etter å ha forlatt Tottenham som Bosman-spiller tidligere i sommer.

Tirsdag 6. august

20.25: Laurie Whitwell melder om dialog mellom Manchester United og Tottenham angående Christian Eriksen. Videre skriver han at United ikke er interessert i Bruno Fernandes.

18.25: Respekterte Paul Hirst i the Times skriver sammen med Gary Jakobs at Tottenham ikke har mottatt et formelt bud på Christian Eriksen enda. De skriver også at de hvitkledde har lagt inn et bud på 21 millioner pund for å låne Barcelona-spiller Philippe Coutinho kommende sesong. I så fall er det er ikke utenkelig at de forventer at dansken forsvinner.

18.05: Kilder skal ha fortalt SkySports at Inter har kommet med et nytt bud på Romelu Lukaku på 68 millioner pund. Det har blitt skrevet flere ganger at Manchester United ikke vil selge for under 75 millioner pund. Da Manchester United ble spurt om Inter-budet ønsket de ikke å gi en kommentar.

17.45: Tottenham-journalist Jack Pitt Brooke har holdt en live Q&A-runde på The Athletic i dag. Der skrev han at prisen for Christian Eriksen vil ligge på ca. 50 millioner pund. Det er en betydelig reduksjon fra de 130 millionene som angivelig ble fortalt Real Madrid at det kostet å kjøpe ham i fjor sommer.

16.35: Samuel Luckhurst er Manchester United-mannen i lokalavisa Manchester Evening News. Han skriver i dag at Tottenham har oppfordret Manchester United til å by på Christian Eriksen før overgangsvinduet stenger på torsdag. Eriksen, som de fleste nok har fått med seg, er på utgående kontrakt og kan gå gratis til hvem han vil om ett år.

Slik situasjonen er nå er det ikke umulig å tenke at det er lettere å forhandle med Tottenhams beryktede styreformann Daniel Levy.

15.00: Det siste fra Portugal, som vi alltid bør ta med en klype salt, er at Bruno Fernandes skal ha blitt enig med Tottenham om de personlige betingelsene, men at klubben fortsatt ikke er enig med Sporting Lisboa om overgangssummen. Dette er skrevet av en portugisisk journalist for Daily Mail.

14.50: Nå er Sky Sports først: De sier at Romelu Lukaku og United er enige om at han kan trene med Anderlecht frem til fremtiden hans er avklart.

14.40: Fabrizio Romano om sjansene for Paulo Dybala.

14.15: Stoke har ifølge Daily Mail forhørt seg om Axel Tuanzebe, men ifølge avisa så vil United si nei – ikke minst fordi Tuanzebe selv ønsker å bli i Manchester for å kjempe om en plass på laget.

14.04: Sånn, da er Sky Sports også på. Som så ofte litt senere ute enn de andre, men likevel presenterer de saken kun som sin egen. Nå erfarer de at United vurderer et bud på Christian Eriksen.

13.30: Romelu Lukaku trente med Anderlecht også tirsdag – uten at United ville kommentere det. – Han forsøker å presse frem en overgang, skriver journalisten. Les mer her.

13.00: Danske Ekstra Bladet skriver at ifølge deres kilder i England så kan man ikke utelukke at de siste Christian Eriksen-ryktene er satt ut av danskens agent, Martin Schoots, for å få de utenlandske klubbene mer på banen.

12.40: Pålitelige James Ducker i The Telegraph: – Ja, det stemmer. United undersøker nå muligheten for å hente Christian Eriksen før overgangsvinduet stenger torsdag.

12.35: Italienske Calciomercato, ved Fabrizio Romano, skriver at alle muligheter for at Paul Pogba forlater United i dette overgangsvinduet er døde. Juventus og Real Madrid klarer rett og slett ikke å skaffe pengene samtidig med at United er fullstendig uvillige til å sende ham bort på billigsalg. Nå, rett før vinduet i England stenger, har United heller ikke fått tak i noen erstatter, noe som også betyr at et salg er uaktuelt.

12.15: Miguel Delaney i The Independent skriver at Tottenham helst selger Christian Eriksen i sommer, slik at de kan bruke pengene til å bygge videre med folk som skal være i klubben på lengre sikt. Ifølge Delaney er ikke Real Madrid lenger like interesserte, noe som betyr at spilleren har få andre alternativer enn United.

12.00: Oi, oi, oi: ESPNs United-journalist Rob Dawson: United jobber for å få til en avtale med Christian Eriksen før overgangsvinduet stenger. Det har kilder fortalt Dawson. Dansken har fortalt Tottenham at han vil bort i hele sommer, og selv om det er en forståelse om at det vil bli vanskelig å få til en deal så sent i overgangsvinduet – så kan Tottenham være villig til å gå med på et kompromiss for en spiller de gjerne skulle hatt 130 millioner pund for. Eriksens kontrakt med Tottenham går ut neste sommer. (Se også 08.00 og 07.20 tirsdag morgen)

11.43: Giovanni Albanese i Tuttosport mener nå at det kun er Paulo Dybalas representanter som ødelegger ved å kreve for mye penger i avtalen med United. Mario Mandzukic skal spille en stadig mindre rolle i det hele.

10.00: Advarsel ironifare: Beklager, beklager, vi glemte jo vår daglige dose med Bruno Fernandes, og ja, det var en viss ironi i den starten også. Spesielt når portugisiske Record skriver at tirsdag – det er dagen da ting virkelig kan skje (hørt den før?). Sport Witness har sett nærmere på hva som er skrevet, og nå skriver Record faktisk at United er foran Tottenham i køen for spilleren, at de altså har budt mer enn 60 millioner, men fortsatt ikke 70 millioner. Det vil si, avisa skriver ikke at det formelt har kommet et bud, men at United altså er foran…?!?!?!!? Vel, de neste timene blir visstnok HELT avgjørende.

Ok, vi skal følge med!

Merk: Supporterklubben har ikke noe imot Bruno Fernandes, som har helt åpenbare kvaliteter og styrker, men det har vært en veldig lang sommer for både Bruno Fernandes og oss United-fans når man har skrevet en variant av det samme i cirka 75 dager på rad.

09.20: Litt kvinnefotball: United offentliggjorde søndag at de var enige med Lyon om et salg av United-kaptein Alex Greenwood, men til en viss grad interessant – og ikke minst håpefullt – at det ikke var enighet om personlige betingelser mandag kveld. Skal nok mye til om dette ikke går i boks, og selv om man selvsagt ønsker Greenwood alt vel om hun virkelig vil til Lyon så hadde det ikke vært så verst å ha henne på venstrebacken for United kommende sesong.

Les saken: United selger Alex Greenwood

08.00: Mer Christian Eriksen (se også 07.20). Matt Law i The Telegraph skriver at Tottenham forventer en rekke bud på under 50 millioner pund på ham hvis han ikke blir solgt før overgangsvinduet stenger torsdag.

Det går jo faktisk da an å spekulere i at bud på over 50 millioner pund før torsdag kanskje kan være interessant for London-klubben…

07.50: Litt mer angående Lukakus trening med Anderlecht-juniorene mandag, fra den belgiske journalisten som er tettest på de belgiske Premier League-stjernene.

07.40: Wayne Rooneys overgang til Derby, som spillende trener, kan bli offentliggjort allerede tirsdag. (se også 18.30 mandag).

07.20: Spanske AS hevder også at United er nære ved å komme til enighet med Christian Eriksen om en avtale, og at hvis det skjer så vil de legge inn et bud til Tottenham. Avisen skal ha fått informasjonen fra sine Real Madrid-kilder, så det er vel grunn til å være litt skeptiske til denne enn så lenge – selv om det ikke er første gangen Eriksen nevnes i forbindelse med United.

Daily Mail skriver imidlertid også at United jobber med Eriksen, men det er selvsagt også interessenter fra andre lag, som Juventus og Atletico Madrid. Det rapporteres at Real Madrid er mer fokusert på andre spillere. Det spekuleres i at United kan komme til å by cirka 65 millioner pund for dansken som står uten kontrakt med Tottenham neste sommer.

07.05: Denne er vel fra i går, men vi tar den med siden vi ikke fikk den med oss da: Tuttosport skriver at Juventus skal ha skiftet interesse fra Lukaku til Paul Pogba, og at de vil tilby United Paulo Dybala, Mario Mandzukic og Blaise Matuidi for å få Pogba. Saken er gjengitt i Daily Mirror.

07.00: Vi slipper ikke Paulo Dybala helt. Alfredo Pedulla, som altså skal være tett på Juventus-trener Sarri, skriver at argentineren har akseptert Uniteds tilbud om en årslønn på 11 millioner, men at det er andre ting (sikkert bilderettigheter, agenthonorar) som stopper overgangen. Ifølge Pedulla er dette en avgjørende dag for Romelu Lukaku – siden det da er ventet at Juventus finner ut om de klarer å samle sammen nok penger til å kjøpe Lukaku – og det samme for Inter.

Mandag 5. august

22.50: United har altså en speider i Skandinavia som ser mye fotball i Norge, Sverige og Danmark, og mandag så han Strømsgodset – Bodø/Glimt, skriver VG. Glimts Håkon Evjen (19) scoret to mål for bortelaget.

21.05: James Cooper, United-journalisten i Sky Sports, meldte mandag at Juventus ikke lenger er et alternativ for Romelu Lukaku, men at Inter fortsatt er det. Det er ventet at Lukaku-diskusjonene kan pågå gjennom hele august – siden overgangsvinduet i Italia først stenger som i gamle dager i England.

20.30: Duncan Castles har meldt at Jorge Mendes er i Manchester i dag, og at det kan være at han tilbyr Bruno Fernandes til United – selv om klubben har vært tydelige utad på at de ikke har forsøkt seg på ham.

20.25: Journalist Massimiliano Nerozzi i Corriere Torino, lokalavis i byen, skriver at United og Juventus vil gjøre et nytt forsøk på Dybala/Lukaku-avtalen, men at det hele er komplisert.

Les også: Derfor strandet Dybala-avtalen

18.50: The Times skriver at det først og fremst er Chris Smalling og Marcos Rojo som nå frykter for fremtid i United-forsvaret. De tror at Phil Jones bør være sikker, mens Axel Tuanzebes fremtid er uavklart. Det kan fortsatt ende med et utlån for hans del.

18.30: United-legende Wayne Rooney er i samtaler med Derby om en rolle som spillende trener i klubben. Det skriver James Ducker i The Telegraph.

15.55: Romelu Lukaku har trent med Anderlechts juniorlag mandag, mens han venter på at fremtiden sin skal bli avklart. Her har vi en oversikt over slik situasjonen virker å være akkurat nå.

14.05: Harry Maguire har signert en seksårskontrakt med Manchester United! Les mer i egen sak!

10.55: Vi venter i spenning…

08.50: Gårsdagens artikkel om Paulo Dybala er oppdatert med flere opplysninger. Les hele saken her!

08.10: Det er to år siden Wayne Rooney forlot Manchester United, men det er ikke sikkert det tar altfor lang tid før 33-åringen er tilbake på Old Trafford. The Sun skriver at Rooney ønsker seg en trenerrolle i United når karrieren er over og at han ville elsket å ta del i prosjektet til Ole Gunnar Solskjær. Rooneys kontrakt med DC United går ut i 2020.

08.05: Nå som byttehandelen av Romelu Lukaku og Paulo Dybala ser ut til å ha strandet, er det ikke utenkelig at Inter melder seg på i kampen om 26-åringen igjen. I den forbindelse er det verdt å merke seg at Gazzetta dello Sport melder at klubben skal ha gitt beskjed til Mauro Icardi om at han ikke vil få spille fotball på to år dersom han blir værende. Et salg av Icardi kan finansiere et Lukaku-kjøp.

08.00: The Times melder at Real Madrid omsider har lagt inn et bud på Paul Pogba, men at Manchester United ikke ønsket å gå inn i forhandlinger om franskmannen. Budet skal ha vært på 27,4 millioner pund pluss James Rodriguez. Real Madrid har ikke mulighet til å skaffe de 150 millionene United krever.

Samtidig skriver spanske Marca at Real Madrid har gitt opp Pogba og nå går for Donny van de Beek i stedet.

07.55: – United har trukket seg fra Paulo Dybala-samtalene, og er ikke interessert i Mario Mandzukic eller Bruno Fernandes.

Det eksploderte med nytt fra United-journalistene søndag kveld. Les alt her!