Rekordkjøpet er klart – Maguire signerer for seks år

Manchester United bekrefter at Harry Maguire har signert for klubben.

– Ole vil bygge et lag som kan vinne trofeer. Nå gleder jeg meg til å møte de nye lagkameratene mine og komme i gang med sesongen, sier 26-åringen i sitt første intervju som United-spiller.

Maguire kommer fra Leicester for 80 millioner pund og har signert en seksårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

– Jeg er veldig glad for å signert for denne fantastiske klubben. Jeg har hatt en fin tid i Leicester, og jeg vil takke alle i klubben og deres fans for støtten jeg har fått de to siste sesongene. Det var en fantastisk mulighet da Manchester United tok kontakt, sier Maguire i pressemeldingen.

Nyheten om Maguire-kjøpet sprakk fredag ettermiddag etter at midtstopperen var utelatt av Leicester-troppen som skulle møtte Atalanta samme kveld. Den medisinske sjekken ble gjennomført søndag.

Her kan du lese det første intervjuet!

SEKS ÅR: Harry Maguire signerte en seksårskontrakt med United.

Det er ventet at Maguire skal bære drakt nummer fem på Old Trafford som tidligere har blitt brukt av blant andre Rio Ferdinand og Ronny Johnsen.

Ole Gunnar Solskjær er strålende fornøyd med sitt tredje kjøp som United-manager.

– Harry er en av de beste midtstopperne i fotballen. Han leser spillet godt og har en sterk tilstedeværelse på banen, samtidig som han er rolig under press. I tillegg er han god med ballen og er en trussel i boksen. Jeg tror han vil gå godt inn i gruppen vår, både på og utenfor banen, sier Solskjær.

– Han har en flott personlighet og er et godt tilskudd. Jeg vil ønske Harry velkommen til Manchester United. Vi gleder oss til å jobbe med ham inn mot den nye sesongen.

RØD DJEVEL: Harry Maguire ble presentert som United-spiller mandag formiddag.

Tidenes dyreste

Ifølge rapportene betaler Manchester United 80 millioner pund for Maguire, noe som gjør ham til tidenes dyreste forsvarsspiller foran Virgil van Dijk som ble kjøpt av Liverpool for 75 millioner pund i 2018.

– Der får de en moderne stopper, i den betydning at han kan mer enn bare å stoppe. Han fremstår som en leder på banen, om han er det verbalt vet jeg ikke, men han er iallfall det i kraft av kroppsspråk og autoritet, sa Brede Hangeland til united.no i forrige uke.

– Han er en meget god spiller som jeg har hatt sansen for siden han var i Hull City. Han vil være en klar forsterkning for Manchester United.

Leicester skal ha vært harde i forhandlingene om Maguire, som var ønsket av både United og City. Pep Guardiola gratulerte United med kjøpet på sin pressekonferanse etter søndagens Community Shield.

– Harry Maguire er en strålende spiller. En midtstopper i toppklasse. Vi var interessert, men vi hadde ikke råd, sa Guardiola.

– Han har så mange kvaliteter, så gratulerer til United med den signeringen.

LES OGSÅ:

REV: Harry Maguire spilte for Leicester i to sesonger.

Hvem skal ut?

Med Maguire i stallen har Ole Gunnar Solskjær nå seks midtstoppere tilgjengelig før 2019/20-sesongen.

Det er ventet at nysigneringen vil danne stopperpar med Victor Lindelöf, men om han blir å se fra start allerede i serieåpningen mot Chelsea er usikkert.

– Han har spilt en del i sommer, så vi får vurdere ham hvis og når han eventuelt blir klar, sa Solskjær etter sommerens siste oppkjøringskamp mot Milan.

I tillegg til Maguire og Lindelöf har nordmannen Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo og Axel Tuanzebe i stallen. Eric Bailly er ute med skade til jul.

LØVE: Harry Maguire var en av Englands beste spillere da de spilte seg til semifinalen i VM i Russland. Her feirer 26-åringen scoring mot Sverige.

Fra Hull til VM

Maguire startet sin profesjonelle karriere i Sheffield United, der han blant annet spilte finale i FA Youth Cup mot Manchester United. Midtstopperen skadet seg på Old Trafford og fikk en telefon fra Sir Alex Ferguson han aldri har glemt, en historie Andy Mitten skrev for united.no tidligere i sommer.

Som unggutt spilte Maguire hovedsakelig League One for Sheffield United før han ble hentet av Hull, der han etter hvert stiftet bekjentskap med Mike Phelan.

TIGER: Harry Maguire debuterte for Hull som 21-åring i Europa League.

Da Hull rykket ned i 2017 ble han hentet til Leicester for 12 millioner pund. 26-åringen har vært solid i midtforsvaret sammen med Jonny Evans, og fikk sitt absolutte gjennombrudd i VM i 2018.

José Mourinho skal i likhet med Solskjær ha bedt klubben om å signere Maguire forrige sommer, men fikk ikke ønsket sitt oppfylt.

Maguire er Uniteds tredje signering denne sommeren. Tidligere har klubben hentet Daniel James og Aaron Wan-Bissaka.

LES OGSÅ: