Våre vurderinger om laget mot Real Sociedad

Publisert Sist oppdatert

Bortekamp mot spanske Real Sociedad i italienske Torino. Det er det som venter United torsdag kveld.

Før pressekonferansen onsdag føltes det ut som et noe vanskelig laguttak, men etter Ole Gunnar Solskjærs skade-oppdateringer føles det noe lettere.

Så er det et par ting som vi tror ligger i bunn.

Etter de sure poengtapene mot Everton og WBA den siste drøye uka så ønsker ikke United en ny skuffelse i Torino.

Det er også verdt å huske på at denne kampen spilles før Newcastle hjemme, mens neste ukes returkamp spilles før en tøffere uke med toppkamper mot Chelsea og City. United vil nok helst slippe å stille med toppet lag i returkampen.

Det betyr – tror vi – et noe sterkere lag i Torino enn det kanskje kunne vært.

Det er også verdt å ta med seg at før bortekampen mot Club Brugge på samme sted i Europa League forrige sesong så byttet Ole Gunnar Solskjær ut seks spillere fra forrige kamp.

Vi har også seks endringer på laget fra WBA-kampen til denne.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Paul Pogba er fortsatt ute, og onsdag offentliggjorde Solskjær at Donny van de Beek og Edinson Cavani heller ikke reiste til Torino.

I tillegg skulle Scott McTominay og Anthony Martial sjekkes på kampdagen. Begge må vel da sies å være usikre.

Eric Bailly var imidlertid tilbake på benken mot WBA sist, og skal nå ha nok treningsdager bak seg til å være aktuell fra start igjen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sociedad-kampen er 12.00 torsdag


Dean Henderson – Holdt nullen mot West Ham forrige uke, har vært cupkeeper hele sesongen og har også gjort sakene sine godt nok til at det er naturlig å slippe ham til også videre i disse kampene. Det mest spennende med Henderson er egentlig mest om han etter hvert kan utfordre De Gea også i ligaen.

Aaron Wan-Bissaka – Når skal han få hvile? Det kunne kanskje vært i denne, men Real Sociedads store stjerne, Mikel Oyarzabal, har et utgangspunkt som venstrekant. Da virker det fornuftig å møte ham med vår beste høyreback.

NØKKELSPILLER TORSDAG: Aaron Wan-Bissaka får ansvaret med å nøytralisere Sociedads største stjerne.

Eric Bailly – Inn på laget igjen, nå for å ta ut målfarlige Aleksander Isak. Taklet sju kamper på én måned i desember og januar før han forsvant ut med skade igjen, og nå handler det om å spille seg inn på laget og holde seg skadefri. Da handler det om å matches riktig, og også levere når han får sjansen – akkurat som han gjorde det i desember og januar.

Harry Maguire – Spiller det meste, og uansett hvor mye kritikk kapteinen får eksternt så skinner stjernen hans så trygt hos en manager og i et trenerteam som nok ikke vil bytte ut mer enn to mann i backrekka til en så viktig kamp.

Alex Telles – Gjorde tidvis en god nok jobb mot West Ham, og det føles ut som riktig kamp å igjen hvile Luke Shaw fra start i. Telles er en av de spillerne like utenfor førsteelleveren som må få kamper, som må holdes varm.

Nemanja Matic – Pogba er ute, Van de Beek er ute og McTominay er usikker. Da er det egentlig bare to mann igjen for Solskjær å velge mellom. Serberen er da et naturlig valg til å dekke rom foran backrekka.

Fred – Igjen, Pogba og Van de Beek er ute, McTominay er usikker, da må faktisk Fred spille.

MÅ SPILLE: Det positive er at Fred skal være en av dem som restituerer raskt.

Mason Greenwood – Startet ikke mot WBA sist, noe som Solskjær kanskje angret på med fasit i hånd. Har vist stabil form over flere uker nå, er bare 19 år, fikk ny kontrakt tirsdag, er full av energi og det er bare å dytte ham inn på laget igjen her og de neste kampene hvis han fortsetter å vise form.

Bruno Fernandes – Vi lekte litt med Mata-tanken i 10er-rollen her, men når vi tror den sentrale midtbanen blir Matic og Fred så kan ikke spanjolen starte. Den trioen sentralt går ikke. Dermed må Fernandes i aksjon, i en kamp United så veldig gjerne ønsker et godt resultat i.

Daniel James – Med dette laget er det om å gjøre å gjøre en profesjonell og god jobb i Torino, legge grunnlaget og hvis det er noe man vet man får med James så er det en som gjør jobben sin. Er stort sett fast inventar på innbytterbenken, men med tryggheten på hva man får fra ham så virker dette som en passende kamp for waliseren.

Marcus Rashford – Med Cavani ute og Martial usikker så er det litt det samme her som på den sentrale midtbanen – Rashford må spille. Denne gangen altså som midtspiss.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sociedad-kampen er 12.00 torsdag


Alternativene:

Scott McTominay og Anthony Martial – Begge nevnt som usikre onsdag. Begge skal testes torsdag. Det kan selvsagt bety at én eller begge blir klare igjen, men om det er noe som helst risiko så virker det ikke direkte smart å gamble med dem torsdag.

Juan Mata – Vi lekte som nevnt litt med ham fra start, men spanjolen har altså ikke spilt siden Watford-kampen tidlig i januar. Det sier litt om posisjonen hans i troppen, og slik resten av laget er satt opp så er vi svært skeptiske til om han sendes utpå fra start. Kanskje er det mer naturlig å tenke hjemmekampen – hvis United får med seg et positivt resultat fra Italia.

Vi blir overrasket om Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Brandon Williams eller Amad Diallo spiller i denne, og tror som nevnt også at Luke Shaw hviles her.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sociedad-kampen er 12.00 torsdag

Real Sociedad

Ligger på 5. plass i La Liga, kun med Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid og Sevilla – Uniteds overmenn i forrige sesongs Europa League – foran seg på tabellen.

Formen er også bra. De har kun ett tap i La Liga i 2021, og det kom allerede 9. januar da de røk 3-2 borte mot Sevilla.

Ingen bør altså undervurdere dette laget, som også har uavgjort mot Barcelona, Napoli og Real Madrid denne sesongen.

SOCIEDAD-STJERNE: Mikel Oyarzabal er venstrekant i Real Sociedad.

De har flere kjente spillere i troppen.

Adnan Januzaj har som mange vet fortid fra United, David Silva var stjerne i City senest forrige sesong, svenske Aleksander Isak har fem mål på sine fem siste kamper og Mikel Oyarzabal får godt med spilletid på det spanske A-landslaget. Veteranen Nacho Monreal hadde også flere gode år bak seg i Arsenal.

Miguel Moya og Luca Sangalli er ute med skader, men det har de vært lenge nå.

Real Sociedad borte mot Getafe i helga (seier 1-0): Remiro – Zaldua, Elustondo, Zubeldia, Monreal – Illarramendi – Januzaj, Silva, Merino, Oyarzabal – Isak

Powered by Labrador CMS