U21-gutta i finalen

Manchester Uniteds unggutter slo Liverpool i Premier League U21-semifinalen.

Warren Joyces unggutter møter Chelsea i finalen.

Manchester United kom seg til semifinalen i U-21 Premier League på dramatisk vis da de slo Reading 3-2 på Madejski Stadium forrige torsdag.

Med Phil Neville, Paul Scholes og om lag 300 oppmøtte United-supportere hadde Warren Joyce i oppgave å slå erkerival Liverpool på prestisjetunge Anfield for å ta seg til finalen i seriesluttspillet med tilbakekalte Tom Lawrence fra start.

Og det klarte de, takket være en nydelig distansescoring av Andreas Pereira som sørget for kampens eneste mål.

Det var imidlertid to forskjellige lag fra de som møttes i høst da Liverpool vant 4-2 over United. Scousernes tomålsscorer Fabio Borini er nå på utlån i Sunderland, mens Uniteds målscorer Adnan Januzaj har tatt steget opp til førstelaget.

KLARE: Lagene som startet på Anfield.

Kampen startet med svært høy intensitet og vilje hos begge lag, men det var United som kom med den første store sjansen. I det 6. minuttet mottok Wilson ballen fra et rotete Liverpool-svar, men alene med Liverpools sisteskanse satte han ballen i stolpen.

Da kampuret viste 10 minutter spilt kunne Liverpools Lussey sendt vertene i ledelsen ved et langskudd fra 22 meter, men skuddet gikk et par meter utenfor Amos’ mål.

Liverpool var laget som hadde ballen mest, men et etablert United-forsvar hindret scouserne i å utrette noe som helst foran mål, og United – og spesielt Janko – var på hæla omtrent gjennom hele førsteomgangen.

Like før pause fikk imidlertid gjestene uttelling. Stortalentet Andreas Pereira gjorde som han gjorde mot West Ham for noen måneder siden. Fra utenfor venstre hjørne av 16-meteren curlet han ballen i lengste kryss på vakkert vis.

Andreomgangen starter like aggressiv som første omgang.

Men de store sjansene uteble – i likhet med de første 45 minuttene. Sett bort i fra et par distanseskudd fra United og noen Liverpool-kontringer var det få sjanser å melde om etter 25 minutter ut i andreomgangen.

Sjansene kom imidlertid for vertene etter hvert. I løpet av fire minutter kunne Liverpool ha vært i ledelsen. I det 81. minuttet ble et vakkert innlegg slått inn i feltet etter et frispark, men Kristoffer Petersons heading gikk like over United-buret.

Tre minutter etterpå burde de også ha utlignet. Fire-fem meter fra mål mottok Jordan Lussey ballen, skjøt rett på Ben Amos som måtte gi en retur som spratt rett i bena på innbytter Vilyan Bijev, men forsøket gikk milevis over fra bare et par meter.

Det ble med forsøkene for vertene, og United vant dermed fortjent 1-0 på Anfield etter den ene Pereira-scoringen.

Wilson måtte gå av på tampen av kampen med en liten skade, og ble byttet av til fordel for Harrop, men ifølge unggutten selv er det ikke noe alvorlig.

– Det er ikke noe alvorlig. Jeg er klar til finalen, sa 18-åringen til United.no

Se kampinfo og live-oppdateringer nedenfor.

Liverpool 0-1 (0-1) Manchester United

44. min.: 0-1 A. Pereira

Sted og tid: Anfield, Liverpoo, klokken 20.45
Turnering: U21 Premier League-sluttspill, semifinale
TV: TV 2 Sumo / MUTV.

United: Ben Amos, Guillermo Varela, Reece James, Ben Pearson, Patrick McNair, Charni Ekangamene, Saidy Janko, Joe Rothwell (James Weir, 57.), James Wilson (Josh Harrop, 83.), Tom Lawrence (Donald Love, 89.), Andreas Pereira
Benk: Joel Pereira, Matthew Willock

Liverpool: Ryan Fulton, Ryan McLaughlin, Brad Smith, Rafael Paez, Lloyd Jones, Jordan Williams, Kristoffer Peterson, Jordan Lussey, Jack Dunn, Cameron Brannagan, Joao Carlos Texeira
Benk: Connor Randall, Danny Ward, Joe Maguire, Harry Wilson, Vilyan Bijev

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

20.17: Vår journalist på stedet, Eivind Brennhovd Holth, kan meddele at United-laget er i oppvarming.

OPPVARMING: Det klargjøres.

20.42: I den grad en U21-kamps viktighet kan vurderes på bakgrunn av antall profiler som er tilstede må det kunne sies at semifinalen på Anfield er stor. Michael Owen, Danny Higginbotham, Owen Hargreaves og Neil Mellor er noen av de som har blitt observert – alle på oppdrag for ulike TV-stasjoner. United-fansen hadde fått 500 billetter til kampen, men det kan ikke være mer enn 200-250 stykker som har tatt turen fra Manchester. På The Kop på motsatt side er det rundt 4000-5000 tilskuere. Den fremmøtte United-fansen lager imidlertid mye mer lyd enn Liverpool-fansen fem minutter før kampstart.

20.45: Kampens dommer er Michael Oliver.

1: Kampen er i gang.
3: Lawrence hadde et frispark utpå kanten av 16-meter, men innlegget gikk forbi alle.
4: Høy intensitet og vilje innledningsvis.
6: Stolpeskudd! James Wilson får ballen av Liverpool-forsvaret, men alene med Fulton plasserer spissen ballen i stangen med innsiden av venstre. Den setter Wilson 9/10 ganger og river seg i håret av fortvilelse.
10: Liverpools Lussey skyter fra 20-22 meter – går et stykke utenfor.
14: Janko virker særdeles frisk for gjestene.
22: Tom Lawrence med en nydelig takling på en Liverpool-spiller. Dessverre for unggutten ser Oliver litt feil på situasjonen, og straffer ham med gult kort og gir Liverpool et frispark.
23: Frisparket blåses over fra 30 meter.
29: Kjempesjanse for United. Corner slås inn, McNair skyter på mål fra fire-fem meter, Fulton redder først, glipper ballen, men får til slutt tak i ballen igjen.
32: Liverpools Lloyd Jones er nede med en ankelsskade med betydelige smerter. Ser ut til å komme seg på beina igjen.
43, MÅL!!: United i ledelsen ved Andreas Pereira. En nydelig scoring. Fra 20 meter curler han ballen i lengste like utenfor 16-meteren.
45+8: PAUSE!

FØRSTEOMGANG: United med ballen på høyrekanten.

Ved halv tid på Anfield er det på sin plass å meddele at de, om lag, 300 oppmøtte United-supporterne lager mye mer støy enn de 4000 oppmøtte Liverpool-supporterne. Ellers har U-21-sjef Warren Joyce i kjent stil stått i teknisk sone i 48 minutter og skreket på guttene sine, mens Phil Neville og Paul Scholes ser kampen fra tribuneplass.

45: Kampen er i gang igjen.
46: Lawrence drar seg forbi tre-fire Liverpool-forsvarere og skaffer et frispark i ok posisjon.
46: Frisparket tok han selv (om lag 27 meter unna), men gikk rett i Liverpool-muren.
52: Pereira forsøker fra cirka samme posisjon som da han scoret, men fikk ikke samme sving på kula denne gang.
56: United gjør bytte. Joe Rothwell byttes av til fordel for James Weir.
56: Pereira stormer nedover Liverpools høyreside, grisetakles av Rafael Paez som får gult kort.
68: Distanseskudd fra Lawrence stryker stolpen.
70: Denne gangen er det Lawrence’ tur til å grisetakles på venstrekanten.
72: PLiverpools Peterson slår en stikker inn i feltet, men en offensiv Amos plukker den opp enkelt.
74: United har så langt gjennomført en strålende kamp – spesielt defensivt. Bunnsolid, og Liverpool kommer knapt til muligheter.
81: Hjemmelaget med kampens første(!) store mulighet. Et frispark slås inn i feltet, men Peterson heading går like over United-buret.
82: Wilson går av med skade, og inn kommer Josh Harrop.
84: KJEMPESJANSE for Liverpool! Lussey – igjen – mottok ballen fra fire-fem meter og skjøt rett på Amos, returen spratt rett til innbytter Bijev som sendte ballen milevis over fra bare noen meters hold.
85: United stormer mot finalen!
89: Liverpools Joao Texeira skyter fra like utenfor 16-meteren, men skuddet går et par meter utenfor mål.
90: Fem minutter legges til.