Hårfin seier mot Stoke

REFERAT: Marouane Fellaini og Marcos Rojo brukte hårtustene til å sikre Uniteds fjerde seier på rad.

For andre gang på fire dager fikk United besøk på Old Trafford, og etter 3-0 seieren mot Hull var optimismen stor på Drømmenes Teater. Før kampstart var det ventet at Louis van Gaal kom til å stille med samme lag mot Stoke, bortsett fra en lyskeskadet Ángel Di María.

Argentineren var som ventet ute, men det var også Wayne Rooney som slet med en ankelskade han pådro seg mot Hull.

Modig nok valgte United-manageren å gi 19 år gamle James Wilson sjansen på topp med Robin van Persie fremfor rutinerte Falcao. Ellers tok Ander Herrera som ventet plassen til Di María, mens resten av laget var uendret fra Hull-kampen. Michael Carrick fikk kapteinsbindet.

Manchester United – Stoke City 2-1 (1-1)

1-0: Fellaini (21), 1-1: Nzonzi (39), 2-1: Rojo (59)

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Rojo, Young, Herrera (Fletcher 86), Fellaini, Carrick, Mata (Januzaj 90+2), Van Persie, Wilson (Falcao 78).

Stoke City: Begovic, Bardsley, Shawcross, Wilson, Pieters, Cameron, Nzonzi, Ireland (Arnautovic 82), Bojan, Assaidi (Crouch 77), Diouf.

Innledningsvis slet United med å finne samme rytmen som resulterte i tre mål mot Hull, og det var tydelig at Stoke var et bedre organisert lag enn Steve Bruce sine menn.

Etter et drøyt kvarter fikk likevel hjemmelaget en stor mulighet da Begovic spilte ballen rett i beina på Van Persie. Nederlenderen spilte så ballen 45 grader ut til Herrera som banket ballen svakt over. Fem minutter skulle imdlertid United likevel få målet sitt da Mata og Herrera rullet opp langs venstrekanten. Innlegget til sistnevnte var klasse og fant pannebrasken til Fellaini som kom stormende bak et Stoke-forsvar som ante fred og ingen fare og stanget inn ledelsen.

Manchester United v Stoke City - Premier League

Wilson kunne kanskje fått en straffe etter en halvtime etter en kakk på hælen, men det var situasjonen noen minutter senere som skulle bli samtaleemne for fotballeksperter i alle verdens TV-studio i pausen.

Etter en duell ble Fellaini liggende med smerter i nakken. Stoke og Bojan spilte imidlertid videre, mens dommer Moss ikke forholdt seg rolig. Etter et Smalling-brudd trillet ballen så til Nzonzi som banket ballen i hjørnet på direkten til 1-1.

Rett før pause kunne Fellaini gjort sitt andre for dagen da han fikk sendt i vei et skudd fra tre meter etter et Young-frispark, men Begovic reddet mesterlig.

I andre omgang ble United båret framover av et høylydt Old Trafford. Og etter et 59 minutter fikk også fansen betalt for støtten. Et presist frispark fra Mata fra høyrekanten tocuhet så vidt hårtustene til Rojo – i alle fall ifølge ham selv –  før ballen spratt i hjørnet. Dermed hadde hjemmelaget fått den tidlige scoringen de håpet på.

United virket komfortable, fortsatte å male på framover og skapte noen brukbare halvsjanser. Etter 70 minutter stormet Wilson mot Stoke-forsvaret og burde kanskje ha spilt fri makker Van Persie. Det gjorde han ikke, og avslutningen suste utenfor.

Etter 78 minutter var det imidlertid slutt for Wilson i hans andre kamp fra start for United da Falcao erstattet 19-åringen.

To minutter på overtid virket det imidlertid som Stoke skulle klare det utrolige da de skapte tre eventyrlige sjanser. Først endte et Bojan-innlegg hos ex-red Diouf. Han stupte fram og headet fra to meter, men De Gea reddet utrolig nok. Ett minutt senere var Stoke tilbake i Uniteds 16-meter igjen, og kun to redninger på strek reddet United fra å tape to poeng på overtid.

En fantastisk avslutning i en ellers ganske rolig affære, og United kan til slutt takke høyere makter for at de slapp med skrekken.