Erik ten Hag, pressekonferanse, 15. februar 2024.

– Vi må forsterke oss med kvalitet i nøkkelposisjoner denne sommeren

Publisert Sist oppdatert

På del to av Erik ten Hags pressekonferanse ble det snakk om hvor gode United egentlig ville vært uten skadene, og om en uten skader vil være i stand til å utfordre om ligatittelen. 

Ten Hag ville som ventet ikke si det, men han la ikke skjul på at en skulle sett et bedre United-lag denne sesongen. 

– Dette året har vi stått stille, men når alle er tilgjengelige så kjemper vi definitivt om topp fire, det føler jeg meg sikker på. Det er ikke lenger to eller tre lag det står mellom i Premier League, vi har Villa, Spurs, Newcastle, og vi må ikke glemme Chelsea. Det er mange gode lag, seks-sju lag som alle kjemper om topp fire, og vi er et av de lagene. Vi er ikke nå i en posisjon hvor vi er i stand til å kjempe om å bli nummer én eller to, det er bare fakta, men jeg tror vi kan komme nærmere om vi har et godt overgangsvindu.

Erik ten Hag håper på et godt overgangsvindu.

Ten Hag prøvde å forklare hvordan United prøvde å skape fremgang før denne sesongen, en fremgang som så har uteblitt.

– Fra hvor vi var sist sesong, hvor vi hadde 30 mål fra «Rashy», så hentet vi en spiss i Rasmus Højlund, og vi hentet inn en kvalitetsmidtbanespiller i Mason Mount. Vi ønsket å spille oss mer ut bakfra, og vi hentet inn en god målvakt. Da vil en kunne komme seg nærmere, sa Ten Hag, vel vitende om at ting ikke gikk etter planen der: 

  • Rashford har bare scoret 8 mål denne sesongen.
  • Mount har nesten ikke har spilt.
  • Planene om å spille seg bedre ut bakfra har blitt en del hindret av alle skadene i forsvar.

– Vi må forsterke oss med kvalitet i nøkkelposisjoner denne sommeren, men også i stallens dybde, noe som er en av lærdommene fra denne sesongen, sa Ten Hag.

Han fikk også spørsmål om hvorfor Rashford egentlig scorer så mange færre mål denne sesongen, etter at han også hadde fått spørsmål om Rashford på del én av pressekonferansen.

– Det er et interessant spørsmål. Han vet hvorfor, og jeg vet hvorfor. Det handler om ham selv, men har også selvsagt med laget å gjøre. Som jeg allerede har sagt, så har angrepsspillet vårt blitt mye bedre etter vinteren, men før det var ikke angrepsspillet vårt godt nok. Jeg mener det alltid handler om de to faktorene jeg nevnte: om laget, og om han selv. De tingene henger selvsagt sammen.

Marcus Rashford og Alejandro Garnacho i eufori etter førstnevntes 3-3-scoring i 4-3-seieren mot Liverpool, 17. mars 2024.
Rashford feirer det viktige 3-3-målet mot Liverpool, men det har blitt for få slike øyeblikk denne sesongen.
Powered by Labrador CMS