Rett vest mot laget fra nordøst

REFERAT: United klarte aldri å finne veien til gjestenes mål, og måtte tåle nok et tap på hjemmebane.

Etter å ha slått Norwich 4-0 i Ryan Giggs’ første kamp som manager, var forventningene høye da nedrykkstruede Sunderland kom på besøk.

Men, gjestene hadde slått Chelsea, og tatt poeng fra Manchester City, i løpet av de siste kampene, og skulle på ingen måte undervurderes.

Ryan Giggs sa før kampen at spillerne hadde jobbet veldig godt på treningsfeltet den siste uken, men etter å ha sett første omgang på Old Trafford, kan man spørre seg hva han mente med det.

United hadde ballen mye, og det manglet ikke på innlegg inn i Sunderlands målområde. Problemet var at kvaliteten på løpene og innleggene, aldri var god nok samtidig, og Vito Mannone i Sunderland-målet ble aldri satt på prøve.

Det var ingen tvil om at United var det beste laget på banen, og noen sjanser fikk de. Juan Mata satte to avslutninger på mål, men innenfor keepers rekkevidde. Michael Carrick hadde et flott innlegg fra høyre, som John O’Shea nesten satt i eget nett.

[poll id=»77″]Bortelaget scorer

Men omgangens eneste mål skulle komme til bortelaget. Connor Wickham, som har vært i storform den siste tiden, fikk ballen ute på høyresiden.

Med Darren Fletcher på seg, burde han ikke fått lov til noe som helst, men skottens press var i aller høyeste grad kritikkverdig, og Wickham fikk legge inn fra hjørneflagget. Inne i feltet ventet Sebastian Larsson.

Svensken burde blitt plukket opp av Rio Ferdinand, men 35-åringen stod fast som en saltstøtte inne i 16-meteren, og så på at Sunderland-spilleren satte ballen hardt og lavt nede i hjørnet.

Andre omgang

Ingen av oss fikk høre hva Giggs sa til spillerne i pausen, men det var nok ikke mye skryt å få etter de første 45 minuttene. Andre omgang startet likevel på samme måte.

United førte kampen, og kom seg til mange innlegg, men bortelagets 16-meter var så pakket av spillere, at det aldri ble virkelig farlig. Januzaj fikk komme inn for Nani, og unggutten skapte umiddelbart mer på venstresiden.

Men også hans innlegg endte som regel på hodet til en forsvarer. Sunderland skapte så godt som ingenting fremover på banen, og da det gjenstod 25 minutter, valgte Giggs å sette alt inn, og slang inn Robin van Persie og Danny Welbeck, for Juan Mata og Ashley Young.

Ingen sluttspurt

Manchester United v Sunderland - Premier League
SKUFFET: David De Gea fikk lite hjelp av forsvaret sitt på scoringen.

Tottenhams tap mot West Ham tidligere på dagen, betydde at en seier ville gi United førersetet i kampen om en Europa League-kamp.

Men, det var likevel lite som tydet på at det stod noe på spill for United-spillerne. Van Persie beveget seg bra, og et av løpene hans kunne fort ført til scoring, hadde det ikke vært for en våken Wes Brown.

De største sjansene mot slutten av kampen, kom likevel fra Sunderland, som traff både stolpen og tverrliggeren. Dermed var gjestene nærmere 2-0 og 3-0, enn United var en utligning.

Etter 90 minutter med unøyaktighet i pasningsspill, dårlige løp, og ukonsentrasjon i eget forsvar, var det ikke mange som kunne si noe på at bortelaget tok med seg alle tre poengene hjem.

Ny (bunn-)rekord

Seieren var Sunderlands første på Old Trafford i Premier League noensinne (!), og det er første gang siden 70-tallet at United har tapt 7 kamper på hjemmebane i en og samme sesong.

For Sunderland, som lå syv poeng under nedrykksstreken for et par uker siden, betydde seieren at de nå lå tre poeng over.

Det betydde også at både Cardiff og Fulham er uten sjanse til å ta dem igjen, og at de dermed rykket ned fra Premier League. ________________________________________________________________

Manchester United 0 – 1 Sunderland

30. min: 0-1 Sebastian Larsson United: De Gea, Jones, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani (Januzaj 52. min), Carrick, Fletcher, Mata (Van Persie 66. min), Young (Welbeck 66. min), Hernandez Innbyttere: Amos, Smalling, Valencia, Smalling, Fellaini