Ryktesaker, uke 39

– Arsenal og United kjemper om underskriften til denne Juventus-stopperen.

United.no samler ryktene om Manchester United og gjengir her ryktene om mulige overganger som klubben kan bli involvert i. Men vi understreker at dette er rykter.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 28. september:

15.25: Det er ikke til å stikke under stol at Manchester United har problemer med den defensive dekningen. Følgelig skal Van Gaal være interessert i å forsterke de bakre rekkene i januar. Nå melder Tutto Mercato at Arsenal og United kjemper om underskriften til Angelo Ogbonna. Den fysiske Juventus-stopperen skal angivelig være frustrert over mangelen på spilletid i Torino-klubben, og kan være åpen for en overgang i januar.

Lørdag 27. september:

10.29: Ifølge Goal.com, som ikke kan sies å være medias fanebærer når det gjelder pålitelige rykter, er Arsenal klare til å by på Chris Smalling. Midtstopperen interesserte Arsenal også før Sir Alex Ferguson sikret seg tilslaget, og nettstedet skriver at 24-åringen kan være tilgjengelig for £10 millioner.

Fredag 26. september:

18.55: Carlo Ancelotti mener at Cristiano Ronaldo-ryktene, som også har blitt snakket om av ganske så pålitelige journalister, er bare tull og tøys. Det kan du lese mer om her. Så kan en jo spørre seg: Kunne Ancelotti egentlig sagt noe annet…?

08.05: Det vil trolig koste United rundt £60 millioner å hente Cristiano Ronaldo hjem til Old Trafford til sommeren. Overkommelig? Joda, isolert sett. Men vent til du hører lønnskravet. Det kan bli vanskeligere å innfri overfor en spiller som fyller 30 i februar. Flere medier, deriblant seriøse The Guardian, melder nemlig at det vil ligge på £20 millioner i året, eller £400.000 per uke! Alt i alt vil en overgang i realiteten kunne koste £140.000. Det siste beløpet skal United-ledelsen selv ha kalkulert seg frem til. Basis for disse fantasisummene hevdes å stamme fra spillerens egne rådgivere.

Tordag 25. september:

16.25: Ifølge The Express skal både Barcelona og Real Madrid være interesserte i å hente Robin van Persie neste sommer. 31-åringen skal være misfornøyd med tilværelsen etter Radamel Falcaos ankomst, og nederlenderen skal angivelig ønske seg bort fra Manchester-klubben.

14.45: Toni Kroos skal ha vært innstilt på å skrive under for United, men ombestemte seg da Louis van Gaal ble ansatt. Det er Jan Åge Fjørtoft som hevder dette. Her er saken.

14.40: Metro hevder at Anderson kan være på vei til – ja, hold deg fast – India! Han skal være en av flere spillere, deriblant tidligere Chelsea-spiller Adrian Mutu og franske David Trezeguet, som står på ønskelisten til Superligaklubben FC Pune City. Les mer her.

09.30: The Daily Express skriver at Louis van Gaal ønsker å styrke forsvarsrekken sin med Valencia-stopperen Nicolas Otamendi. Den 26 år gamle argentineren var også i forrige sesong nevnt i forbindelse med United (forresten, hvem var vel ikke det?), men havnet isteden i La Liga etter overgang fra Porto. Deretter fulgte utlån til brasilianske Atlético Mineiro, før han debuterte for Valencia så sent som den 23. august.

Onsdag 24. september:

21.45: For seint å sikre seg Toni Kroos nå, men han kunne endt i United. Ifølge Fjørtoft var det Kroos som ombestemte seg etter at Van Gaal tok over:

09.25: United snuser på purung belgisk målvakt ..? 185 centimeter høye Mile Svilar er for tiden del av Anderlecht-akademiet. Han ble født tre måneder etter Uniteds trippeltriumf i 1999!

09.15: Aston Villa-stopper Ron Vlaar skal være klar til å starte forhandlinger om en ny kontrakt med Birmingham-klubben, men ifølge The Mirror  holder han fortsatt alle muligheter åpne. Nederlenderen, som spilte en god VM-turnering  under Louis van Gaal, har i den senere tid vært koblet til United. Mer her.

09.00: United vurderer muligheten for å hente en gammel kjenning tilbake til Old Trafford i januarvinduet. Det er snakk om ingen ringere enn EM- og VM-vinner med Spania – Barcelona-stopper Gerard Piqué Bernabéu Den etterhvert 27 år gamle katalaneren forlot Old Trafford etter 23 førstelagsopptredener i 2008, fire år etter å ha ankommet som 17-åring fra moderklubben, FC Barcelona. Nå er det beryktede The Express som er kilden til denne saken, så i forhold til sannhetsgehalt advarer vi om at det er all grunn til å være på vakt.  Les mer her.

Tirsdag 23. september:

15.30: Byttehandel i sikte? United sies fortsatt å være interessert i Arturo Vidal, og sikter inn på januarvinduet. Juan Mata hevdes å være aktuell som bytteagn. Les mer om det her.

10.05: The Metro hevder at Manchester United ikke kommer til å gå for Cristiano Ronaldo. Årsaken sies å være frykt for at portugiserens tilstedeværelse vil føre til uro blant klubbens øvrige stjernespillere. Les mer her.

Mandag, 22 september:

20.30: Både United og Arsenal skal angivelig være på jakt etter Nederlands overraskelse Ron Vlaar, skriver Express på sine hjemmesider. 29-åringens kontrakt går ut etter sesongen, og denne situasjonen akter Van Gaal og Wenger å utnytte seg av i januarmarkedet for å lege sine defensive problemer. Men bare en av dem kan gå seirende ut av jakten på stopperens signering. Tiden vil vise.

13.30: En meget rolig dag på ryktefronten. Men når det endelig skjer noe er det ikke gode nyheter for United. Roma-direktør Mauro Baldissoni har gjort det ettertrykkelig klart at Roma ikke vil selge Kevin Strootman i januar.
– Vi gleder oss til å se Strootman tilbake på laget, og det nærmer seg. Vi har savnet ham og han er ikke til salgs, sier Baldissoni, ifølge Manchester Evening News.

08.00: Manchester United, byrival City og Arsenal følger Fulham-talentet Patrick Roberts med argusøyne. Fulhams 17 år gamle midtbanespiller har kontrakt til 2016, men klubben vil lytte til tilbud på rundt ti milloner pund i januar, skriver Daily Mirror.