Ryktesaker, uke 38

Ryker United på en ny Pogba-smell?

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 21. september:

08.40: Ryktemakerne er ikke nådige med Uniteds talenter i dag. Nå skriver Metro at Juventus følger nøye med på situasjonen til Adnan Januzaj. Belgieren har ikke fått like mye tillit som i fjor i kjølvannet av sommerhandelen, og den engelske avisen spekulerer i om vidunderbarnet kan se seg nødt til å prøve lykken et annet sted.

08.05: Manchester Uniteds supportere ergrer seg fremdeles over måten de mistet juvelen Paul Pogba, som har blitt en stor stjerne både i Juventus og på det franske landslaget. Nå skriver Daily Mail at United frykter å oppleve det samme med Andreas Pereira. 18-åringens kontrakt går ut sommeren 2015, og det blir spekulert i om brasilianeren kan forlate klubben for å få mer spilletid. Det mest sannsynlige er nok imidlertid at 18-åringen blir på Old Trafford, så foreløpig er det ingen grunn til panikk.

Lørdag 20. september:

10.45: Av litt mer ferskt stoff har det vært mye snakk om å hente Evertons James McCarthy til Manchester i det siste. Ifølge The Sun har Roberto Martínez erklært at midtbanemannen ikke er til salgs, og 23-åringen ligger samtidig an til å få en lønnsøkning på hele 50 % av hans nåværende lønn.

10.40: Ellers melder flere aviser at skal Kevin Strootman være et av hovedmålene i januar. Men det vet dere jo allerede.

10.30: Van Gaal kunne tenke seg Ronaldo, men tviler som kjent på at Madrid er villige til å la han gå.

Fredag 19. september:

12.15: Det kan trygt slås fast at det er særdeles stille tider på ryktefronten. The Express klarer imidlertid ikke å dy seg når de i dag skriver at Bruma, den unge portugisiske kantspilleren som i sommer valgte Galatasaray fremfor blant andre Manchester United, er ønsket av Monaco. Det antydes samtidig at United fortsatt er interessert i 19-åringen, og det samme gjelder visstnok også Chelsea. Men da må de skynde seg. Monaco hevdes nemlig å være villig til å legge £14 millioner på bordet for å hente Bruma inn som erstatter for spilleren de i sommer mistet til Real Madrid, colombianeren James Rodriguez. Les saken her.

Torsdag 18. september:

13,00: Den spanske nettsiden Fichajes.net linker Adnan Januzaj til «et mulig utlån», med sikte på å gi «en av Premier Leagues mest talentfulle spillere» spilletid og utviklingsmuligheter. Med Ángel Di María og Radamel Falcaos ankomst, blir det trolig lite annet enn spredte opptredener for 19-åringen, skriver nettstedet.

Onsdag 17. september:

18.50: … Og nå hiver BBC Wales seg på.

18.33: Skal vi tro «Sky Sources» ryker Ole Gunnar Solskjær fra Cardiff allerede i kveld.

18.15: Januarsigneringen Juan Mata har allerede vært heftig linket bort til italienske Juventus, og diverse aviser skrev at en overgang kunne ta plass allerede så tidlig som i januar. Men ifølge Daily Express, har Den Gamle Dame kastet øynene bort på Barcelonas Pedro. Kan det bety at de heller ønsker seg ham, og at Mata blir i United? Les mer om det her.

18.12: United-fans drummer om Ronaldo-retur, men ifølge den tysken avisen Bild, vil verdens beste fotballspiller kreve en ukelønn på rundt £500.000. Det hører med i historien at Bild mest sannsynlig ikke har særlig kjennskap til Ronaldos lønnskrav, og at dette til nå bare er spekulasjoner. Les mer om det på Independent.ie her.

09.15: Uttalelser til pressen kan tyde på at Uniteds  21 år gamle keeper Sam Johnstone vurderer å flytte på seg. Det er meldingen om at han ikke er en av de tre målvaktene Louis van Gaal vil satse på denne sesongen, som har fått den lovende sisteskansen til å vurdere alternativer. «Av og til må man tenke på hva som er best for en selv,» skal Johnstone ha sagt til pressefolk. Les mer her.

08.40: GiveMeSport hevder at Newcastle-keeper Tim Krul  er i Manchester Uniteds søkelys, og aktuell for en overgang i januar.  Hos bettingselskapet Paddy Power er United favoritter til å overta den 26 år gamle nederlenderen, foran Juventus, Napoli og Atlético Madrid. Tim Krul har vært i Newcastle siden 2006, og har i flere år vært ansett som en av Premier Leagues mest stabile burvoktere. Les mer her.

Tirdag 16. september:

09.45: Guillem Balague, Sky Sports’ ekspert på spansk fotball, var førstemann til å røpe at Di María var klar for United. Nå hevder han også at Ronaldo for alvor nærmer seg Manchester.

– Jeg er ganske sikker på når han vil gå. Det blir ikke denne måneden eller neste måned, men han ønsker å gå tilbake til Manchester United og alt ligger til rette, sier han. Les mer her.

08.40: Noen blir sikkert glade, men mange av dere nærmere dere nok lei av å lese navnet i ryktespalten. United-legende og Sky Sports-ekspert, Gary Neville, tror at en Manchester United-retur for Cristiano Ronaldo kan bli realitet – og at det er hold i uttalelsene til tidligere Real-president Ramón Calderón (se mandag 18:17) om at portugiseren ikke er helt fornøyd i Madrid-klubben. Les mer her.

Mandag 15. september:

18.17: Vi må vel ta med denne også: Det har blitt snakket mye om Cristiano Ronaldo de siste dagene, og at alt ikke er helt på topp for ham i Real Madrid akkurat nå, og at han skal være misfornøyd med blant annet salget av Ángel Di María. Daily Telegraph siterer Ramón Calderón, som var presidenten som hentet portugiseren til Madrid, på at at det visstnok skal være en misnøye med den nåværende ledelsen. Det blir derfor spekulert videre i om en overgang kan bli aktuell.

17.39: United er interesserte i 15 år gamle Tahith Chong, ifølge Daily Mail. Nederlenderen, som kan spille både på midtbanen og som spiss, blir tippet som en av de neste store fra det gode Feyenoord-akademiet. United skal ha invitert Chong over på prøvespill for å ta en bedre titt på ham.

15.45: Søndag meldte Daily Star at Manchester United skal være interesserte i både Kevin Strootman og Mats Hummels. Den engelske avisen har et mildt sagt frynsete rykte, og det oppfordres ofte til å ta deres rapporter med en stor klype salt.

Det er imidlertid en kjensgjerning at Louis van Gaal er en stor beundrer av den nederlandske midtbanespilleren, og en januarovergang har ligget i kortene lenge.

Mandag slang nok en avis seg på ryktene om den nevnte duoen. The Express skriver at Van Gaal ønsker å forsterke laget både Strootman og Hummels, og også Cristiano Ronaldo blir nevnt som et mulig overgangsmål. Du kan lese mer her.