– Kan bli en av de beste

Marcus Rashford får fortjent skryt fra flere hold.

– Dette var en lagprestasjon. Det krevde disiplin å følge kampplanen. Det handler ikke om å erstatte Zlatan, det handler mer om at hele laget må stå sammen og arbeide for et resultat. Jeg fikk øyekontakt med Herrera, og så slår han pasningen akkurat der jeg vil ha den. Heldigvis setter jeg den i mål. Det er noe som trengs i dette laget, sa den alltid ydmyke Marcus Rashford etter søndagens kamp mot Chelsea.

Mannen som slo den avgjørende stikkeren til Rashford, Ander Herrera, hadde en vanvittig forestilling mot de blå fra London. Sjeldent har Eden Hazard blitt gjort så anonym denne sesongen, og Twitter hadde det fyktelig morsomt med det hele. 

Eivind Brennhovd Holth vurderte baskeren som Uniteds beste mot Chelsea, men like bak fulgte vår #19.

– Fenomenal sesong

Husker dere da José Mourinho ble bekreftet som vår nye trener, og det ble hevdet at med det var Uniteds historie med unggutter over? Det gjør i alle fall vår portugisiske trener.

Kan bli så god han bare vil: Marcus Rashford.

– Jeg tror Rashford er nummer tre eller fire når det kommer til antall minutter på banen. Alle sa det ville være et problem for meg og de unge spillerne i klubben, men han er «alltid» på banen. Han spiller så og si hver kamp, og det er ikke mange kampene han har gått glipp av. Han spiller på venstrekant, høyrekant, i midten som enslig spiss eller sammen med en partner. Med tanke på fotballutdannelsen hans har dette vært en fenomenal sesong med masse erfaring, sa Mourinho til MEN.

José Mourinho legger til at han forventer enda flere mål fra stortalentet, men at forestillingen mot Chelsea rett og slett var ekstremt imponerende.

Portugiseren ønsket (naturlig nok) ikke å bekrefte om Zlatan Ibrahimovic fortsatt er selvskreven i Uniteds startellever, men om ikke annet vil Rashfords forestilling mot Chelsea skape noe hodebry for Mourinho.

Så langt denne sesongen har Marcus Rashford figurert i 43 kamper for Manchester United. Kun Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba er over han på listen. Det er mange kamper for en 19-åring, spesielt for en trener som «aldri» spiller med unge spillere.

– Kan bli en av verdens beste

Matteo Darmian hadde kanskje sin beste kamp for Manchester United på søndag, og så virkelig ut som en forsvarsspiller av den italienske skolen.

Imponerte mot Chelsea: Matteo Darmian.

– Måten han får den ballen forbi Begovic på var fantastisk. Rashford er en fantastisk spiller, og han er fortsatt veldig ung. Alle kvalitetene han besitter gjør at han er en veldig viktig spiller for oss. Han har potensiale til å bli en av verdens beste spillere, for han er så dyktig i alle aspektene av spillet sitt. Han har et bra skudd, smarte bevegelser og en utrolig fart.

– Det er vanlig at spisser periodevis ikke scorer så mye mål, men jeg håper at han fortsetter å produsere nå og på den måten hjelper klubben med å nå målene som er satt, sa Darmian til manutd.com.

På torsdag kommer Anderlecht på besøk til Old Trafford. Får vi se Marcus Rashford fra start igjen, eller er det duket for Zlatan tilbake på topp? Del gjerne din mening under!