– Juni er optimistisk

Det fremstår optimistisk å kunne starte opp igjen i juni, mener flere ledere innenfor fotballen. Onsdag har UEFA en videokonferanse, og spørsmål om kalenderen og kontrakter er ventet å bli sentralt.

Det har tidligere vært snakk om det å fullføre sesongen innen 30. juni, ideelt sett, noe som har fremstått som noe urealistisk. Nå snakkes det blant fotball-ledere om at det kan være urealistisk i det hele tatt å starte opp igjen sesongen i juni.

Det skriver velinformerte David Conn i The Guardian.

Om en ikke får fullført sesongen innen slutten av juni, så åpner det opp for en rekke nye utfordringer – hva skjer for eksempel med spillerkontrakter som går ut, eller lån som avsluttes?

Onsdag skal Europas 55 nasjonale fotballforbund ha et møte med UEFA, i tillegg til møter i England mellom PFA, Premier League og EFL, hvor blant annet spørsmål om forlengelse av spillerkontrakter vil stå sentralt.

FIFA åpner opp for å være fleksible når det gjelder spillerkontrakter, mens spillerforeningene samtidig ønsker å beskytte spillerlønningene så mye som mulig.

Det hele blir selvsagt et spørsmål om økonomi – for ikke alle klubber vil ha råd til slike løsninger, spesielt ikke hvis en ser litt nedover i divisjonene.

To arbeidsgrupper

UEFAs videokonferanse vil motta oppdateringer fra to arbeidsgrupper som ble oppnevnt 17. mars.

Den ene arbeidsgruppen vurderer kalenderutfordringene når det gjelder å starte opp igjen sesonger som nå er suspendert.

Den andre ser på de økonomiske, finansielle og lovmessige påvirkningene coronaviruset har.

Uansett hva slags konklusjoner som kommer, så blir det i alle fall spennende å se hva som kommer ut av dette møtet.

UEFA: Onsdag skal det være en UEFA-videokonferanse, hvor mange vanskelige spørsmål skal diskuteres.

Urealistisk med isolasjonsidéen

Flere aviser skrev for noen dager siden at en idé som skal ha litt støtte er å samle alle klubbene i en slags isolert leir, ala det fotballspillere normalt er vant til fra store mesterskap. Så skal det spilles kamper hver dag i juni og juli, og alle kampene skal sendes på TV.

Daily Mirrors David McDonnell har skrevet en sak hvor denne løsningen omtales som urealistisk. Christian Machowski, som gjennom firmaet ESEM jobber med toppklubbers reisevirksomhet, sier at det er veldig urealistisk å finne hotell-løsninger som alle klubbene vil være komfortable med, noe som blant annet har med avstand til både stadion og treningsfasiliteter.

Machowski påpeker i tillegg at det bare trengs at ett lag plukker opp smitte, enten det er en spiller eller leder, før denne turneringsløsningen er over.

– En kunne kanskje kommet unna med en miniturnering i Champions League, siden en må håndtere færre lag. Men her snakker en om 20 lag, og det er så mye som står på spill.