Fryktelig start for Van Gaal

KAMPREFERAT: Nydelig Wayne Rooney-scoring holdt ikke til poeng i ligadebuten til Louis van Gaal.

Lørdag ettermiddag kom Swansea fra Wales på besøk på Old Trafford for å pangstarte årets Premier League-sesong.

Mye har skjedd siden sist gang lagene møttes, og med den nye manageren Louis van Gaal ved roret, startet laget i en 3-5-2-formasjon med unggutter som Jesse Lingard og Tyler Blackett fra start.

Van Gaal som selv uttalte på fredagens pressekonferanse at spillerne var klare og at han ikke var nervøs foran oppgjøret har skapt store forventninger foran kampen, og bare seier mot Swansea ville være godt nok til å tilfredsstille United-fansen.

Det skjedde imidlertid ikke. Én Ki- og én Sigurdsson-scoring ble for mye for United, og Wayne Rooneys brassecoring var ikke mer verdt enn at han nå er ett mål nærmere å ta toppscorertittelen fra Sir Bobby Charlton.

[poll id=»80″]En relativt rolig start for begge lag, men det var hjemmelaget som var det førende laget innledningsvis, og kom til et par halvsjanser det første kvarteret. Wayne Rooney fikk sjansen etter om lag 15 minutter spilt, men skuddet hans fra 20 meter ble for svakt, og Swansea-målvakt Lukasz Fabianski kunne enkelt plukke ballen.

Skademarerittet fortsetter

18 minutter ut i kampen måtte nok en spiller føres opp på skadelisten. Jesse Lingard fikk seg en trøkk i duell med Swanseas Ashley Williams, og måtte gå av banen, mens Adnan Januzaj erstattet ungutten. Det er ennå usikkert hvor omfattende skaden er.

Minuttet senere holdt de rødkledde på å score. Phil Jones kombinerte med Juan Mata på høyrekanten, den siste pasningen ble litt lang, men engelskmannen rakk akkurat å fyre av en kanon mot nærmeste kryss før han ble felt av en Swansea-spiller. Skuddet ble reddet.

Men like etterpå gikk det motsatt vei. Et nydelig Swansea-angrep ble avsluttet ved Ki Sung-Yueng. Gylfi Sigurdsson mottok ballen like utenfor 16-meteren og trillet ballen videre til en velplassert koreaner som fra 20 meter sendte ballen i lengste hjørne bak David de Gea.

Da fløyta gikk til halv tid sto det 1-0 til Swansea, og det var nok en heller ublid Louis van Gaal som møtte spillerne i pausen ved halv tid.

Bytter og brassemål

Det var et helt nytt United-lag som entret gressmatta til andreomgangen. Ut gikk Javier Hernandez til fordel for Luis Nani.

Seks minutter ut i andreomgang kom endelig uttellingen etter uendelig mange dødballer. Juan Mata slo inn et cornerinnlegg som ble stusset videre av Phil Jones. Foran mål sto Rooney klar til å brasse inn ballen fra tre meter. En nydelig scoring av kapteinen!

I det 65. minutt kunne kapteinen ha gjort det igjen. Han skapte selv et frispark om lag 20 meter fra mål, og tok det selv. Dessverre for Louis van Gaal og Ryan Giggs måtte de se ballen klinke i krysstanga og ut.

IKKE NOK: Denne praktfulle Rooney-scoringen holdt ikke til poeng.

…Så var vi like langt

Men ti minutter senere scoret gjestene igjen. Nysigneringene Jefferson Montero og Gylfi Sigurdsson viste seg pengene verdt i den hvite trøyen. Montero slo inn fra venstre, Routledge på motsatt kant sleivsparket ballen som likevel traff Sigurdsson som avsluttet på direkten fra 12 meter. Skuddet ble såvidt reddet av De Gea, men ballen spratt i armen hans og over streken igjen.

Louis van Gaals menn virket å miste gnisten etter at Swansea tok ledelsen og kom aldri til de store sjansene, til tross for rungende supporterbrøl fra Stretford End.

Nederlenderen har selv sagt at han ikke stresser med å forsterke stallen – men kanskje denne forestillingen var en liten indikasjon på at United trenger et rivjern på midtbanen som tar tak i både det defensive og det offensive?

Nå er det bare å se fremover for Van Gaal, så håper vi at det blir seier når de røde djevlene reiser til Tyneside i håp om å røske med seg tre poeng ifra Sunderland.

Manchester United 1-2 (0-1) Swansea

28. min.: 0-1 Ki
53. min.: 1-1 Rooney
72. min.: 1-2 Sigurdsson

Gult: Blackett, Young

United: De Gea; Jones, Smalling, Blackett; Lingard (Januzaj, 24.), Fletcher, Herrera (Fellaini, 67.), Young; Mata; Rooney, Chicharito (Nani, 46.)

Uben.innb.: Amos, M. Keane, James, Kagawa