Dette er Adnans forbilder

Zinedine Zidane er én av Adnan Januzajs tre største favoritter. Gjetter du de to andre?

Alle fotballelskende barn har en fotballspiller eller to som de beundrer mer enn andre. Enten det er George Best, Johan Cruyff, Cristiano Ronaldo, Darren Fletcher eller William Prunier, skapes det favoritter som en beundrer og ser opp til av ulike årsaker. De kan være kule, gode, underholdende eller kjekke, men uansett ønsker du å se nettopp den spilleren spille.

Adnan Januzaj har også vært en purung gutt som har sett opp til og forsøkt å kopiere forbildenes triks. I det ukentlige nyhetsbrevet United Uncovered forteller Manchester Uniteds nye superungutt om hvilke spillere han så opp til da han var enda yngre enn det han er i dag.

BEUNDRET: Adnan Januzaj er så ung at han så opp til Kaká som liten. Brasilianeren er kun 31 år gammel.
BEUNDRET: Adnan Januzaj er så ung at han så opp til Kaká som liten. Brasilianeren er kun 31 år gammel.

– Som barn så jeg alltid på de store spillerne og de store navnene, og jeg elsket å se Zinédine Zidane, Juan Román Riquelme og Kaká. Det er vanskelig å velge ut én spiller, men jeg så spesielt på disse tre og likte hvordan de spilte, forteller han, og understreker hvor ung han faktisk er:

– Jeg var litt ung da Zidane hjalp Frankrike til VM-seieren i 1998,  men jeg så ham ganske mange ganger senere i hans karrière.

– Omgitt av fantastiske spillere

Januzaj prøvde ofte å kopiere stjernespillerne da han selv var ute på banen og lekte med ballen.

– Da jeg var ung, elsket jeg fotball så høyt og jeg likte virkelig å bare se på spillere. Hvis for eksempel Ronaldinho spilte, ville alle se hva han kunne utrette med de ferdighetene han hadde, uttalte den multinasjonale 19-åringen.

– Jeg fokuserte aldri bare på venstrebeinte spillere, for det er en rekke fantastiske høyrebeinte spillere også – Cristiano Ronaldo og David Beckham, for eksempel. Jeg er omgitt av fantastiske spillere her i United, og jeg lærer hver eneste dag, la han til.

Takknemlig

Uniteds nummer 44 forteller at han først og fremst så opp til spillere i sin egen favorittposisjon. Han bedyrer imidlertid at han gjerne bekler flere ulike roller.

– Zidane, Riquelme og Kaká er alle 10’ere og det er den type spillere jeg beundrer mest. Jeg spilte i 10’er-rollen mot Norwich i Capital One Cup tidligere denne sesongen, og det likte jeg veldig.

Audi Cup 2009: Manchester United v Boca Juniors
FORBILDE: Adnan Januzaj beundret Juan Roman Riquelme (t.v.) da han var liten. I dag spiller han sammen med andre meget gode spillere, som Antonio Valencia (t.h.)

– Jeg kan også spille på vingen og jeg er vant til å spille der. Jeg kan spille i forskjellige posisjoner – jeg var spiss på reservelaget, og jeg syns jeg gjorde en god jobb for laget, fortsatte Januzaj.

– Det viktigste er alltid å jobbe hardt for laget, og jeg gjorde mitt beste. Viktigst av alt, jeg har jobbet hardt for å få sjansen. Sjefen ga meg muligheten til å vise at jeg er god nok, så jeg har gjort mitt beste for å ta vare på den, avsluttet han.

Hvilken spiller er din favorittspiller?