Alle gode ting er tre?

OPPDATERT PREVIEW: Kommer seieren på tredje forsøk når Van Gaals United besøker Milton Keynes Dons i ligacupen?

En ting er å vinne treningskamper, en annen ting er å vinne når det faktisk handler om mer enn bare ære. Joda, det var mye positivt i sommer. Det var ingen tvil om at resultatene var gode, men en annen ting var at også spillet var bra. Frem til Valencia-kampen, i alle fall, der det ble mer glimtvis.

Kanskje er det press, kanskje er det større intensitet hos motstanderne, men faktum er i alle fall at United står med bare ett eneste lite poeng etter to Premier League-kamper. Og det verste er kanskje at det er omtrent det vi fortjener.

Men Van Gaal maner etter tålmodighet, og det er logisk. United forandrer måte å spille på, vi har hatt mye skaderproblemer nå, og Van Gaal har ofte hatt noe trege starter andre steder også. Det er altså ikke så overraskende at det tar litt tid. Det kan ta måneder før vi ser United på sitt beste.

Men en seier nå ville hjulpet på både selvtilliten til spillerne og humøret til fansen, og Louis van Gaal håper nok nå på identisk start som Sir Alex Ferguson hadde i Manchester United: Først tap, så uavgjort, så seier.

Så får det heller i så fall være at det er i ligacupen, og ikke i Premier League. Med en stor tropp kan det være viktig for de nest beste, og de yngste, at klubben er med en periode også i den turneringen.

roosun
TRIST: Det har ikke vært så mye å glede seg over i de to første kampene denne sesongen.

Milton Keynes Dons

Manchester United har mange fans, men også mange fiender. Folk blir leie av lag som vinner mye, og selv om United nok har flest fans i England, så har en kanskje flest fiender også. Men Milton Keynes Dons er en konkurrent, og det har ingenting med selve laget å gjøre. Det har med hvordan klubben «stjal» gamle Wimbledon FC på, og enkelte fans nekter rett og slett å se laget sitt når de har bortekamp i Milton Keynes. Og da snakker vi ikke bare om gamle Wimbledon-fans, men om fans fra flere klubber i England.

United har aldri møtt den egentlige videreføringen av Wimbledon, AFC Wimbledon, men også MK Dons blir et helt nytt bekjentskap for Manchester United, og dette er nok den største kampen i klubbens historie med ganske god margin. Manager for klubben har siden 2010 vært Karl Robinson, som fortsatt ikke har fylt 34 år, og dette er hans første managerjobb. Han har tidligere vært blant annet ungdomstrener for Liverpool.

I en del år nå har klubben hatt en ganske god stall til å være på tredje nivå, men de har ikke rykket opp. At fotballen som blir spilt har vært bra er hovedgrunnen til at Robinson ikke har fått så mye press på seg som en kanskje skulle trodd.

Keeper David Martin og midtbanespiller Samir Carruthers skal være tvilsomme til kampen. MK Dons har for øvrig startet sesongen med to seiere, et uavgjortresultat og et tap. I tillegg slo de AFC Wimbledon i forrige runde av ligacupen.

MK Dons v Dover Athletic - FA Cup Second Round
MILTON KEYNES: Er det her Louis van Gaals første seier kommer?

Manchester United

Når vi først taper, og så får uavgjort, så er det vel naturlig at rekken fullføres med en seier?

Så enkelt er det kanskje ikke. Problemet: United jobber fortsatt inn systemet, og i tillegg er skadesituasjonen fortsatt ikke all verden. I tillegg må en ta høyde for at United tross alt spilte på søndag, slik at MK Dons fikk én dag ekstra hvile,

Chris Smalling ble siste navn på skadelista under Sunderland-kampen, og det er vel liten sjanse for at Van Gaal risikerer å spille med ham om han ikke er 100%. Jonny Evans er tvilsom til kampen, men kan rekke den, mens Marcos Rojo ikke skal ha noen sjanse til spilletid, siden arbeidstillatelsen hans ikke er klar.

Det virker sannsynlig at Blackett og Michael Keane må i aksjon igjen. Også andre fra egne rekker kan være aktuelle: Reece James har vært med førstelaget denne sommeren, og har jo til og med fått seg noen mål, og en kamp mot MK Dons kan være en passende mulighet for å gi ham debuten. Luke Shaw er fortsatt ute med skade, så han kan i alle fall ikke avlaste Ashley Young. På den andre siden er det usikkerhet rundt RafaelJesse Lingard er nok også ute.

Om Anderson er klar igjen etter skade så er kanskje ikke han helt utelukket, for Marouane Fellaini er forstatt skadet. Det skal imidlertid ikke være snakk om noen langtidsskade på belgieren. Ander Herrera skal, ifølge The Telegraphs vanligvis velinformerte Mark Ogden, være tilbake i lett trening, men er trolig uaktuell, og det siste gjelder også Michael Carrick. En mann som Di María vil heller ikke bli klar selv om signeringen skulle bli ordnet før kampstart.

I den offensive midtbanerollen burde Shinji Kagawa ha en brukbar sjanse til å bli valgt i en slik kamp. James Wilson har trent med førstelaget i det siste, og det vil overraske om ikke han blir involvert, med Hernández og Welbeck som de to mest sannsynlige valgene som spisspartner.

Det at kampen blir spilt bare to dager etter Sunderland-kampen gjør situasjonen noe spesiell, og det kan altså komme overraskelser når lagoppstillingen kommer. United.no er selvsagt klar med den med en gang den kommer.

Manchester United v Manchester City: Manchester Senior Cup Final
MÅLTYV: Dunker James Wilson inn et mål eller to også mot MK Dons?

Dommeren

Stuart Attwell dømmer oppgjøret. Ryan T Atkin og Ian Cooper er med ham på linjene, mens Keith Hill er fjerdedommer. Attwell har hittil i år bare dømt i Football League, og har ikke dømt United siden 2-0-hjemmeseieren mot Norwich City i 2011/12-sesongen.

Attwell er kanskje mest kjent fra da han under en kamp mellom Watford og Reading dømte mål på et skudd som gikk utenfor.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.