LESERBREV: – Kan ikke bli verre

Jan Magne om følelsene etter Southampton-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Likegyldigheten nærmer seg

Av: Jan Magne Eriksen Bae

Etter 13 minutter skyter Daley Blind fra langt hold, midt mot mål og keeper har full kontroll. Det var også eneste skuddet med retning innenfor stolpene i løpet av 95 minutter hjemme mot Southampton.  Det begynner å bli nok nå.

Jeg vil ikke være den typen supporter som skriker etter managerens hode på et fat etter noen dårlige kamper. Jeg vil heller aldri håpe at United taper for å bli kvitt en manager. Men nå må grensen nærme seg. Likegyldigheten er rett rundt hjørnet og jeg begynner å glede meg til Tippeligaen starter igjen. Det er ikke et godt tegn.

Fotball er mer enn bare resultater

For meg handler fotball i stor grad om underholdning. Det var grunnen til at jeg  i sin tid ble United-supporter. Tidligere på dagen ble det ni mål i en thriller av en kamp mellom Norwich og Liverpool. På Selhurst Park scorer Dele Alli årets mål. Et kunststykke. Dette skrives i pausen mellom West Ham og noisy neighbours. Dimitri Payet har herjet og jeg skjønner igjen hvorfor jeg elsker denne sporten.

Kanskje klarer United å karre seg til en Champions League-plass. Det er fortsatt ikke langt opp til Tottenham, men er det nok? Ja, klubben er en pengemaskin. Stadion er full hver eneste gang, selv om det ikke er scoret mål i førsteomgang på Old Trafford siden september. Og Ed Woodward kan fortelle resten av styret at United er størst på Facebook, og på Instagram . Neste uke blir sikkert nok en global sponsoravtale signert.

lvg1

Langsiktig kurs

Styrets jobb er ikke lett. De har en manager som enten drar før sesongen er slutt, i sommer eller om halvannet år. Han er med andre ord en midlertidig manager. Nå handler det om å stake ut en langsiktig kurs. Om de velger Giggs, Blanc eller kanskje Pochettino trenger ikke spille så stor rolle. (Guardiola – glem det!) Det kan jo rett og slett ikke bli verre enn det er nå. Jeg håper også ikke vi får nok en sommer hvor vi stadig linkes til Ronaldo, Bale, Neymar og Muller gjennom hele overgangsvinduet. De kommer ikke til et United-lag som mest sannsynlig spiller Europa-liga, selv om vi er blant verdens største merkenavn.  Jeg håper vi får en forholdsvis ung manager med en offensiv innstilling. Gjerne kombinert med skikkelig opprustning av akademiet og speidere som kan finne den neste Dele Alli. Da tror jeg det kan bli gøy igjen på Old Trafford. Men foreløpig virker det lang fram dit.

 

Powered by Labrador CMS