LESERBREV: Forventninger til sesongen

Jan Magne Eriksen Bae gleder seg til sesongstart, og håper Mourinho bygger laget rundt Pogba.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Forventninger til sesongen

Av: Jan Magne Eriksen Bae

Sesongoppkjøringen er som en eneste lang ørkenvandring kun avbrutt av nyheter og løse rykter fra overgangsfronten. Nå er ventetiden endelig over. Men hva kan vi egentlig forvente av Mourinho og hans menn?

Klassespillere inn, men hvordan vil laget fremstå?

Bailly ser spennende ut, Zlatan er Zlatan, Mkhitaryan var årets spiller i Bundesliga og Pogba er sommerens store overgang. På papiret er alle fire klare forsterkninger. Per i dag- når det fortsatt gjenstår drøye to uker av overgangsvinduet – virker kanskje den største utfordringen å komponere den beste elleveren. Det skal ikke jeg mene veldig mye om, men jeg forventer at vi skal spille en fotball med mer aggressivitet, fart og gjennombruddshissighet enn hva tilfellet var under van Gaal.

En av de største utfordringene er kanskje bruken av Rooney.

GettyImages-586901536
UTFORDRING: Jan Magne tror bruken av Rooney blir en av de største utfordringene til Mourinho.

Meningene om han er mange, men på sitt beste er han en klassespiller. De siste to årene har imidlertid gått lengre og lengre mellom de virkelig gode kampene. Han bør få en reell sjanse under Mourinho, og ettersom han fortsetter som kaptein er det vel ingenting som tyder på noe annet. Men jeg håper også portugiseren har autoritet nok til å vrake ham om dersom det på sikt blir for stasjonært og med for mange unødvendige balltap. Det er mange andre spørsmåltegn, blant andre Lingard, Mata og Herrera. Førstnevnte har med sin gode form skapt hodebry ettersom det blir vanskelig å vrake han.

Mata er en av mine absolutte favoritter og skaper mye dersom han blir brukt riktig. Men er han for treig for spillestilen til Mourinho? Herrera er også en spiller jeg liker godt, men hva skjer med han når Pogba kommer inn?

Pogba er en fantastisk spiller og jeg gleder meg virkelig til å se han i United. Dersom Mourinho klarer å få frem det beste i han snakker vi om en kombinasjon av kvalitetene til Vieira og Zidane. Eleganse, fart, løpskraft, styrke og mål. Jeg håper virkelig Mourinho bygger laget rundt han og at vi får se Pogba alá Juventus og ikke den litt mer anonyme versjonen vi så i laget til Deschamps under sommerens EM. Spillere som Darmian, Memhpis og Ashley Young tror jeg skal få slite, mens Fellaini fort kan bli en joker i enkeltkamper. Så spørs det om han er fornøyd med det.

«Mount a serious title challenge?»

Så langt alt vel, men det er jo resultatene som teller. Og hva kan vi egentlig forvente? Kanskje er det for mye forlangt at dette laget skal ta hjem tittelen på første forsøk?

Jose Mourinho
HOPPER IKKE ETTER WIRKOLA: Jan Magne konstaterer at å overta etter LVG ikke akkurat er som å hoppe etter Wirkola.

De som husker «Championship Manager» fra en del år tilbake husker kanskje når styret uttalte til deg at de forventer at laget ditt skal «mount a serious title challenge». Oversatt til norsk er det nettopp det jeg forventer; ikke at United nødvendigvis tar hjem tittelen med en gang, men at vi kjemper om tittelen så lenge som mulig. Gjerne helt til den tykke damen har sluttet å synge. Det betyr at spenningen lever både i mars og april, og at det hele ikke er over når vi skriver januar. I tillegg håper jeg at United tar hjem en cup. Enten det er ligacupen, ny suksess i FA-cupen eller kanskje Europa League. Sistnevnte mener jeg det er litt vanskelig å forholde seg til. Kanskje er det beste å spille med et reservespekket lag i høst og så heller toppe laget mer dersom vi når langt i turneringen?

Det blir uansett en spennende sesong og jeg er forsiktig optimist. Å overta etter van Gaal er ikke akkurat som å hoppe etter Wirkola. Mourinho har sagt lovende ting så langt. Nå gjenstår det å se hva han kan oppnå når ord skal omsettes i praksis, på den grønne matta, i tellende kamper, i verdens hardeste og morsomste liga.

God sesongstart!

Powered by Labrador CMS