TIL UNITED? Victor Lindelöf, her i aksjon for Benfica høsten 2016.

Ryktesaker, uke 52

Ingen avtale likevel? Sky Sports melder at Uniteds interesse for Lindelöf har kjølnet.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. januar:

22.00: Kilder forteller Sky Sports at interessen for Victor Lindelöf har kjølnet. Dette er forøvrig samme medium som først meldte at United hadde svensken som førsteprioritet i januarvinduet.

LES OGSÅ: Står Phil Jones i veien for Lindelöf-kjøpet?

Det er det at flere av Uniteds stoppere er tilbake fra skade, samtidig som laget har hatt en oppsving i formen, som gjør at Mourinho nå vurderer å droppe å signere stopperen. I Portugal er de på den annen side overbevist om at en avtale verdt 38 millioner pund (Omtrent 400 millioner kroner) fortsatt er på bordet.

Svensken sto altså over en kamp nylig, og det var spekulert i at det var på grunn av denne overgangen. Manageren Rui Vitoria understrekte imidlertid at det ikke var derfor.

15.55: Journalisten Duncan Castles påstås å ha gode kilder i Mourinho-leiren, og i en artikkel for The Sunday Times skriver han at United er svært interesserte i å hente Atletico Madrid-duoen Antoine Griezmann og Saúl Niguez. Til sammen vil de koste £145 millioner om de blir kjøpt for summene utkjøpsklausulene er på, men United venter ifølge avisen at de vil kunne forhandle det ned. United er villige til å vente til sommeren med disse avtalene.

José Fonte nevnes igjen som en mulig stopper Mourinho kan ende opp med å by på.

Av spillere ut skriver Castles at Schweinsteiger, Memphis og Schneiderlin er til salgs, mens United gjerne lar Rooney gå om han skulle akseptere et tilbud – det skal blant annet ha vært interesse fra Kina.

15.42: Joe Riley er på vei til opprykksjagende Sheffield United på lån, ifølge Daily Mail.

15.37: Transfervinduet er åpent, og det kan forsvinne spillere både ut og inn av klubben. Morgan Schneiderlin er ventet å forlate United, og Mourinho har gjort det klart at han kan få lov, men at han ikke har fått noen akseptable bud ennå. Pålitelige John Percy i Daily Telegraph melder at Tony Pulis og West Bromwich kommer til å returnere med et forbedret bud verdt £20 millioner for franskmannen.

United forventer at interessen fra Everton tar seg opp nå som overgansvinduet er åpent, men WBA skal også ha mottatt positive signaler fra Schneiderlin-leiren.

Lørdag 31. desember:

08.37: José Mourinho gjorde det klart at Sam Johnstone kom til å bli lånt ut, og for noen dager siden ble det nevnt i denne spalta at Sunderland skal ha meldt seg på i kampen om å sikre seg hans burvoktertjenester.

Pålitelige Mat Kendrick i Birmingham Mail skriver nå at Johnstone nærmer seg Aston Villa-lån, og at han får førstekeeperplassen på Villa Park. Keepertrener Gary Walsh skal være en fan, og Steve Bruce (som for øvrig har bursdag. Vi gratulerer!) ser ut til å være overbevist.

Fredag 30. desember:

18.30: Det er ikke bare Victor Lindelöf som skal være på vei fra solrike Lisboa til noe kjøligere Manchester, om man skal tro pressen de siste ukene. Nelson Semedo er en offensiv høyreback som har gjort sakene sine meget bra for Benfica i år, men nå kan det se ut som han blir i Portugal en god stund til.

– Jeg er veldig fornøyd her, og jeg ønsker å bli i Benfica i mange år til, sa Semedo til Sport Tv (Sport Witness).

15.50: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver at det Mourinho sa på pressekonferansen betyr at United har avvist WBAs bud på 13 millioner pund for Morgan Schneiderlin. I den grad det er noe nytt, så er det altså budets sum som er mest interessant å ta med seg fra det. Everton skal også være interessert.

15.15: Jose Mourinho snakket litt om overgangsvinduet på fredagens pressekonferanse. Les alt hva han sa her.

12.30: – Morgan er bare én av to-tre spillere vi kikker på, er det Tony Pulis i dag sa om interessen i Uniteds Morgan Schneiderlin.

08.30: Skotske Matthew Knox spiller til daglig i Livingston, men nå er spissen invitert på prøvespill til United for tredje gang, melder Daily Mail. 17-åringen ble klubbens yngste spiller noensinne da han debuterte som 16-åring for ett år siden, og har spilt 14 kamper for Livingston siden den gangen (mest korte innhopp). Knox har også vist seg frem for klubber som Tottenham og Liverpool.

08.00: Litt mer om Victor Lindelöf. Han var ikke med i Benfica-troppen som torsdag kveld vant en kamp i den portugisiske ligacupen. Så kan det selvsagt være fordi han ble hvilt etter noen dagers juleferie, eller….? Les også: Står Jones i veien for Lindelöf?

07.50: West Ham-sjef Slaven Bilic sier til PA at det er null sannhet i ryktene om at West Ham ønsket en låneavtale for Marcus Rashford i januar.

Torsdag 29. desember:

15.46: Daily Mirror skriver at Sunderland kan være interessert i å hente Sam Johnstone på lån. Jordan Pickford ble skadet mot United, og Vito Mannone er ventet å spille fremover, men nå kan altså Johnstone bidra til å skape konkurranse helt bakerst hos Sunderland.

Aston Villa har blitt sett på som favoritt til å få Johnstone inn på lån, og der er det nok hakket mer sannsynlig at Johnstone vil spille fra start. Samtidig ville spill for Sunderland gitt bedre matching om han får spille. I Aston Villa er ex-red Steve Bruce manager, og målvakten som har vært førstevalg denne sesongen, er også en tidligere rød, nemlig Pierluigi Gollini.

11.08: Flere medier nevner et angivelig bud på Marcos Rojo fra Valencia, men saken stammer opprinnelig fra Tribalfootball (og ikke Calciomercato, som både BBC og Manchester Evening News refererer til), og er derfor neppe verdt å bruke tid på.

10.47: Franck Kessié regnes som et stort talent, og agenten hans siteres på at det er interesse fra blant annet United. Så får en jo bestemme selv om en skal stole på det, eller bare se på det som typisk agentsnakk.

10.08: Denne er egentlig to dager gammel, men vi tar den med siden den ikke er publisert her: Ifølge Daily Mail hadde United speidere på Bayer Leverkusen-kamp nå nylig, og Hakan Çalhanoglu og Julian Brandt nevnes som spillere av interesse. Artikkelen inneholder ingen indikasjoner på noe nært forestående bud, og det er verdt å huske at United-speidere er på en rekke kamper uten at det nødvendigvis betyr at noe bud er på vei.

08.28: Pålitelige James Ducker i Daily Telegraph melder det samme som Simon Stone meldte i går: United har ingen interesse av å låne ut eller selge Anthony Martial.

Onsdag 28. desember:

18.40: Joda, vi har litt mer Lindelöf-snadder på lager. Manchester United og Benficaspillere har en tendens til å ende i evige overgangssagaer, og dette kan fort bli nok en slik.

Det ville vært rart om klubbdirektøren til Vesterås gikk ut med dette, om ikke det var noe sannhet i forhandlingene mellom United og Benfica. Klubben fra Sverige har nemlig rett på et beløp når Lindelöf blir solgt fra Benfica, og det er dette Nilsson sikter til. Det ser ut som vi bare må smøre oss med tålmodighet, nok en gang.

14.15: BBCs United-journalist, Simon Stone, har tydeligvis vært i kontakt med noen i dag. Nå skriver han at United ikke kommer til å by på Victor Lindelöf.

12.45: I den grad noen skulle frykte noe etter avisenes skriverier om interesse i Anthony Martial fra andre…dette skriver BBCs beste United-journalist nå.

08.00: Memphis Depays navn nevnes i forbindelse med mange ulike klubber for tiden, men ifølge Paul Hirst i The Times så ønsker Memphis helst å bli i Premier League. Everton skal da være favoritt-destinasjonen hans.

Tirsdag 27. desember:

21.54: Flere har meldt at Lindelöf-kollega Nélson Semedo også er aktuell for United, og vanligvis pålitelige David McDonnell i Daily Mirror skriver i kveld at United er klare til å legge inn et bud på £35 millioner for høyrebacken.

Mourinho skal se på Semedo som Valencias naturlige arvtaker på høyrebacken, men en overgang vil sannsynligvis drøye til sommeren, skriver avisen. Benfica skal være lite villige til å slippe 23-åringen nå, kanskje spesielt om Lindelöf også går til United.

19.36: Litt tvetydige meldinger om Victor Lindelöf i dag. Ifølge Daily Mail er han i ferd med å signere en ny Benfica-kontrakt som vil øke utkjøpsklausulen til £50 millioner, og de siterer portugisiske O Jogo på dette. Når vi ser nærmere på O Jogo-saken, så ser det ut som om det heller er snakk om 50 millioner Euro, altså litt over £40 millioner. Da nærmer en seg mer summen på £38 millioner som Manchester Evening News siterer RTP på at klubbene har blitt enige om for stopperen.

Draktnummer 2 skal ifølge samme kilde nå vente på Lindelöf, men det er viktig å påpeke at ingenting foreløpig er bekreftet, selv om det i det minste virker som om de fleste er enige om at svensken snart er United-spiller.

18.29: Tidligere i dag videreformidlet vi Porto-interessen for Memphis, og JOE skriver om Romas interesse for kantspilleren, som kan presse opp prisen. Everton er fortsatt favoritt, melder nettstedet. Det er tidligere Times-journalist Tony Barrett, en pålitelig journalist med god kjennskap til fotballen i Liverpool, som har skrevet saken.

Han skriver også at Morgan Schneiderlin er ventet å signere for Everton.

16.37: Mer fra A Bola, denne gangen om Rui Pedro:

16.35: Akademiet styrkes:

Vi vet foreløpig ikke hvilken rolle Anderson skal ha, men det er naturlig å anta at det blir en eller annen rolle i akademiet. Vi har tidligere skrevet om hvordan vi har hentet nøkkelfigurer fra City.

15.20: A Bola melder at Porto vurderer å spørre United om å få låne Memphis Depay. Dette ifølge Jan Hagen, nordmann som følger portugisisk fotball tett.

Mandag 26. desember:

13.32: Om Martial fra en vanligvis god kilde i Frankrike:

Det viktigste er kanskje det siste der: United ønsker ikke at Martial forlater klubben.

Powered by Labrador CMS