Les ALT hva Mourinho sa fredag

Manageren snakket før de to kommende kampene.

Først hjemmekamp mot Middlesbrough lørdag.

Så bortekamp mot West Ham mandag kveld, kun 48 timer senere.

Fredag møtte Jose Mourinho pressen i forkant av kampene. Da kom han inn på både Middlesbrough, skadesituasjonen, litt om hva som kan skje i overgangsvinduet og mer.

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

JM TIL MUTV FØRST: – Luke Shaw trener uten problemer nå, men jeg tror ikke han er klar til å starte. Wayne Rooney er fortsatt skadet.

Hva er følelsene dine over å møte en manager du kjenner godt, Aitor Karanka?
(Karanka var assistenten til Mourinho i Real Madrid)

– Følelsene mine…Aitor Karanka er min venn, en ordentlig venn. Jeg ønsker alltid å vinne, og han ønsker alltid at jeg skal vinne. Lørdag er første gang han ønsker at jeg ikke skal vinne. Sånn er fotballen. Av og til brødre mot brødre, sikkert også far mot sønn etc, og det er nok enda vanskeligere, men i 90 minutter lørdag så ønsker vi begge å vinne.

Han sa at han gjerne ville dele en cola eller en rødvin med deg etter kampen.  Får han de valgene på ditt kontor?

– Han kan egentlig få alt på kontoret mitt, men vi får ta en rødvin eller cola før kampen….ikke etter, da en vil være skuffet.

Hva er tankene dine rundt gullkampen for øyeblikket? Chelsea ser ut til å….

(avbryter): – Det er ikke mitt problem…

jmmid1

Så du kan ikke si noe….?

– Nei, jeg bryr meg ikke noe om det. For meg handler det om å vinne lørdagens kamp, og jeg tror vi har en bra sjanse til å klare det. Det er målet vårt. Lenger frem tenker jeg ikke. Jeg tenker ikke på andre lag.

Hvordan står det til med Wayne Rooney?

– Ute…

Er det noen tidsramme på ham?

– Nei, men han er ikke klar.

Her kan du se hvordan skadesituasjonen i United er nå.

moumid

Johnstone, Schneiderlin og Depay kobles til andre klubber. Er det noen sjanse for at det skjer ting tidlig i januar?

– Johnstone er den eneste som jeg tillater å dra på lån i januar, siden han ikke har spilt ett eneste minutt for oss. Han trenger også å spille. Vi har også en ung keeper i Joel (Pereira), som har spilt mange minutter de siste seks månedene i Portugal. Joel har spilt i seks måneder, men for utviklingen til begge kan Sam nå få spille i seks måneder. Det er det eneste utlånet vi godtar.

– Ellers vil vi ikke selge spillere. Det er klubben og styret enig med meg i, men som jeg fortalte før, hvis en spiller ikke får nok spilletid og ønsker å dra, så har vi ikke rett til å stoppe ham i å dra – hvis det vi ønsker å få ut av avtalen blir møtt. Men foreløpig har vi ikke mottatt ett bud som vi er interessert i å godta.

Det er mange kamper for øyeblikket, og på et eller annet tidspunkt må du rullere. Vil det skje mot Middlesbrough eller West Ham eller senere i januar?

– Middlesbrough er neste kamp, og da handler det om å vinne den. Så mot Middlesbrough så tenker vi kun på dem. Da velger vi laget som gir oss en garanti og sjanser til å vinne kampen.

Men Zlatan og Michael Carrick er sent i karrieren sin, og har spilt mye…

– Det jeg sier gjelder alle, det gjelder alle som vi mener er viktige. Dette (Middlesbrough) er den viktigste kampen. Ikke West Ham eller Reading eller Liverpool. Det handler om Boro.

jmmidd2

Kan jeg spørre deg om hva du mener om Kina – og de store stjernene som drar dit for ville summer?

–  Min mening om Kina er at alle kan få velge hva de skal gjøre her i livet, og jeg skal ikke kritisere noen for det. Alle kan velge selv. Jeg skal ikke mene noe om det. Alle vet hva som er viktigst for dem. Det er det dette handler om.

Er momentumet med dere for øyeblikket, med fem seirer på rad?

– Momentumet fra å spille bra kom for lenge siden. Jeg sliter med å huske når vi sist ikke spilte bra. Vi har spilt bra lenge, selv om resultatene ikke var perfekte. De siste fire i ligaen og fem siste totalt så vant vi, men vi trenger mer poeng. Så la oss prøve å få tre poeng til foran hjemmefansen på Old Trafford, på en fin dag for fotball, årets siste dag.