Ryktesaker, uke 21

Champions League-helten må kanskje flytte på seg i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 27. mai:

15.40: John Cross i The Mirror slenger seg også på Bale-bølgen, og skriver at United kommer til å legge inn et bud på Bale i sommer.

Hvor mye dette budet skal være på nevnes ikke, men det karakteriseres som et «monsterbud».

15.25: Mer Gareth Bale denne søndagen. The Independent skriver at waliseren ønsker seg en overgang til Manchester United i sommer, men at en avtale nå avhenger av at Mourinho endrer overgangsstrategien i sommer.

Ankomsten til Alexis Sánchez i januar skal ha mettet Mourinhos behov for offensive spillere, og med mindre noen skulle forlate klubben, er det andre posisjoner han ønsker å forsterke før angrepsrekka.

Avisen går så langt som å hevde at Bale allerede har diskutert en overgang til United med lagkamerater i Real Madrid.

12.00: José Mourinho skal være klar til å hente Douglas Costa i sommer, melder italienske Corriere dello Sport (via Daily Mail). Costa har imponert stort på utlån fra Bayern München, og kan tilby både fart, teknikk og en giftig venstrefot.

11.35: Radio Sei, via Footballitalia, melder at United har lagt inn et åpningsbud på Lazios Sergej Milinkovic-Savic. Budet skal være på småpene €110, men den italienske klubben skal ønske minst ytterligere €40 millioner før de vurderer et salg. 

Juventus skal også være svært interesserte, men klubbformann Marotta har allerede erkjent offentlig at serberen blir for dyr.

11.35: Denne har vi ikke stor tro på, men vi formidler det uansett: Joe Hart kan bli Uniteds nye andrekeeper, melder blant andre The Mirror. Hart har opplevd en noe dalende karriere de siste årene, etter opphold i Torino og West Ham.

11.10: Ronaldo hadde også litt på hjertet etter kampen i går, og mange ønsker naturligvis å tolke det Ronaldo sa som et «adjø» til Real Madrid. Vi har latt oss lure én gang for mye av vår tidligere klubbhelt, og i denne tråden kan dere selv lese en god oversettelse av hva som faktisk ble sagt:

10.45: Gareth Bale, hva skal man si? Waliseren kom inn i Champions League-finalen på lørdag og avgjorde kampen med en vanvittig mål – og selv mener waliseren at han kanskje må flytte på seg for å få mer spilletid neste sesong:

Lørdag 26. mai:

17.25: Nytt fremstøt på David De Gea? Det mener i alle fall Sky Italia:

16.50: Lazios Sergej Milinkovic-Savic skal være en av de heteste kandidatene til å overta Michael Carricks rolle på Uniteds midtbane neste sesong. 

Nå hevder Matteo Materazzi at spilleren allerede er solgt til en storklubb – og Manchester United skal være destinasjonen.

Mer urovekkende er det at samme kilde melder at Pogba i så fall er på vei ut.

12.45: At Marouane Fellaini har spilt sin siste kamp i United-drakta virker mer og mer sikkert, og på fredag kunne Diego Martinez (journalist med ok treffsikkerhet) fortelle at Fellaini IKKE signerer ny kontrakt med United, og la til at han var så skråsikker i sin sak at hvis belgieren nå blir værende, så deaktiverer han sin Twitter-konto:

Vi tenker at dette er et eksempel til etterfølge for alle de som sprer rundt seg med spekulasjoner og rene løgner på Twitter. Tar du feil, så er du ute av gamet.

Marseille, Besiktas og AC Milan skal alle være potensielle destinasjoner for Fellaini.
09.41: Marseille skal ha vært i samtaler med Marouane Fellainis representanter, ifølge L’Equipe, men det ble kjapt klart at de ikke kunne gi belgieren den lønna som kreves – Fellaini er tross alt i en solid forhandlingsposisjon akkurat nå.

09.34: United vurderer ifølge Daily Mirror å legge inn et bud på Valencia-høyreback João Cancelo. Prisen kan bli på rundt £30 millioner for 23-åringen, som har vært utlånt til Inter denne sesongen. Inter har muligheten til å gjøre overgangen permanent, men har foreløpig ikke tatt denne muligheten.

Mourinho skal også være interessert i Southamptons Cedric Soares, som i motsetning til Cancelo også er i Portugals VM-tropp.

Artikkelen er skrevet av David McDonnell, som har fulgt United tett i en årrekke, og er blant avisas mest treffsikre på United-stoff.

09.21: Vi omtalte i går ESPN-saken om at United vil stå imot Tottenham-forsøk på å få Anthony Martial inkludert i en eventuell Toby Alderweireld-avtale, men  The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at Tottenham er fast bestemte på å kjøre tøffe forhandlinger. De verdsetter den belgiske stopperen til £70 millioner ++, og Spurs er lystne på å hente Martial. Avisa skriver uansett ikke konkret at en eventuell Martial-avtale nødvendigvis må være en del av Alderweireld-overgang. Det er uansett interesse der, og Pochettino har tro på at han kan få fart på Martials karriere igjen.

Saken er skrevet av Martin Lipton, som skal ha god kontroll på hva som foregår i Spurs (både som Tottenham-fan og som journalist).

09.13: Juventus skal neste uke i forhandlinger med Alex Sandro om ny kontrakt, og Juve-sjefene skal være optimistiske om at de kan få brasilianeren til å bli. Det skriver blant andre Daily Mirror. Venstrebacken har vært sterkt koblet til United.

– Vi vil møte hans representant neste uke, og jeg tror det er et ønske om å forlenge kontrakten, siteres CEO Giuseppe Marotta på.

Fredag 25. mai:

17.05: Den velrennomerte franske journalisten, Mohamed Bouhafsi, mannen som i sin tid breaket at United kom til å kjøpe Martial – og så for et par måneder siden skrev at Martial ville bort, skriver nå at United er i samtaler med representanter for Monacos midtbanespiller Fabinho. I tillegg skal United fortsatt være interessert i Monaco-back Djibril Sidibe, skriver han på Twitter fredag ettermiddag.

 

14.35: ESPNs Rob Dawson melder at United er fast bestemt på å stå imot Tottenhams forsøk på å få inkludert Anthony Martial i en avtale som vil føre Toby Alderweireld til Old Trafford.
Spurs skal være villige til å selge sin belgiske forsvarsbauta, mens United på sin side kun vil lytte til bud på Martial dersom han selv skulle presse på for å komme seg bort fra Old Trafford.

13.15: Juventus kan komme til å fullføre et kjøp av Matteo Darmian i løpet av de neste syv dagene, ifølge Goal.com. Det antydes en overgangssum på rundt £10 millioner for italieneren, som kostet £12.6 millioner da han for tre år siden ble hentet til Old Trafford av Louis van Gaal.
I den samme Goal-meldingen fremgår det også at en avtale for Darmian ikke vil inkludere Juves United-aktuelle back Alex Sandro. Tvert imot har Den gamle damen fortsatt ambisjoner om å beholde sin brasilianske back, heter det.

13.00: Arsenal skal ifølge Sky Italia [via The Mirror] være ivrige etter å utfordre Manchester United i kampen om Romas 21 år gamle sentrale midtbanespiller Lorenzo Pellegrini. Ifølge kilden skal også Juventus være interessert i den italienske landslagsspilleren.

11.55: Mer om Fred i denne saken

08.40: Mens utviklingen de siste dagene har tydet på at United nærmer seg en overgang for Fred, indikerer spilleren selv at en eventuell signering må vente.
– Kanskje tar jeg en avgjørelse først etter VM, sa han ifølge The Mirror til reportere på en pressekonferanse med det brasilianske landslaget. Deretter la han til: – Akkurat nå tenker jeg kun på VM.

For egen regning skriver avisen at det uansett virker å være et spørsmål om når, og ikke om, Fred blir United-spiller.

07.50: Så er også brasilianske Douglas Costa tilbake på ryktebørsen. Ifølge The Sun står Manchester United klare til å slå til dersom ikke Juventus benytter seg av sin forkjøpsrett på den innleide Bayern München-spilleren. Costa var en av Serie As mest fremstående spillere i sesongen som gikk, og kan bli Juve-spiller på permanent basis for £33 millioner.
Dersom italienerne av en eller annen grunn skulle velge å ikke benytte seg av denne opsjonen, skal United – stadig ifølge The Sun – være villige til å betale de £79 millionene Bayern München i så fall vil kreve. Så er det nevnt.

00.01: José Mourinho kunne gjerne tenkt seg West Ham-spiss Marko Arnautovic, skriver Duncan Castles i sin spalte hos Arab News. Den 29 år gamle østerrikeren har scoret 14 mål for klubb- og landslag siden desember, og kjenner Mourinho fra 2009/10-sesongen i Inter. Arnautovic’ evne til å være et angrep alene skal ha imponert Mourinho. Torsdag kom det frem at United også skal ha blitt tilbudt Mario Mandzukic fra Juventus, som kunne vært en annen hodesterk spiss som kunne fungert som backup eller i tospann med Romelu Lukaku.

Torsdag 24. mai:

22.10: ESPN skriver at Manchester United er én av flere klubber som er interessert i Blackburns stortalent Jake Garrrett. 15-åringen har allerede spilt for klubbens U18-lag, og spiller for Englands U15-landslag.

21.40: Her kan du lese vår sak om Fred (Fra dopingdom til Old Trafford?), og her kan du lese vår sak om Toby Alderweireld (– Ikke i tvil om at han er en av Europas beste).

21.35: Jøss, nå har også Marcus og Martinus blitt en faktor, for se hva Fred gjorde da de skrev….(én av tvillingene er United-fan). Men hva betyr dette? At Fred liker Marcus og Martinus? Eller? Eller? Eller? Eller kan det bare være at en stor Instagram-post har skrevet på en annen og fått en like tilbake?

19.45: United og Juventus snakker altså sammen om Matteo Darmian, og i den forbindelse skal italienerne ha spurt om United ville være interessert i spiss Mario Mandzukic, klubbens 32 år gamle kroatiske spiss, som har scoret ti mål denne sesongen, blant annet to i Champions League-kvartfinalen borte mot Real Madrid. Det er Daily Mail som skriver dette.

18.50: Motstridende rapporter om Marouane Fellaini. BBCs United-journalist Simon Stone skriver at José Mourinho fortsatt håper at han skriver under på ny kontrakt, men The Suns United-journalist, Neil Custis, hevder det er feil.

18.00: Paul Hirst i The Times skriver at United håper å ha Toby Alderweireld og Fred på plass før fotball-VM starter. Han skriver at diskusjonene med Tottenham om Alderweireld startet onsdag, men at overgangen til Fred blir enklere. Legesjekken for sistnevnte kan fort skje i London neste uke, der Brasil da forbereder seg til VM før en treningskamp mot Kroatia i Liverpool. Hirst skriver også at Tottenham nå skal akseptere at Alderweireld blir solgt til en rival i Premier League.

17.30: Daily Mirrors David McDonnell skriver at United er i ferd med å sikre seg Fred og Toby Alderweireld for totalt 97 millioner pund.

17.20: Brasilianske Fox skal også ha meldt at Fred blir Uniteds første sommerkjøp.

17.15: José Mourinho skal ha vært i samtaler med Borussia Dortmund-stopper  Sokratis Papastathopoulos. Westdeutsche Allgemeine Zeitung skriver at Mourinho selv har ringt 29-åringen som er blitt karakterisert som en koloss i Dortmund-lager denne sesongen. Er han vurdert som en mulig leder i United-forsvaret?

17.00: I den grad noen har håpet på Mauricio Pochettino som ny United-manager så skrev han nå under på en femårskontrakt med Tottenham, noe som altså betyr at han har bundet seg til dem frem til 2023.

16.25: Flere melder om enighet med Fred. Romano skriver forresten også at Matteo Darmian blir Juventus-spiller i løpet av kort tid.

16.05: Spanske Diego Martinez skriver på Twitter at det er feil at United har trukket seg fra Milinkovic-Savic-avtalen, og at Mourinho gjerne spiller med en midtbanetrio bestående av Pogba, Fred og Milinkovic-Savic neste sesong.

15.20: Gianluca Di Marzio melder at Manchester United skal ha kommet til enighet med Shakhtar Donetsk om en overgang for klubbens brasilianske midtbanemann Fred. Overgangsbeløpet hevdes å ligge på €50 millioner [£43,8 mill.].
OBS: Siden ingen av de involverte partene har ytret seg med et ord i denne saken, maner vi til fortsatt ro og sindighet.

15.00: Juventus’ administrerende direktør, Giuseppe Moratta, har reagert på rykter som linker Paul Pogba til en retur til de sebrastripede Serie A-giganten.
I forbindelse med lanseringen av La Stampa-journalist Antonio Barilla, svarte Moratta følgende på spørsmål fra reportere, ifølge Goal.com:
– Paul Pogba? Fantasy Football.

12.25: Sky Sports News hiver seg på Fred-saken når de skriver at United er i langt fremskredne samtaler med Shakhtar Donetsk om kjøp av brasilianeren.
Kilden forstår det slik at United ønsker å signere 25-åringen før VM-starten den 14. juni.

12.15: Like sikkert som at et nytt overgangsvindu er åpnet, dukker det opp rykter om at United igjen er ute etter Robert Lewandowski.
Sky Sports viser til Kicker som hevder at United har meldt seg på i jakten på Bayern München-spissen, for øvrig sammen med Chelsea og PSG.
I samme rennet tar vi med en henvisning til SportBild, hvor det fremgår at Arturo Vidal er på United-radaren. Det spekuleres i at chileneren kan komme til å forlate Allianz Arena i sommer, før nysigneringen Leon Goretzka tar fra ham førstelagsplassen.

08.15: Det har i det siste vært mye snakk om United-interesse for Tottenham-forsvareren Toby Alderweireld. Så sent som i går dukket det opp signaler i MEN om at United skal være såpass giret på å få til en avtale at klubben er villig til å betale £55 millioner for å få det som den vil. I så fall vil det være soleklar klubbrekord for en forsvarsspiller [dyrest til nå: Eric Bailly, £31,7 millioner].

Men – i dag dukker The Mirror opp med helt andre tall. I en såkalt «Exclusive» antydes det at Tottenhams styreformann Daniel Levy vil ha langt mer enn £55 millioner. Ja, ifølge avisen antas det at Levys forlangende vil ligge på nærmere £75 millioner.

Onsdag 23. mai:

21.06: Betis-spiller Fabián Ruiz har blitt koblet litt til United de siste dagene, men ryktene stammer fra en av de verste ryktesidene – og selv den kilden (Don Balon) skriver at det ikke kommer til å ende med noen overgang! Sport Witness har skrevet om hvordan et rykte kan gå over stokk og stein:

20.47: Ifølge franske Le10sport krever Monaco for mye for Djibril Sidibé etter Uniteds smak. Klubbene skal ha aktivt diskutert en overgang for høyrebacken, men det vil bli bråstopp på all forhandling om ikke Monaco endrer posisjon.

19.47: Det har vært snakk om at Anthony Martial hinter om fremtiden ved å avfølge en del kontoer på Instagram, og ved å slette innhold på kontoen sin, men dette er det nok ikke verdt å bry seg om basert på dette:

12.50: Manchester Evening News skriver at United forventer at Shakhtar Donetsk-midtbanespiller Fred (25) blir United-spiller i starten av juni. Dessverre er det blitt slik at lokalavisen sjelden er ledende på overgangsrykter, men i stedet har et stort fokus på click bait. Avisa skal ikke lenger ha noe godt forhold til United, heller. Det skal være ofret for billige klikk. Samtidig, Fred har vært koblet til United en god stund, så det vil ikke overraske enormt om dette skjer. Saken innholder ikke ellers noe mer nytt enn det som har stått andre steder før. Fred er med i den brasilianske VM-troppen. Fred og Brasil skal forøvrig spille treningslandskamp i Liverpool tidlig i juni.

07.00: Daily Mail skriver at selv om United er villig til å lytte til bud på Anthony Martial så ønsker de ikke å selge ham til en rival i Premier League. Det er tidligere Manchester Evening News-journalist Mike Keegan som har skrevet saken, hvor det også står at italienske klubber er sjekket ut, men Martials lønn på 65.000 pund i uka skal være et problem for italienerne.

Tirsdag 22. mai:

20.06: Manchester United er interessert i Djibril Sidibé, skriver France Football.

Monaco-høyrebacken er også ønsket av Atlético Madrid, men det skal uansett være snakk om seriøs interesse fra Mourinho.

Sidibé er i den franske VM-troppen.

19.47: Det ser ut til at AC Milan har FFP-trøbbel. Kan det påvirke hvor Fellainis fremtid er, tro?

19.38: I forrige ukes rykter (og i flere andre uker) ble Napoli-back Elseid Hysaj koblet med United, men nå hevder spillerens agent (sitert f.eks. her) at albaneren blir værende i Napoli – uavhengig av om manager Sarri fortsetter i klubben.

19.21: Det hevdes i Belgia – som i England – at Marouane Fellaini kan ende opp i AC Milan. Ifølge La Dernière Heure er det 80% sjanse for at krølltoppen ender opp i motebyen. Også HBVL skriver at Milan er i frontposisjon i jakten på Fellainis tjenester. Les mer om disse rapportene hos Sport Witness.

13.40: Manchester United påstås som kjent å være ute etter Sergej Milinković-Savić, men serberen er ettertraktet også blant andre, deriblant Serie As vanevinnere fra Juventus. Manager Massimiliano Allegri er en av dem som ifølge Tuttosport [via Sky Sports] har Lazio-spilleren i kikkerten. Og, om ikke det er urovekkende nok, er Allegri alternativt interessert i en gjenforening med Paul Pogba.

08.20: Nices ivorianske midtbanemann Jean-Michael Seri har, ifølge The Mirror, fått grønt lys til å forlate sin franske klubb, og dermed er kampen igang for fullt om 26-åringen.
Både Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool påstås å ha vært i innledende samtaler med spillerens representanter. Det er ventet at prisen vil ligge på rundt £40 millioner.

07.50: Chelsea og Stamford Bridge har en stund fremstått som en mulig neste arbeidsplass for Anthony Martial. Da må imidlertid blåtrøyene regne med har konkurranse fra London-kollega Tottenham.
London Evening Standard hevder nemlig at Spurs-manager Mauricio Pochettino er på utkikk etter en makker for Harry Kane, og at Anthony Martial har seilt opp som et av hans fremste overgangsmål for sommeren.

Mandag 21. mai:

19.30: Sam Pilger, som blant annet skriver for The Times, pleier ikke å strø rundt seg med useriøse rykter. Mandag kveld skriver journalisten på Twitter at United håper å sikre seg både Toby Alderweireld og Alex Sandro i de kommende ukene:

17.15: Tidligere mandag meldte Sky Sports om Uniteds interesse i Willian – noe som har vært en dårlig skjult hemmelighet en stund nå. Vi legger ved brasilianerens Instagram-historie etter seieren mot United i FA-cupen:

Spilleren har plassert tre trofé-emojis taktisk over Antonio Conte, noe som om ikke annet viser at det nok er sannhet i at han ønsker seg bort fra klubben.

16.25: Toby Alderweireld har vært omtalt ved flere anledninger i dag – og nå har The Guardians Jamie Jackson slengt seg på. Den vanligvis troverdige journalisten skriver stort sett det samme som MEN og Daily Mirror gjorde tidligere mandag – at den belgiske stopperen sterkt ønsket av José Mourinho.

Jamie Jackson skriver at det først og fremst fremtiden til Chris Smalling som ser usikker ut, og at Mourinho også ønsker seg en ny venstreback, høyreback, offensiv midtbanespiller og forsterkning på sentral midtbane.

Vi går åpenbart en hektisk sommer i møte.

15.27: Manchester Evening News skriver at United prøver å få i stand en avtale på £55 millioner med Tottenham for Toby Alderweireld. Spurs er nok fullt klar over at dette er siste sjanse til å få summer av denne typen for belgieren, siden en klausul i kontrakten gjør at han kan gå for £25 millioner neste sommer.

£55 millioner vil være soleklar ny United-overgangsrekord for en forsvarsspiller. Eric Bailly og Victor Lindelöf kostet henholdsvis £31,7 millioner og £31,6 millioner.

Artikkelen nevner også den brasilianske trioen Alex SandroFred og Willian som overgangsmål.

14.49: I et intervju med nederlandske De Telegraaf sier Daley Blind at han skal bruke ferien på å tenke over fremtiden, og anerkjenner at det er tøff konkurranse, og at han ikke er fornøyd med hvordan situasjonen ble den andre halvdelen av denne sesongen.

Han fastslår også at han ikke kommer til å gjøre noen panikkovergang til en klubb der han kanskje heller ikke får spille, og minner om at han fortsatt har kontrakt til sommeren 2019.

11.11: Ikke noe nytt at Willian visstnok er en mann som interesserer Mourinho, men nå melder i alle fall Sky Sports News om det:

09.01: Vanligvis troverdige David McDonnell skriver i Daily Mirror at Mourinho har informert Ed Woodward om sine overgangsmål for sommeren.

Her er en oppsummering av infoen som kommer frem i saken, som ikke inneholder noe særlig nytt:

  • Tottenham-stopper Toby Alderweireld er ønsket.
  • Midtbanespillerne som nevnes er Fred (Shakhtar Donetsk), Jorginho (Napoli) og Jean Michaël Seri (Nice). Sergej Milinkovic-Savic er faktisk ikke nevnt her.
  • United vurderer et sommerkjøp av Gareth Bale (hos andre har det tidligere blitt snakket om at Woodward er den med det største ønsket om Bale, mens Willian i større grad har interessert Mourinho).
  • En overgang for Alex Sandro sies å være nærmere.
  • Daley Blind, Matteo Darmian, Luke Shaw og Anthony Martial kan alle bli solgt, mens Marouane Fellaini kan gå gratis.

08.41: Ikke et rykte, men vi tar med oss at Lazio i går i siste serierunde rotet bort muligheten for Champions League-spill neste sesong. De tapte mot Inter, som heller endte opp med billetten til turneringen. Kanskje får dette konsekvenser for Sergej Milinkovic-Savic (som for øvrig spilte en god kamp for Lazio), som har vært hyppig linket til United?

08.37: Vi har skrevet en sak om de motstridende rapportene om Marouane Fellainis fremtid her.

Powered by Labrador CMS