Fra dopingdom til Old Trafford?

Kan 25 år gamle Frederico Rodrigues de Paula Santos bli Uniteds første sommerkjøp?

Ja, tar man alle rykter man leser for god fisk så ser det faktisk slik ut. Uniteds kobling til Fred har blitt stadig sterkere, og nå går det ikke én dag uten nye rykter.

Onsdag skrev Manchester Evening News (MEN) at United håpet å ha en avtale klar tidlig i juni.

Torsdag skrev overgangsguruen Gianluca Di Marzio at United skal ha blitt enige med Shakhtar Donetsk om en overgangssum på 50 millioner Euro for 25-åringen, og flere andre fulgte opp med at brassen kan bli Uniteds første sommerkjøp.

Les torsdagens rykter her.

Så har MEN sjelden de beste kildene, og enighet betyr ikke at det nødvendigvis ender med kjøp til United, andre klubber kan jo også kaste seg på, men det kan virke som om ting skjer.

Så hvem er denne Fred, som da fort blir en av nøkkelspillerne når United både skal spille bedre fotball og ta flere poeng og avansere enda lengre i Champions League neste sesong?

Han ble født i storbyen Belo Horizonte i Brasil 5. mars 1993, og har således rukket å bli 25 år gammel.

Han skaffet seg tidlig et navn som venstreback, og slo gjennom for alvor for Internacional, der han i to strake sesonger vant Campeonato Gaúcho, Rio Grande-mesterskapet.

Det er imidlertid som sentral midtbanespiller har har tatt Europa med storm, og det er der han har briljert for Shakhtar Donetsk, spesielt de siste sesongene.

Han ble kåret til Shakhtars beste spiller i begge 8. delsfinalene mot Roma i Champions League denne sesongen, og han scoret også et pent frisparksmål som ga 2-1-seier i hjemmekampen.

Det er en del som har sammenliknet ham med Manchester Citys Fernandinho i måten han kan lese spillet på og tette hull i egne rekker, men samtidig være en drivkraft fremover taket være presise pasninger selv i høy fart.

City var også sterkt koblet til ham tidligere i sesongen, og vurderingen da skal ha vært at Pep Guardiola så ham som en langsiktig erstatter for nettopp Fernandinho. City skal imidlertid nå gå for Napolis Jorginho, noe som gjør at United trolig er i førersetet.

Freds evne til å ta rett avgjørelse med kvalitet i høy fart skal være outstanding. Han skal også være en god pasningslegger med begge føtter. Dribleferdighetene trekkes også alltid frem, noe som betyr at han varierer mellom å passere ledd med pasnings- og drible-ferdighetene sine.

United.no imidlertid vært i kontakt med flere som mener at han er best når han har en defensiv midtbanespiller (som Nemanja Matic) ved sin side, da han får brukt sine offensive kvaliteter bedre.

Han har vunnet tre ligatitler og tre cuptitler siden han ankom Shakhtar Donetsk for 15 millioner Euro i 2013.

Samme sesong spilte han også 79 minutter for Shakhtar på Old Trafford, i en kamp United vant 1-0 etter et vinnermål av Phil Jones.

OLD TRAFFORD: Fred i kamp med Wayne Rooney i 2013.

Men alt har ikke vært en dans på roser.

Under Copa America i 2015 testet han positivt på stoffet hydrochlorothiazide, som er et stoff som kan brukes for å skjule bruken av prestasjonsfremmende midler.

Han ble utestengt fra all landslagsfotball i to år, og fra all klubbfotball i ett år, selv om det i praksis kun ble fire måneder grunnet «vinterferien» i Ukraina. Da han returnerte til det brasilianske landslaget for to måneder siden, i 3-0-seieren borte mot Russland, var det første gang han spilte for dem siden han ble dopingtatt sommeren 2015.

Likevel var det nok til å sikre seg en plass i VM-troppen.

Han er ikke en utpreget målscorer, faktisk har han aldri scoret mer enn fire mål i én og samme sesong etter at han ankom Europa, og han er heller ingen assist-konge. Det er litt motsigende siden han er kjent for å være svært god på gjennombruddspasninger.

Han har erfaring fra Champions League eller Europa League i hver eneste sesong i Europa.

Han står med sju A-landskamper, men får trolig flere i forbindelse med fotball-VM.

Først skal han imidlertid bli United-spiller.

Kanskje.

– Vi kommer til å selge Fred til en bra og sterk klub. Tvil ikke på det. Det vil bli markedspris, en fair pris, og den vil være god for både oss og kjøpende klubb. Jeg tror han blir litt dyrere enn hva Fernandinho (30 mill pund) og Texeira (45 mill. pund) var, sier Shakhtar-president Rinat Akhmetov.

Se video av Fred inneværende sesong her.