lucia170222b

«Kan være spilleren som utgjør forskjellen»

Her er den siste delen av vår gjennomgang av Marc Skinners lag. Denne gangen handler det om kantspillerne og spissene, og der har det skjedd en del siden i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Sesongen for kvinnene skulle allerede vært i gang nå, men bortgangen til Dronning Elizabeth satte en stopper for det. I stedet starter United sesongen kommende lørdag mot Reading.

Vi har den siste uka hatt en artikkelserie der vi har hatt en gjennomgang av de ulike lagdelene av Marc Skinners lag, og i denne fjerde- og siste saken går vi gjennom kantspillerne og spissene.

Tidligere artikler: 

Nysigneringer:

adrianaleon060922
NYSIGNERING: Adriana Leon, her etter et av sine tre landslagsmål mot Australia i september (fordelt over to privatlandskamper på bortebane).

Disse har forlatt klubben:

Ivana Ferreira Fuso (lån): Står med fire landskamper for Brasil, men har egentlig aldri fått sjansen for fullt i United, selv om hun i det minste fikk litt flere muligheter forrige sesong. Fortsatt bare 21 år, så vi gir ikke opp United-karrieren hennes om hun får et godt låneopphold i Bayer Leverkusen denne sesongen. Vokste opp i Tyskland, så det er relativt kjente omgivelser for henne. Fusos foreløpig klart største høydepunkt var ligacupseieren mot Manchester City forrige sesong, der scoret hun Uniteds første mål (hun satte også sitt preg på Ona Batlles seiersmål selv om hun på det tidspunktet var byttet ut, siden det var Fuso som ropte ut Batlles navn på høytaleranlegget, noe en kan høre mot slutten av denne videoen).

Kirsty Hanson (lån): Har aldri vært Uniteds store stjerne, men har vært en god bidragsyter helt siden hun kom tilbake til United (hun var en del av akademiet før manglende seniortilbud tvang henne til å forlate klubben) da kvinnelaget ble startet opp igjen i 2018. Mange synes derfor det er ganske trist at hun denne sesongen er utlånt til Aston Villa, men forhåpentligvis kan hun imponere der under Carla Wards ledelse, og så får vi se om det er noen fremtid for henne i United.

I tillegg til disse to har unge spillere som Maria Edwards og Karna Solskjær forlatt klubben på permanent basis, til henholdsvis Essen og AaFK Fortuna. Carrie Jones har også forlatt United, men Jones skrev vi om da vi gikk gjennom midtbanespillerne.

fusohanson120222
LÅNT UT: Ivana Fuso og Kirsty Hanson.

Uniteds kant- og angrepsspillere:

Alessia Russo: Sammen med bestevenninnen Ella Toone (som vi omtalte i midtbaneartikkelen siden vi går ut fra at hun hovedsaklig kommer til å være Uniteds offensive midtbanespiller) var Russo en av Englands store profiler under sommerens EM. Nå er det tilbake til hverdagen i United, og hun må helst ta enda noen nye steg i riktig retning. Ble kåret til sesongens beste spiller av medspillerne i 2021/22. Scoret mot både Chelsea, Arsenal og Manchester City i ligaen i fjor, men United vant ingen av kampene likevel. Hvis hun fortsetter å levere når det virkelig gjelder, så får vi håpe at resten av laget er godt nok denne sesongen til at det vil gi flere trepoengere.

russoma
IMPONERTE: Alessia Russo hadde et imponerende EM. Her etter å ha scoret turneringens mest spektakulære mål med hælsparket i semifinalen mot Sverige.

Martha Thomas: Uniteds nummer ni på papiret, men blir neppe det i praksis denne sesongen om alle er skadefrie. Spilte også en del kamper på høyrekanten forrige sesong, men med en forsterket angrepsrekke så virker det sannsynlig at Thomas blir mer et rotasjonsalternativ denne sesongen. 26-åringen hadde en brukbar debutsesong i United, men fremstår enn så lenge som en mer målfarlig spiller for det skotske landslaget enn for United.

Leah Galton: Venstreving som også kan spille venstreback om behovet er stort. På sitt beste er hun Uniteds beste angrepsvåpen, med sin eksplosivitet, men kan også forsvinne litt ut av kampene innimellom. 28-åringen scoret åtte mål forrige sesong, og det var bare Alessia Russo som scoret flere enn det i ligaen. Får tøffere konkurranse denne sesongen, noe som kanskje bare er positivt?

Lucía García: Den spanske landslagsspilleren er trolig den mest spennende av de offensive signeringene denne sommeren. Kan spille på begge kantene, og alt tilsier at hun blir en del av Uniteds førsteellever. Har vært målfarlig og produktiv for Athletic Club de siste sesongene, og har ekstremegenskaper som gjør at det er grunn til å tro at hun kan gjøre det godt i engelsk fotball også. García kan, om hun slår til, være spilleren som utgjør den store forskjellen, slik at United endelig klarer en topp tre-plassering slik at det blir Champions League-spill. I sin første opptreden for United brukte hun for øvrig bare 70 sekunder på å få seg et målpoeng, med sin målgivende pasning til Katie Zelems seiersmål mot PSG i Amos Womens’ French Cup i sommer.

garcia32
NYSIGNERING: Lucía García, her fra sommerens EM.

Adriana Leon: Kantspiller hentet inn fra West Ham i sommer. Har ikke de beste tallene fra West Ham, og fremstår ikke akkurat som et åpenbart førstvalg for den kommende sesongen slik sett, men hun har imponert for det kanadiske landslaget mot god motstand, og hun så ganske så interessant ut for United i sommerens treningskamper også. Bidrar med å styrke bredden i angrepsrekka, slik at United er mindre sårbare for skadeproblemer i løpet av sesongen, og kanskje kan hun også bli avgjørende i noen jevne kamper.

Rachel Williams: Veteran som ble hentet inn før denne sesongen. 34-åringen har spilt under Marc Skinner tidligere i Birmingham (det var der hun ble omskolert fra offensiv midtbanespiller til spiss), før hun de siste sesongene har vært i Tottenham. Har en fortid på det engelske landslaget, men er nok ganske langt fra Uniteds førsteellever. Går glipp av de første kampene av sesongen på grunn av en skade.

Nikita Parris: Allsidig 28-åring som var med på å vinne EM i sommer sammen med Russo, Toone og Earps, selv om hun spilte en birolle der. Det er uansett en del skepsis til denne signeringen fra en del supportere. Noe av det er kanskje emosjonelt basert – siden vi her har sendt populære Kirsty Hanson på lån og erstattet henne med en scouser med Liverpool-sympatier – mens noe av det er basert på at hun hadde en skuffende sesong i Arsenal i 2021/22. Parris har uansett fremstått som en klassespiller tidligere i karrieren, og hun scoret til sammen 75 mål på 119 kamper for Manchester City og Lyon i de fire sesongene før Arsenal-nedturen. Virker motivert for å slå tilbake i United – la oss håpe at «Keets» klarer det.

parris310821
INGEN SUKSESS I ARSENAL: Nikita Parris.
Powered by Labrador CMS